Błędy
Witajcie szanowni piloci :Smile
Mam pytanie odnośnie błędów gry. Ostanio wziąłem się za robienie misji dla federacji żeby podciągnąć sobie range. Wziąłem misję "salvage sample comercial" i straciłem 4 godziny z życia bezsensownie. Oglądałem nawet filmiki na YouTube jak to wszystko robić, może ja coś źle robię itp. A więc po wskoczeniu do systemu w którym miałem znaleźć próbki powinienem otrzymać komunikat że cele misji zostały zaaktualizowane (używałem d skanera i przeskanowałem nav becon) ale nic takiego się nie dzieje. Czy ja coś robię źle czy ta misja jest zbugowana ? Bardzo to demotywujace mimo szczerych chęci do tej gry ! Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w nowym roku !
Odpowiedz
Po wleceniu do systemu musisz przeskanować Nav Beacon, który znajduje się przy głównej gwieździe systemu, wtedy dostaniesz lokację gdzie jest cel misji
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Misje salvage prawie nigdy nie maja teo komunikatu o atualizacji celow misji.
1. wlot do systemu
2. scan nav beacona
3. wejscie w supercruise - tylko w supercruise lokacje typu salvage, pirates itd pojawiaja sie w panelu nawigacyjnym... zwykle podswietlone na niebiesko
4. w przypadku braku lokacji - uzycie FSS i przeskanowanie wszystkich planet - czasami sygnaly polozone przy planetach nie pojawiaja sie, jesli planeta nie byla przeskanowana FSSem
Odpowiedz
Jeśli chodzi o przeskanowanie Nav Beacon to zrobiłem to od razu po wleceniu do systemu i dalej nie podało mi lokacji. Co do tego że lokacje w tego typu misjach prawie nigdy się nie pojawiają to akurat robiłem identyczna misję wcześniej i mi się pojawiła zaznaczona na niebiesko. Jedyna rzecz której nie próbowałem to skanowanie systemu przy użyciu FSS i skanowaniu okolicznych planet. Myślę że to może pomóc w odnalezieniu celu
Dzięki za pomoc !
Odpowiedz
jak kolega napisał - po przeskanowaniu systemu musisz jeszcze ponownie wejść do Super Cruise.
i czesto natrafiałem też na inną zależność- szczególnie kiedy szukałem pirata czy miałem spotkać jakiś inny statek - ten pirat pojawia się o określonej porze w określonym systemie - bardzo czesto pod koniec wyznaczonego czasu.
Odpowiedz
Skan FSS jest robiony automagicznie dla wszystkiego w odleglosci do 1000Ls od statku. Dodatkowo efekty skanowania NAV beacona i te "ukryte" sygnaly dotycza nieznanych planet - jesli kiedykolwiek w przeszlosci skanowales dana planete FSS albo znalazles sie blizej niz 1000Ls od niej i sprzedales mape systemu u kartografa albo jeszcze nie zginales, to ta planeta pozostaje znana dla Ciebie i nie ukrywa okolic.
Odpowiedz
Sytuacja z dzisiaj. Misja Salvage black box.
5 minut wcześniej misja wykonana beż żadnego problemu. Druga misja, cel miał znajdować się na shipping lane od stacji do planety. Latałem chyba z 2 godziny. Skanowałem, szukałem, dłubałem i nic. Misja musiała zostać porzucona.
Czy były kiedyś doniesienia że te misję są zbugowane ?
Odpowiedz
(02.01.2024, 22:21 UTC)Ferret Hunt napisał(a): Sytuacja z dzisiaj. Misja Salvage black box.
5 minut wcześniej misja wykonana beż żadnego problemu. Druga misja, cel miał znajdować się na shipping lane od stacji do planety. Latałem chyba z 2 godziny. Skanowałem, szukałem, dłubałem i nic. Misja musiała zostać porzucona.
Czy były kiedyś doniesienia że te misję są zbugowane ?

Miałeś jako lokację podaną konkretnie Shipping Lane? W sensie tą, gdzie latałeś.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Miałem podana informacje że cel będzie
Shipping Lane - "nazwa stacji" to "nazwa planety"
Zazwyczaj w takich sytuacjach gdy lecę od stacji do planety pokazuje mi się "mission target threat:1"
Wtedy zaznaczam, wyskakuję i jest cel.
W tym wypadku latałem w tę i we w tę i nic nie znalazłem
Odpowiedz
(03.01.2024, 00:28 UTC)Ferret Hunt napisał(a): Miałem podana informacje że cel będzie
Shipping Lane - "nazwa stacji" to "nazwa planety"
Zazwyczaj w takich sytuacjach gdy lecę od stacji do planety pokazuje mi się "mission target threat:1"
Wtedy zaznaczam, wyskakuję i jest cel.
W tym wypadku latałem w tę i we w tę i nic nie znalazłem

No tak, ale czy latałeś w Shipping Lane czy w Deep Space?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości