Moja własna neutronowa *
Star 
V jak victory? Oto moja pierwsza własna gwiazda neutronowa odkryta podczas podróży do bardzo odległej mgławicy. Nie mogę się doczekać, aż zobaczę moje imię widniejące przy tej ślicznotce.

[Obrazek: screenshot-ns.png]
Odpowiedz
Gratki! Jeszcze musisz tylko zadokować gdzieś i sprzedać dane Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
A potem poleciec jeszcze raz i sprawdzic czy sie tam twoje dane pojawiły Smile
Odpowiedz
(28.01.2021, 20:21 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Gratki! Jeszcze musisz tylko zadokować gdzieś i sprzedać dane Smile

Zawsze się stresuje, że ktoś mi podwędzi znalezisko :Biggrin Najwięcej stresów miałem przy mojej pierwszej ziemiopodobnej... Leciałem do stacji, aż się za mną kurzyło.
Odpowiedz
(29.01.2021, 12:37 UTC)Piotr Olczyk napisał(a):
(28.01.2021, 20:21 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Gratki! Jeszcze musisz tylko zadokować gdzieś i sprzedać dane Smile

Zawsze się stresuje, że ktoś mi podwędzi znalezisko :Biggrin Najwięcej stresów miałem przy mojej pierwszej ziemiopodobnej... Leciałem do stacji, aż się za mną kurzyło.

Mała szansa na to żeby ktoś tam się pojawił i ci dane podwędził xD ja się już dawno przestałem tym przejmować przy podróżach na kilka tysięcy Ly Tongue
[Obrazek: 306449.jpg?1738231248]
Odpowiedz
Wystarczy, że odlecisz ok. 10 000 Ly od bańki i "nałapiesz" sporo ciekawych ciał niebieskich na własność i bez spiny dowieziesz dane karto do "Universal Cartographics". Duma z bycia tym jedynym dowożącym - bezcenna.
[Obrazek: 84838.png]
Odpowiedz
Gratulacje, pamiętam swoją pierwszą   Cry
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Hej panowie, mały update. Podczas mojej nieco szalonej (Phantom bez Guardian FSD, zasięg max 35 ly, a tymczasem zwiedziłem cztery nowe regiony) podróży najpierw do bardzo odległej mgławicy, a teraz do Kolonii nałapałem całą masę własnych neutronowych, karzełków, a nawet jedną uroczą czarną dziurę Biggrin Całe multum wodnych światów, "sikowych" (czyli amoniakowych). Plus tylko jedna ELW. Jakimś cudem nie natrafiam na ziemiopodobne planety podczas swoich podróży. Takie życie.
Odpowiedz
Żaden to cud. Nie natrafiasz, bo oryginalne pierwotne ELW są rzadkie. Nawet w bańce większość ELW to planety po przejściu procesu terraformowania.
"To be ELITE...A dizzying prospect. And a nerve-racking one, with all that it implies of not just fighting off free-booters, but of spending time as a bounty hunter, delibrately hyperspacing into dangerous planetary systems and waiting for the pirates to come to you; LOOKING for trouble, in other words, boosing your combat status to the maximum by advertising yourself to killers, and outgunning them."

[Obrazek: 301059.jpg]

Odpowiedz
(04.02.2021, 15:14 UTC)Karinka napisał(a): Żaden to cud. Nie natrafiasz, bo oryginalne pierwotne ELW są rzadkie. Nawet w bańce większość ELW to planety po przejściu procesu terraformowania.

W takim razie cieszę się, że znalazłem chociaż jedną. I parę czarnych dziur. I milion pulsarów Biggrin  

BTW, udało się całość bezpiecznie zrzucić do kartografów. Zarobek około 300 milionów kredytów.
Odpowiedz