Liczba postów: 131
Liczba wątków: 2
Reputacja:
15
Platforma:
CMDR: Tryumfator
Witam!
Rozważam zakup laptopa typowo podróżnego. Nie mam zbyt dużo kasy na ten cel, więc nie musi być wybitnie gamingowy, powiedzmy, że ma na nim przyzwoicie działać Elite Dangerous i musi mieć przy okazji przyzwoitą ilość pamięci, choć w tym zakresie wymagania nie są za duże. Z uwagi na jego przeznaczenie, nie może być większy niż 16 cali. Zakup mocno podyktowany potrzebą, kompletnie nieprzewidziany, kasy niewiele, jako odwieczny użytkownik PCta nie wiem z czym to się, mam nadzieję, że pomożecie.
o7
~Tryumfator
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
zaprzeczyłes sam sobie w pierwszym zdaniu- nie musi być gamingowy , ważne żeby Elitka porządnie działała . Wybacz musisz sie zastranowic co chcesz.
P.S. a sprzęt który ledwo uciągnie grę - bedzie się grzał ( szczególnie laptop )- a jak się będzie grzał to go spalisz i znowu wydatek.
Ustaw sobie priorytety - jeśli to ma być laptop do podróży to rozumiem że też do pracy ? to oglądaj sobie na nim filmy w podróży , zamiast grać. Życie, praca jest ważniejsze.
Spokojnie znajdziesz takiego laptopa, ale jeżeli chcesz pomoc, to proponuję podać zakres cenowy
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
no podaj zakres na pewno coś znajdziemy. Osobiście siedzę teraz w bawilandii z synkiem i zaraz odpalam elite
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 31
Reputacja:
81
Platforma:
CMDR: USSER-PL
04.02.2019, 17:13 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.02.2019, 17:21 UTC przez USSER-PL.)
Ja mam takiego:
1249zł
Elitę na minimum w natywnej (ja mam 1366x720, w linku jest full HD) rozdzielczości:
Na stacji 23fps
Podczas lotu 45fps
Ograniczam do 30fps, wtedy procesor graficzny kręci 60% i wentylator nie wyje. Mimo tego na stacji jest 98%.
Dysk ssd 256gb crucial bx500 za 130zł.
Ale działa nawet na baterii... przez pół godzinki
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7801374728
A tu dowód "mobilności"
https://forum.thewingedhussars.com/showt...#pid115600
(04.02.2019, 14:32 UTC)Tryumfator napisał(a): Witam!
Rozważam zakup laptopa typowo podróżnego. Nie mam zbyt dużo kasy na ten cel, więc nie musi być wybitnie gamingowy, powiedzmy, że ma na nim przyzwoicie działać Elite Dangerous i musi mieć przy okazji przyzwoitą ilość pamięci, choć w tym zakresie wymagania nie są za duże. Z uwagi na jego przeznaczenie, nie może być większy niż 16 cali. Zakup mocno podyktowany potrzebą, kompletnie nieprzewidziany, kasy niewiele, jako odwieczny użytkownik PCta nie wiem z czym to się, mam nadzieję, że pomożecie.
o7
~Tryumfator
Tak jak ludzie wspomnieli, Elitka /= laptop podróżny. Sam kiedyś próbowałem na lapku i3-6100 z HD 5000 i 4 GB RAM = gra była niegrywalna (mimo iż Intel twierdził że jednak tak).
Jeśli chcesz coś stricte pomiędzy (między wydajnością a ceną a długością pracy na aku), to poleciłbym ci coś takiego:
https://allegro.pl/oferta/hp-zbook-15-g4...7684567980
PS: Jest na promocji z 5000 na 2900.
Dobrze by było, gdybyś podał jakiś zakres cenowy jak wyżej.
Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Oj proszę was. Ja mam laptopa podróżnego i Elitka działa  Nie powiem kto, ale ktoś powiedział kiedyś mi, że Elita odpali nawet na ziemniaku, a ja mam kartę graficzną wbudowaną i się nie skarże
ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 31
Reputacja:
81
Platforma:
CMDR: USSER-PL
(04.02.2019, 17:19 UTC)szkodi napisał(a): Oj proszę was. Ja mam laptopa podróżnego i Elitka działa Nie powiem kto, ale ktoś powiedział kiedyś mi, że Elita odpali nawet na ziemniaku, a ja mam kartę graficzną wbudowaną i się nie skarże 
Możesz podać co tam masz pod klawiaturą?
512 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD
NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Ti (4 GB GDDR5 dedicated)
Chipset Intel® HM370
Processor family 8th Generation Intel® Core™ i7 processor
Processor Intel® Core™ i7-8750H (2.2 GHz base frequency, up to 4.1 GHz with Intel® Turbo Boost Technology, 9 MB cache, 6 cores)
8 GB DDR4-2666 SDRAM (onboard)
Memory Note Transfer rates up to 2666 MT/s.
Memory and storage 8 GB
512 GB SSD storage
ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
04.02.2019, 18:41 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.02.2019, 18:42 UTC przez Haji-me.)
(04.02.2019, 18:05 UTC)szkodi napisał(a): 512 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD
NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Ti (4 GB GDDR5 dedicated)
Chipset Intel® HM370
Processor family 8th Generation Intel® Core™ i7 processor
Processor Intel® Core™ i7-8750H (2.2 GHz base frequency, up to 4.1 GHz with Intel® Turbo Boost Technology, 9 MB cache, 6 cores)
8 GB DDR4-2666 SDRAM (onboard)
Memory Note Transfer rates up to 2666 MT/s.
Memory and storage 8 GB
512 GB SSD storage
To jest laptop podróżny według Ciebie?  To po prostu gamingowy laptop.
@Tryumfator podaj budżet, bo mamy tu pewnie kilka osób dobrze zorientowanych w sprzęcie. Od siebie dodam, że kupiłem kilka miesięcy temu lenovo Y520 z i5-7300HQ i GTX 1060maxq i śmiga wszystko. Na moje delegacje jak znalazł. Natomiast ten sam laptop ma też wersje tańsze np. z GTX 1050 albo 1050ti i też dadzą radę. Generalnie jest tak, że każda buda do gier ma kilka konfiguracji, a to co się liczy to szczegóły typu głośność wentylatorów, przegrzewanie się, jakość wyświetlacza czy klawiatury. Resztę dobiera się pod budżet.
|