Ankieta: Jak w skali 1-10 oceniasz Betę Chapter 4?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 4 (Patch 3.3 aka Q4) - BETA 30.10
(14.11.2018, 22:35 UTC)Kyokushin napisał(a): Natomiast, Krait Phantom, to statek na który czekałem 4 lata. Super zasięg, ładny wygląd, ląduje wszędzie.
Krait Mk2 - był dla mnie mistrzem, mam obecnie dwa, jeden do PvP, drugi do eksploracji/pve, i finalnie ten do explo zostanie zastąpiony Phantomem. Skok ponad 61 lat, z broniami (lightweight), szybkością 583, tarczami, hangarem. Mk2 w podobnym secie robił 54 lata.

Bardzo dobre info dla mnie, dzięki! Biggrin
Już wiem czym polecę na kolejne eksplo. Teraz tylko czekać premiery 3.3 bo nie chce mi się w becie inżynierować.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Phantom ma chyba lepszy skok od Aspa ale nadal jest gorszy od Condy.
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
[Obrazek: 46vvVvg.png]
Odpowiedz
pytanie czy bindy ustawione w becie przejda z automatu na build po zakoczeniu udzialu w becie czy moze lepiej skopiowac je i przeniesc ?
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Lepiej skopiować, tak na wszelki wypadek
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Podglądam plik z buildem - tak mi się zrobiło z ustawieniami w beta, że zacząłem szukać, jak to Frontier skonfigurował i już widzę.
Buildy do bety są w folderze bety, pod warunkiem, że nie grzebiemy. Niestety, nie mają wszystkiego poustawianego, np. configuracja do mojego hotasa to jakieś 20% całości - a szkoda, bo mogli resztę uzupełnić z klawiatury/myszy i by grało. Jak zmienimy cokolwiek, to build nabiera statusu "custom" i ląduje w katalogu, w którym był build custom z live - i to ten build jest aktualnie używany przez obie wersje gry, tyle, że część funkcji z bety po prostu nie ma aktualnie zastosowania w live. W mojej ocenie właśnie tak to jest zrobione po to, żeby ustawienia custom "przeszły" na nowszą wersję po update. To jest - jak w moim przypadku katalog /users/ na innym fizycznie dysku. Ale, jak napisał przedmówca - kopia buildu to kopia, kropka.
Odpowiedz
https://forums.frontier.co.uk/showthread...oesn-t-yet

Interesująca obserwacja - sporo nieznanych rzeczy jest na liście nielegalnych towarów w becie u Liz Ryder (Engoineer).

Mollusc Fluid
Mollusc Soft Tissue
Mollusc Brain Tissue
Pod Core Tissue
Pod Dead Tissue
Pod Surface Tissue
Anomaly Particles
Pod Tissue
Calcite Organism Membrane
Calcite Organism Mycelium
Calcite Organism Spores
Pod Mesoglea
Pod Outer Tissue
Pod Shell Tissue
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(15.11.2018, 12:53 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): https://forums.frontier.co.uk/showthread...oesn-t-yet

Interesująca obserwacja - sporo nieznanych rzeczy jest na liście nielegalnych towarów w becie u Liz Ryder (Engoineer).

Mollusc Fluid
Mollusc Soft Tissue
Mollusc Brain Tissue
Pod Core Tissue
Pod Dead Tissue
Pod Surface Tissue
Anomaly Particles
Pod Tissue
Calcite Organism Membrane
Calcite Organism Mycelium
Calcite Organism Spores
Pod Mesoglea
Pod Outer Tissue
Pod Shell Tissue

No to widzę, że będzie można wyposażyć stake w mobilną przetwórnie mięsa Smile
[Obrazek: odznaki-1.jpg]
Odpowiedz
Wygląda na to, że jednak te różne "żyjące" rzeczy w Anomaliach będzie można zestrzelić lub włamać się do nich (zgaduję) limpetami i uzyskać te "rare goods". Może będzie nowa seria inżynierów od kosmicznej biologii, coś w rodzaju broni lub ulepszeń z wykorzystaniem takich mechaniczno-biologicznych broni/internali xD
Odpowiedz
Na wczorajszym streamie FDEV zapowiedział jeszcze jeden dodatkowy feature, który wprowadzą w Becie 4 (planowo 20-21 listopada). 

22 listopada odbędzie się oficjalny live stream, na którym nowy feature zostanie zaprezentowany.

Źródło: https://forums.frontier.co.uk/showthread...sion-State

NOWY STAN BGS: INWAZJA THARGOIDÓW
  • Inwazja Thargoidów na ludzkie sektory trwa. Z czasem coraz więcej systemów będzie atakowanych przez Scouty i Interceptory Thargoidów.
  • Piloci będą musieli bronić ludzkich systemów przez inwazją niszcząc thargoidzkie statki. Jeżeli nie uda się zniszczyć określonej liczby obcych, system wejdzie w nowy stan BGS: Inwazję.
    • Inwazja jest lokalnym stanem systemowym z negatywnymi efektami i dotyczy wszystkich frakcji w tym systemie. 
    • Gracze mogą go obronić (zarówno zanim ten stan się pojawi, jak i podczas jego trwania) przez niszczenie statków Thargoidów w tym systemie.

Kiedy system wejdzie w stan Inwazji, mają miejsce następujące rzeczy:
  • Jeżeli w systemie są stacje, które mogą zostać uszkodzone, jedna z nich zostanie uszkodzona. 
    • Podczas trwania Inzwazji, co tydzień jedna dodatkowa stacja zostanie uszkodzona.
    • Jeżeli stacja została naprawiona, ale system nadal jest w stanie Inwazji, w kolejnym tygodniu znowu zostanie ona uszkodzona.
  • Wszystkie megashipy w systemie zostaną uszkodzone w momencie wejścia Inwazji i nie będą mogły kontynuować podróży.
  • Thargoidzkie Scouty i Interceptory, które były obecne podczas wstępnego ataku nadal będą obecne w systemie, ale oprócz nich pojawią się też mocniejsze statki obcych.
  • W systemie pojawią się Thargoid Conflict Zones, w których piloci będą mogli walczyć z obcymi. Będą działać na takiej samej zasadzie jak nowe standardowe CZ-ty z Chapter 4
  • Obecnie stan Inzwazji trwa dopóty, dopóki gracze go nie zniwelują przez niszczenie Scoutów i Interceptorów. 
  • Liczba statków obcych wymagana do zakończenia stanu Inwazji różni się w zależności od zaatakowanego systemu.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(16.11.2018, 09:41 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Na wczorajszym streamie FDEV zapowiedział jeszcze jeden dodatkowy feature, który wprowadzą w Becie 4 (planowo 20-21 listopada). 

22 listopada odbędzie się oficjalny live stream, na którym nowy feature zostanie zaprezentowany.

Źródło: https://forums.frontier.co.uk/showthread...sion-State

NOWY STAN BGS: INWAZJA THARGOIDÓW
  • Inwazja Thargoidów na ludzkie sektory trwa. Z czasem coraz więcej systemów będzie atakowanych przez Scouty i Interceptory Thargoidów.

fajnie ze tak powiem , nareszcie Targoidzi maja jakis sens bytu i moze kiedys zapukaja do nas Wink
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz