Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
(11.11.2018, 12:01 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (11.11.2018, 11:35 UTC)Yata_PL napisał(a): ja probowalem rozwalic ale chyba nie dokca widze w Vr jakie asteroidy sie do tego nadaja, wydaje mi ze wszystko mam poprawnie zbindowane ale nigdy nie pojawil mi sie ten graficzny 3 kolorowy analyzer czy jak go zwal w panelu info. Jakis cynk jak znalesc taka skale do rozwalki ?
1. Pulse Wave Analyser czy jak to się tam zwie podświetla Ci skałki, które mają depozyty podpowierzchniowe i szczeliny. Im jaśniej się jarzy, tym większa szansa
2. W Contacts pojawią się Fissues (szczeliny).
3. Ten element UI pojawia się dopiero po wprowadzeniu ładunku w pierwszą szczelinę.
dzieki, czyli moj problem jest taki ze nie znalazlem skaly z fissues, kurcze w Vr te podswietlenie jest jakies takie dziwne i nieprzyjemne dla oka, probowales ?
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
(11.11.2018, 12:18 UTC)Yata_PL napisał(a): (11.11.2018, 12:01 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): 1. Pulse Wave Analyser czy jak to się tam zwie podświetla Ci skałki, które mają depozyty podpowierzchniowe i szczeliny. Im jaśniej się jarzy, tym większa szansa
2. W Contacts pojawią się Fissues (szczeliny).
3. Ten element UI pojawia się dopiero po wprowadzeniu ładunku w pierwszą szczelinę.
dzieki, czyli moj problem jest taki ze nie znalazlem skaly z fissues, kurcze w Vr te podswietlenie jest jakies takie dziwne i nieprzyjemne dla oka, probowales ?
Nie próbowałem, bo VR jest mocno zabugowane. Stwierdziłem, że nie ma sensu
13.11.2018, 17:10 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.11.2018, 17:18 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
Kilka newsów:
W środę 14.11 rusza Beta 3! Oficjalny wątek: KLIK
Dostaniemy:
- Nowy statek: Mamba
- Nowy statek: Krait Phantom
- Nowe scenariusze
- Wszystko, co było w poprzednich betach zostaje na serwerze (eksploracja, górnictwo etc.)
UWAGA! W Becie 3 nastąpi reset Codexu - wszystkie nasze znaleziska zostaną wymazane. Źródło: KLIK.
Na forum już pojawiła się też informacja, że przy tej aktualizacji (nie chodzi tutaj o Betę, tylko o update gry live do wersji 3.3) stracimy progress wszystkich misji, które mamy wzięte i nieukończone.
Innymi słowy - nasza zakładka Transactions zostanie wyczyszczona z misji przy aktualizacji 3.2 -> 3.3. To nic nowego, ale zapewne są osoby, które byłyby zaskoczone  Źródło: KLIK.
15.11 odbędzie się live stream Frontiera pod hasłem "Beta Blowout". Niniejszym zapraszamy więc wszystkich na " Rozpierduchę w Becie!"
Liczba postów: 267
Liczba wątków: 2
Reputacja:
17
Platforma:
CMDR: kofstein
.png)
Serio!? Moje starania na becie 2 RIP
(13.11.2018, 17:18 UTC)kofstein napisał(a): Serio!? Moje starania na becie 2 RIP 
Really? Przecież i tak poszłyby do piachu na koniec bety
Liczba postów: 267
Liczba wątków: 2
Reputacja:
17
Platforma:
CMDR: kofstein
.png)
Ale to na koniec. Nic nie wiedziałem, że wytną jeszcze w trakcie
Liczba postów: 2,352
Liczba wątków: 194
Reputacja:
530
Platforma:
CMDR: Arnul
No tu mnie Braben zaimponował!
Latam sobie od kilku dni po pierścieniach i rozwalam te duże asteroidy (zarobek na razie żaden, ale samo szukanie i i robienie KABOOOM! daje wielką frajdę) aż tu dzisiaj nagle wpadam na miejsce z rozwalonym już asteroidem!!! No myślę sobie jak to rozwalony? Przecież nie robiłem żadnych kółek więc nie mogłem wrócić w okolicę gdzie już byłem !!! I mnie olśniło. Dzień wcześniej też leciałem w tym pierścieniu i mniej więcej w tym samym miejscu! A więc:
TE WYBUCHAJĄCE KAMYCZKI ZOSTAJĄ TAM NA STAŁE!!!!
Czyli z czasem złoża zaczną się wyczerpywać. No nie powiem, podoba mi się to. !
Przy okazji trochę:
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 31
Reputacja:
81
Platforma:
CMDR: USSER-PL
Beta 3 Patch Notes: https://forums.frontier.co.uk/showthread...a-(Week-3)
Bugfixów jak zawsze nie tłumaczę, ale wyłowiłem kilka perełek:
Eksploracja
- Sygnały na powierzchni planet można teraz zaznaczać jako cel niezależnie od trybu kokpitu (Analysis/Combat)
- Zmiana nazwy "Scenarios" w FSS na "Concentrated signal sources" i "Transient signal sources"
- Open i Exit FSS teraz można zbindować pod ten sam przycisk/klawisz
- Mniej wymagające Efficiency Targets
Górnictwo
- Resource Extraction Sites wróciły do gry
Missions
- Dodano opcję "Open Galaxy Map" do misji na Megashipy (aka nowe misje?!)
Outfitting
- Dodani po 1 slocie na statki i 2 na utility modules to wszystkich stacji z Shipyardem/Outfittingiem (aka więcej dostępnego towaru i statków)
Squadrons
- Lista systemów w widoku Squadronu jest ułożona alfabetycznie (ALLELUJA!)
PATCH NOTES
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Lukasxxz
Właściwie to wiadomo czy coś się stanie z nieoddanymi danymi explo po updacie gry(live)? Jeśli zostaną to może bardziej się opłaci oddanie ich po aktualizacji?
|