Ankieta: Jak w skali 1-10 oceniasz Betę Chapter 4?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 4 (Patch 3.3 aka Q4) - BETA 30.10
Powiem tak: z wszystkich bet jakie Frontier wypuscil ta jest najgorsza poniewaz poza Codexem nic nie dziala z nowych funkcji :
- skanowac panet w VR nie mozna poniewaz jest bug z bindowaniem , (nierozponaje nowych bindow zgloszne prze dzisiatki VRowców)
- wyjscie z niedzialajacego trybu anzlizy FSS w VR tylko poprzez wylogowanie do menu
- VA nie dziala - zbugowane, czasem cos slychac w tle ale totalnie za cicho
- CZy po wybraniu jakies storny zamiast nagrody dostej sie bounty na siebie - LOL
- nowy system oswietlenia przegiety wypala oczy w VR, oraz dziwne efekty "halo"
- telemetria zwalona , niektore planety/ksiezyce niemal nachodza na siebie

to tylko najgrubsze wylapane przeze mnie w ciagu 1.5h latania.. o wywalanieu z sewerów to juz nawet nie wspomne bo tym nas Fronier w kazdej becie raczyl

Wyglada na to ze Fronier nie ma wew./zew. testerów tylko my jestemy do odwalania roboty za nich !
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Wiekszosc firm gamedevowych nie ma betatesterow. Dlatego kazdy update to czas zglaszania bugow i wtedy rzuca sie patcha. Popatrz nawet na znane tytuly typu Wiedzmin, Kingdom Come czy cokolwiek sobie wymyslisz. Czesto betatesterami sa pracownicy ktorzy sprawdzaja alphe i bete. Day one patch nic nikomu nie mowi?Wink
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
(01.11.2018, 15:51 UTC)szkodi napisał(a): Wiekszosc firm gamedevowych nie ma betatesterow. Dlatego kazdy update to czas zglaszania bugow i wtedy rzuca sie patcha. Popatrz nawet na znane tytuly typu Wiedzmin, Kingdom Come czy cokolwiek sobie wymyslisz. Czesto betatesterami sa pracownicy ktorzy sprawdzaja alphe i bete. Day one patch nic nikomu nie mowi?Wink

Nie ma, bo zatrudniają firmy zewnętrzne do tego.
Odpowiedz
Albo nie zatrudnoaja w ogole.kiedy pracowalem w Eidosie betatesterami byli przyjaciele i pracownicy.

Odpowiedz
(01.11.2018, 16:22 UTC)szkodi napisał(a): Albo nie zatrudnoaja w ogole.kiedy pracowalem w Eidosie betatesterami byli przyjaciele i pracownicy.

No to nie świadczy za dobrze o takiej firmie. Ja to rozumiem, jeżeli jesteś Inidie-Developerem, który pracuje nad grą sam. Ok, on nie ma funduszy, to wiadomo, że testerów nie zatrudni. Frontier niestety takiego wytłumaczenia nie ma.
Odpowiedz
Nie mogę się z tym zgodzić. Beta jest po to wypuszczona, żeby klienci - czyli my - mogli zobaczyć, w jakim kierunku idzie rozwój produktu w momencie, kiedy na ten rozwój mają wpływ. Pamiętacie, co było z wprowadzeniem inżynierów - NPCe z niekończącą się amunicją na zinżynierowanych na maksa statkach wyciągający z SC i natychmiast otwierający ogień - a potem gorąca dyskusja, że gra się zrobiła niegrywalna zupełnie (albo, jak twierdził Kyokushin, że wreszcie stanowi prawdziwe wyzwanie dla pilota-gracza). Stopniowe wprowadzanie kolejnych elementów daje szansę na ustalenie pewnych narzędzi (np. dla graczy z VR), oswajanie się z nowymi rozwiązaniami. Ja mam ogromną frajdę w tym, że mogę rozwalić się bez szkody dla budżetu ile razy mi się spodoba, na przykład. A "normalna" gra idzie dalej równolegle - BGS, te sprawy.
Odpowiedz
(01.11.2018, 16:25 UTC)QCIAK napisał(a):
(01.11.2018, 16:22 UTC)szkodi napisał(a): Albo nie zatrudnoaja w ogole.kiedy pracowalem w Eidosie betatesterami byli przyjaciele i pracownicy.

No to nie świadczy za dobrze o takiej firmie. Ja to rozumiem, jeżeli jesteś Inidie-Developerem, który pracuje nad grą sam. Ok, on nie ma funduszy, to wiadomo, że testerów nie zatrudni. Frontier niestety takiego wytłumaczenia nie ma.

A to Frontier to nie jest Indie za bardzo? Znam kilku ludzi z branży z Indie (mniejszego niz Frontier, no na pewno niz Eidos) i maja swoich betatesterow.

Odpowiedz
(01.11.2018, 17:08 UTC)szkodi napisał(a):
(01.11.2018, 16:25 UTC)QCIAK napisał(a): No to nie świadczy za dobrze o takiej firmie. Ja to rozumiem, jeżeli jesteś Inidie-Developerem, który pracuje nad grą sam. Ok, on nie ma funduszy, to wiadomo, że testerów nie zatrudni. Frontier niestety takiego wytłumaczenia nie ma.

A to Frontier to nie jest Indie za bardzo? Znam kilku ludzi z branży z Indie (mniejszego niz Frontier, no na pewno niz Eidos) i maja swoich betatesterow.

Indie? Na giełdzie?Wink Jakoś to się kłuci z moim postrzeganiem branżyWink
Odpowiedz
Wooooow nowe kopanie, od razu po wyjciu patcha robim event gorniczy! Pytanie czy czekamy na live czy lecimy w becie Biggrin
Odpowiedz
(01.11.2018, 20:09 UTC)Calvarian napisał(a): Wooooow nowe kopanie, od razu po wyjciu patcha robim event gorniczy! Pytanie czy czekamy na live czy lecimy w becie Biggrin

Wysadzanie asteroid na czas - kto wysadzi najwięcej w X minut Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz