Ankieta: Jak w skali 1-10 oceniasz Betę Chapter 4?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 4 (Patch 3.3 aka Q4) - BETA 30.10
Gdzie przypisać klawisze do wystrzeliwania sond? Nie mogę nigdzie tego znaleźć w controlsach, w zakładce Detailed Surface Scanner jest tylko Exit i toggle front/back side...
Odpowiedz
U mnie wystrzeliwuje drugim spustem (tym co strzela bronia oznaczona 2 w fire grupie), ale nie wiem czy to dlatego ze dss mam tak ustawiony czy tak jest. Ulpian a moze ty wiesz jak celowac sondami? Bo ja sie niczym nie moge ruszyc na tym ekranie.
A i ciagle mnie wywala.
Odpowiedz
Też mnie wywala non stop, daruję sobie to kupsko na dziś.
Odpowiedz
Zmienil sie u was obraz w glownym menu? U mnie jest nowy, a ogladam teraz Rusty Doga i ma ten dotychczasowy.

[Obrazek: dztrXLy.jpg]

Dobra wiem juz co robilem zle Wink nigdy nie gralem bez horizons Tongue Ale ten ladniejszy
Odpowiedz
To jest wersja podstawowa bez Horizons Smile
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
fajnego megashipa mamy w haerce, foty nie zrobilem tak czesto wywala ze sobie dzis daruje
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Dobra chwile mi sie nie wiesza. Spostrzezenia
*sondami mozna strzelac do pierscieni (znalazlem tak miejsce Lepidolite Hotspot w ktorym nic nie ma) i gazowych gigantow (ale nie wiem czy to akurat nie bug)
*jakby ktos mial problem to do sterowania "dzialkiem" w trybie skanera dss trzeba zbindowac sterowanie w multi-crew
*tryb FSS naprawde duzo fajniejszy
*jak dla mnie nie dziala licznik mapowania planet
Odpowiedz
(30.10.2018, 18:48 UTC)Ulpian napisał(a): Gdzie przypisać klawisze do wystrzeliwania sond? Nie mogę nigdzie tego znaleźć w controlsach, w zakładce Detailed Surface Scanner jest tylko Exit i toggle front/back side...

(30.10.2018, 18:54 UTC)Kuba Wolf napisał(a): U mnie wystrzeliwuje drugim spustem (tym co strzela bronia oznaczona 2 w fire grupie), ale nie wiem czy to dlatego ze dss mam tak ustawiony czy tak jest. Ulpian a moze ty wiesz jak celowac sondami? Bo ja sie niczym nie moge ruszyc na tym ekranie.
A i ciagle mnie wywala.

Odpalasz detailed surface scanner, sprawdź do której grupy masz przypisany. Pojawia się nowy tryb odsalasz kółko wzdłóż promienia dopóki nie pojawi się znacznik ( kreseczka i dwie mniejsze po jej bokach ) ustawiasz ten znacznik w środku celownika i odpalasz - dwie sondy w zupełności wystarczą.

Mnie wywaliło tylko raz, spróbujcie zmienić tryb
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
(30.10.2018, 21:38 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Dobra chwile mi sie nie wiesza. Spostrzezenia
*sondami mozna strzelac do pierscieni (znalazlem tak miejsce Lepidolite Hotspot w ktorym nic nie ma) i gazowych gigantow (ale nie wiem czy to akurat nie bug)
*jakby ktos mial problem to do sterowania "dzialkiem" w trybie skanera dss trzeba zbindowac sterowanie w multi-crew
*tryb FSS naprawde duzo fajniejszy
*jak dla mnie nie dziala licznik mapowania planet

To na pierścieniach to są hotspoty z bogatymi w złoża obszarami pasa. Nie ma tego jeszcze w becie, górnictwo zostanie dodane za tydzień bodajże (w OP jest info). 

Ja na razie sprawdziłem tylko nowe skanery, FSS i DSS i przejrzałem na szybko Codex. 

Moje pierwsze wrażenia - mocno, bardzo mocno na plus. Zmiany w UI - dodatkowy smaczek. Nowe oświetlenie - jest mega! Teraz światło gwiazdy wpływa na kolor HUD Smile

To jest mój normalny HUD:

[Obrazek: 2018-10-30_220117.jpg]

A przy gwieździe w tym samym systemie wygląda tak:

[Obrazek: 2018-10-30_220021.jpg]
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Teraz juz chyba nie wywala... Znalazlem gejzery. Baton albo by skakal ze szczescia, albo przeklinal ten nowy system ze teraz wszyscy beda cos znajdowac.
Lece do Mammon zrzuce kartografie i pokrece sie po okolicy. Codex tez wyglada lepiej niz sie spodziewalem, jak mialbym narzekac to tylko szkoda ze nie wczytalo wczesniejszych odkryc. Z tego co zrozumialem wszystko co przed wyjsciem 3.3 ma byc w archiwum. Ale na razie to jest taka zmiana ze prawie nowa gra w eksploracji, a na pewno calkowicie nowy, wyzszy level.
Odpowiedz