ARK: Survival Evolved
Teraz jak patrzę na download queue, to faktycznie 14.8 GB. A to początkowe okienko instalacji na Steam pokazało 64 GB... Coś tu jest nie tak Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Dobra, zagrałem chwilę, na szczęście zacząłem tuż koło Waszej wioski Tongue

Skorzystałem z ogniska Szarika i coś tam ogarnąłem, ciuchy, podstawową broń i żarcie... Muszę powiedzieć, że nie porwało.
--

Odpowiedz
(26.04.2017, 21:49 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Dobra, zagrałem chwilę, na szczęście zacząłem tuż koło Waszej wioski Tongue

Skorzystałem z ogniska Szarika i coś tam ogarnąłem, ciuchy, podstawową broń i żarcie... Muszę powiedzieć, że nie porwało.

Mi też czegoś tu brakuje... na pewno sam staram się zdobywać wszystko, sam wybudowałem swoje pierwsze schronienie - chatkę ze słomy itd. zanim skorzystałem z ośrodka wypoczynkowego w wiosce... 

ogólnie większość elementów jest totalnie niedopracowana od strony frajdy korzystania z nich np.

- budynki są paskudne, teksturowanie kiepskie...  nie ma tu frajdy, że coś ciekawego się zbudowało...
- drzewko umiejętności to jakaś porażka, nie da się tego odczytywać... nawet nie mogę się przejrzyście zastanowić co rozwijać i jaki kierunek obrać rozwoju...
- walka - taka sobie, niezbyt czuć postać i to co trzyma w ręce, samo atakowanie, ciupanie drewna nie daje radości... 

jest wiele funkcjonalności do dopracowania, by czerpać radość z ich użytkowania...  

gre oceniam na 5/10 - ale jest brygada to gram, bo to podnosi ocenę o jakieś 3 oczka, a w porywach i o 5 Biggrin...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Tak, używam ogniska obok Twojej chatki ze słomy, tej która nie ma drzwi Biggrin
--

Odpowiedz
Na dysku to rzeczywiście chyba ponad 50GB mi zajęło.

Hetmanie - mnie też nie porwało za pierwszym razem.
Teraz mi się bardziej podoba.

Może jakiś mini-event? Niech cię chłopaki wezmą na lot ptakiem wokoło wyspy i  wysadzą gdzieś daleko - a Ty będziesz musiał sam dotrzeć do bazy. Smile
Z wydarzenia należałoby zrobić streaming, dwa heli-ptaszory mogą krążyć w górze, transmitując reality show - "Hetman-Cruzoe na krańcu świata". Wink
Czy lepiej dać tytuł "Running (Het)man" i pobijesz oglądalnością Arnolda...? Rolleyes

Mogę zostać twoim Piętaszkiem, albo zostanę pomocnikiem Daska-latarnika, właśnie otworzył interes na plaży i bierze kasę za skazywanie drogi żeglarzom... Tongue
Odpowiedz
Trochę pograłem wczoraj, trochę pobudowałem - dzisiaj pewnie będę kończył moją "małą" prywatną warownię niedaleko osady Smile Powód prosty - lubię budować, a przy okazji nauczę się mechaniki i odkryję nowe plany budowlane, nie będę mieszać w osadzie - a sporo już nabudowaliście Panowie Biggrin

Lubię budować, a nie będziemy się przecież przegadywać co gdzie ma być itd bo Dasketh tak chce Tongue Więc myślę że jestem na tyle daleko by nie zepsuć planów konstrukcyjnych głównego architekta. Tym bardziej że ARK jest dla mnie odskocznią od Elity i raczej będę dla fun tam coś dłubać przez dłuższy czas. Latarnia - jak to Gutek nazwał, przenosi się troszkę w głąb terenu, ale z przyczyn surowcowych, fundamenty powoli buduję, więc wykorzystam surowce z pierwszej wersji.

Wrażenia:

Grafika - fajna, chociaż budynki dalej wyglądają jak z czasów tetrisa Tongue

Kontent - rozbudowali, wyraźnie przez ten czas co nie grałem

Wydajność - duży plus, kiedyś na tym samym kompie leciałem na minimum i rwało niemożliwie... dzisiaj na średnich poza pojedynczymi przycinkami jest płynnie

Gameplay - praca z ekipą, to co tygryski lubią najbardziej... fajnie było z Wami tam pobiegać i coś porobić wczoraj Biggrin
Odpowiedz
(27.04.2017, 05:45 UTC)GutenbergPL napisał(a): Na dysku to rzeczywiście chyba ponad 50GB mi zajęło.

Hetmanie - mnie też nie porwało za pierwszym razem.
Teraz mi się bardziej podoba.

Może jakiś mini-event? Niech cię chłopaki wezmą na lot ptakiem wokoło wyspy i  wysadzą gdzieś daleko - a Ty będziesz musiał sam dotrzeć do bazy. Smile
Z wydarzenia należałoby zrobić streaming, dwa heli-ptaszory mogą krążyć w górze, transmitując reality show - "Hetman-Cruzoe na krańcu świata". Wink
Czy lepiej dać tytuł "Running (Het)man" i pobijesz oglądalnością Arnolda...? Rolleyes

Mogę zostać twoim Piętaszkiem, albo zostanę pomocnikiem Daska-latarnika, właśnie otworzył interes na plaży i bierze kasę za skazywanie drogi żeglarzom... Tongue

Hehehehe Świetny Pomysł! REP!

Igrzyska Śmierci w ARC z kamerzystami na pterodaktylach Biggrin

[Obrazek: 9877gg.jpg]

Myślę, że wystarczyłoby na pobliskie - osławione już - bagna Smile

EDIT ------------------------

@2M1R! Musiałem kończyć i nie wiem, czy wróciłeś po nagłej śmierci w buszu. Czy marchewki urosły? Czy polujemy dzisiaj na konie?
Odpowiedz
Wczoraj próbowałem złapać i oswoić ptaszora dwuosobowego ale skubany nie da się podejść. Okrutnie płochliwy. Może dzisiaj się coś da.
[Obrazek: 26492.png][Obrazek: coLdRBJ.png]

Amor patriae nostra lex
Odpowiedz
(27.04.2017, 07:43 UTC)Elll napisał(a): Wczoraj próbowałem złapać i oswoić ptaszora dwuosobowego ale skubany nie da się podejść. Okrutnie płochliwy. Może dzisiaj się coś da.

Sa dwa sposoby:
1- Masz nadzieje,ze zablokuje sie miedzy drzewami/skalami etc. 
2- Zaloz ubranie kamuflujace,mozna podejsc o wiele blizej.

W obudwu przypadkach bez Boli sie nie obejdzie Wink

W gre wchodza tylko lotki,z luku/kuszy za duze prawdopodobienstwo,ze delikatna Tapajare ubijesz zanim torpor odpowiednio spadnie
Odpowiedz
(27.04.2017, 11:22 UTC)Swider80 napisał(a):
(27.04.2017, 07:43 UTC)Elll napisał(a): Wczoraj próbowałem złapać i oswoić ptaszora dwuosobowego ale skubany nie da się podejść. Okrutnie płochliwy. Może dzisiaj się coś da.

Sa dwa sposoby:
1- Masz nadzieje,ze zablokuje sie miedzy drzewami/skalami etc. 
2- Zaloz ubranie kamuflujace,mozna podejsc o wiele blizej.

W obudwu przypadkach bez Boli sie nie obejdzie Wink

W gre wchodza tylko lotki,z luku/kuszy za duze prawdopodobienstwo,ze delikatna Tapajare ubijesz zanim torpor odpowiednio spadnie

Dzięki za podpowiedź. Dziś przetestuję.
[Obrazek: 26492.png][Obrazek: coLdRBJ.png]

Amor patriae nostra lex
Odpowiedz