Empyrion - Galactic Survival
7 czerwca wychodzi duży update do tej gry (Alfa 6.0).

Empyrion to takie "Space Engineers" tylko z contentem PVE (bazy do zdobycia i splądrowania, obce drony, zwierzęta, kosmici)

W fazie produkcji jest już kilka dobrych lat, jak ktoś kiedyś kupił Alfę, albo teraz szuka podobnego tytułu - to za tydzień będzie dobra okazja do potestowania.

Nowy trailer:

Odpowiedz
(01.06.2017, 20:00 UTC)Robinus napisał(a): 7 czerwca wychodzi duży update do tej gry (Alfa 6.0).

Empyrion to takie "Space Engineers" tylko z contentem PVE (bazy do zdobycia i splądrowania, obce drony, zwierzęta, kosmici)

W fazie produkcji jest już kilka dobrych lat, jak ktoś kiedyś kupił Alfę, albo teraz szuka podobnego tytułu - to za tydzień będzie dobra okazja do potestowania.

Nowy trailer:

A kysz silo nieczysta! ;Wink Stawiac juz serwer?
Odpowiedz
(01.06.2017, 21:02 UTC)Qasz napisał(a): A kysz silo nieczysta! ;Wink Stawiac juz serwer?

Eeee dla dwójki to się nie opłaci Smile

Znalazłem fajny filmik pokazujący nieco gry - polecam też resztę z tej playlisty, jak ktoś będzie chciał zobaczyć jak gra wygląda. Czy też wyglądała przed updatem z 7 czerwca...

A tutaj moja dzisiejsza wycieczka na orbitę czyli czym EMPYRION różni się od Space Engineers: Smile

[Obrazek: Fnf4FMq.jpg]
Odpowiedz
Ja się mocno zastanawiam nad zakupem ale wciąż się waham. Poniekąd obnicha (aż albo tylko) 50% na steamie kusi. Byle nie było perm EA jak to zazwyczaj bywa.
Conieco na YT coś obejrzałem, jak to wyglądało w pre-alpha i jak wygląda przy A 6.0 i widzę jakieś tam posunięcie na przód.
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Odpowiedz
spoiler bo się rozpisałem...

Odpowiedz
Jak lubisz takie klimaty to bierz za 50% i się nie zastanawiaj.
Tak jak Robinus napisał, to takie SE++
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Że tak napisze, ile osób byłoby zainteresowanych zagrania wspólnie?

Nie chce się też porywać na coś co na singlu szybko się nudzi a granie z ludźmi jest docelówką gry.
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Odpowiedz
(11.06.2017, 22:30 UTC)Varlus napisał(a): Że tak napisze, ile osób byłoby zainteresowanych zagrania wspólnie?

Nie chce się też porywać na coś co na singlu szybko się nudzi a granie z ludźmi jest docelówką gry.

Wpadaj do mnie! W dwójkę powojujemy już co nieco.

Jestem na etapie budowy testowej bazy na Plutonie (PVE). Chcę spróbować ukryć bazę w podstawie góry. Zgromadzę tam zapas surowców, może jakiś SV (w grze występują Hover Vehicle / Small Vehicle / Capital Vessel) i szykuję się swoim prostym CV na pierwsze zwiedzanie systemów PVP. Nie wiem czego oczekiwać - czy Elitowego strzelania bez ostrzeżenia, czy ostrożnych prób kontaktów i ewentualnych sojuszów.

Nie wiem czy to gra nastawiona na multi, ale jak zawsze - jest to rozbudowanie i urozmaicenie rozgrywki. Ja wybrałem grę na serwerze nie ze względu na ekipę, tylko na ożywienie galaktyki. Generuje to w dodatku ciekawe akcje. Udało mi się dotrzeć z antidotum na pomoc zatrutemu na Ziemi nieznanemu gościowi, inny poprosił o transport na inną planetę (tylko CV ma napęd skokowy), ktoś potrzebował surowców na start...
Z innej strony - ponieważ na tym serwerze wielu wybiera start na Ziemi - to została wypruta z surowców w zatrważającym tempie i pozostało tylko polowanie na meteoryty, na które wszyscy się rzucali...

Z tych samych powodów chyba nie ma sensu zakładać serwera (Qasz Smile ) Choć sam się nad tym zastanawiałem, to jednak inni ludzie, możliwość wojny, potrzeba ochrony przed innymi, no i to że jest ludzi więcej - przekonuje mnie że lepsza zabawa jest na serwerach już obleganych. 

Przy okazji - wygrzebałem ciekawe TIPy (z których też nieco o grze można się dowiedzieć):

[Obrazek: icKqFCQ.jpg]

EDIT: Aha - i fajne podsumowanie nowości jakie przyniosła Alfa 6:

Odpowiedz
Tak obecnie maly pass z zakladaniem serwera, czekam jeszcze na 2 czesci, zeby zespinowac tamten zalegly serwer. Poza tym LIF pochlonal nas calkowicie i nie dam  rady nastepnej gry Wink  

Pogralem przez dluzszy wieczor ostatnio i dla mnie ta gra za malo sie zmienila od 2015 roku gdzie mialem statek wielkosci niszczyciela i niszczylem wszystko na swej drodze. Ale jeden plus, bieguny sa juz dostepne Biggrin
Odpowiedz
Jak ktoś lubi budowanie - spójrzcie co można stworzyć w tej gierce. Wszystko na domyślnych elementach.
Obłości, możliwość malowania każdej strony bloku osobno, nanoszenie tekstur i napisów. 

Mi te wszystkie udogodnienia nie pomagają i zawsze jak próbuję coś sam wykombinować to ostatecznym efektem jest latający sześcian z silnikami, ale inni...

Odpowiedz