1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
Do czego służy ten nowy skaner przypisany na stałe do okrętu? Wiem tylko że działa na bardzo krótki dystans z innym statkiem, NPCe od razu spierniczają po jego użyciu i nic się za to nie dostaje.
Odpowiedz
(12.04.2017, 08:30 UTC)DYoda napisał(a): @Baton , hotasX , jakoś to bardzo skomplikowali, można by to na myszkę ustawić.

Pierwsze 5 minut mnie bardzo bolało, ale teraz już przywykłem i doceniam. 

A widzieliście co się teraz dzieje jak się zjedzie kamerą pod powierzchnie planety? Cuda Panocki się dzieją Smile
[Obrazek: NjrsASN.png]
Odpowiedz
Nowe pole do twórczości fotograficznej Smile
Odpowiedz
(12.04.2017, 09:13 UTC)Dyspozytor napisał(a): Do czego służy ten nowy skaner przypisany na stałe do okrętu? Wiem tylko że działa na bardzo krótki dystans z innym statkiem, NPCe od razu spierniczają po jego użyciu i nic się za to nie dostaje.
Chyba nikt na razie nie jest pewien, bardzo mi się podoba, to jakbyś dostał samochód z takim małym ekstra przyciskiem koło hamulca ręcznego i musisz wykombinować co on robi, bo producent nie chce powiedzieć Smile
Odpowiedz
Albo mam pecha, albo cos jeszce robią Sad

Jak teraz zaznaczyć punkt docelowy na mapie Galaktyki aby polecieć gdzieś dalej, aby te kilka, kilkanaście skoków jechać normalnie jak wcześniej??
Właśnie wszedłem do gry a to się ni da Sad
Odpowiedz
Wczoraj pobralem aktualizacje, odpalam gre i WTF, gdzie sie podzialy moje customowe ustawienia sterowania na HotasX? Sad
Zamiast spedzac 15 minut na ustawianiu wszystkiego od nowa niechetnie wybralem defaultowa opcje sterowania M+K i uruchomilem kreatora postaci. Kwadrans pozniej osiagnalem cos, co przy odrobinie dobrych checi i przy mocno przyciemnionym swietle by mozna uznac za postac lekko do mnie podobna (chociaz chyba glownie dzieki brodzie). Tongue Nadalem juz Vettcie odpowiednia nazwe, ale cos chyba nie zatrybilo, bo na kadlubie jej nie widze. No nic, bede probowal ponownie dzisiaj. Moze nawet ustawienia dla HotasX sie odnajda...
Odpowiedz
(12.04.2017, 10:24 UTC)Tesu napisał(a): Wczoraj pobralem aktualizacje, odpalam gre i WTF, gdzie sie podzialy moje customowe ustawienia sterowania na HotasX? Sad
Zamiast spedzac 15 minut na ustawianiu wszystkiego od nowa niechetnie wybralem defaultowa opcje sterowania M+K i uruchomilem kreatora postaci. Kwadrans pozniej osiagnalem cos, co przy odrobinie dobrych checi i przy mocno przyciemnionym swietle by mozna uznac za postac lekko do mnie podobna (chociaz chyba glownie dzieki brodzie). Tongue Nadalem juz Vettcie odpowiednia nazwe, ale cos chyba nie zatrybilo, bo na kadlubie jej nie widze. No nic, bede probowal ponownie dzisiaj. Moze nawet ustawienia dla HotasX sie odnajda...

To bardzo podstawowy błąd, wystarczyło skopiować bindy przed aktualizowaniem i później wkleić Smile

Żeby nazwę było widać na statku, trzeba zakupić: https://www.frontierstore.net/game-extra...a_type=250
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(12.04.2017, 10:26 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): To bardzo podstawowy błąd, wystarczyło skopiować bindy przed aktualizowaniem i później wkleić Smile
Czlowiek w tym calym podekscytowaniu nowa zawartoscia zapomnial. Z drugiej strony nie pamietam, zebym musial cokolwiek robic przy 2.2, ale to moze mnie pamiec zawodzi...

Cytat:Żeby nazwę było widać na statku, trzeba zakupić: https://www.frontierstore.net/game-extra...a_type=250
To (i nie tylko to, bo stroje i cos tam jeszcze tez) juz wczoraj zakupilem i nawet potwierdzenie dostalem, ale jakies opoznienie musialo byc, bo nawet po relogu pokazywalo mi, ze zakupionych dodatkow nie mam. Dzis pewnie juz beda.
Ucieszyla mnie zapowiedz shipkitu do Vetty kiedy przegladalem zakladke livery, szkoda tylko, ze jeszcze jej nie ma.
Odpowiedz
Co do bindów to w 2.3 są używane bindy o wersji 2.0, są szanse że w katalogu znajdziesz jeszcze stare z opisem 1.8. Następnym razem zalecam utworzenie bindów o własnej nazwie, ale zmiana nazwy pliku nie wystarczy, należy również zmienić nazwę wewnątrz XMLa, jak się nie mylę w 2 linijce. Bindy własne nie zostaną nadpisane przez standardowe podczas aktualizacji.
Odpowiedz
(12.04.2017, 10:46 UTC)Tesu napisał(a): To (i nie tylko to, bo stroje i cos tam jeszcze tez) juz wczoraj zakupilem i nawet potwierdzenie dostalem, ale jakies opoznienie musialo byc, bo nawet po relogu pokazywalo mi, ze zakupionych dodatkow nie mam. Dzis pewnie juz beda.

Sklep wczoraj był pod dużym obciążeniem i zamówienia pojawiały się na Twoim koncie aż do 24h. (Info od Supportu).
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz