Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY
Z mojej bazy:
Col 285 Sector ZQ-K b22-2 - A9 Icy Pristine
Col 285 Sector VK-M b21-3 - 12 i 13 Icy Pristine

z zamieszkałych Volcay
Odpowiedz
BHARE (priscine Ice) - 92 LY od HRki

Odpowiedz
Lecę właśnie do HR 8671 wypić w spokoju parę butelek Świńskiego Ryja. A jak przy okazji wykopię coś opłacalnego to fajnie.
Czy teraz gdzieś się ustawia co maja zbierać limpety ?
Odpowiedz
Zbierasz jak zawsze, ale teraz jak coś leci to wchodzisz w kontakty, możesz to zaznaczyć i zrobić "ignore" i nie będzie się pokazywało na skanerze ani nie będzie zbierane, mega ułatwia pracę. Ja właśnie dziś kopałem sobie na pierścieniach materiały jak żelazo i fosfor, natrzaskałem tyle, że mi starczy na długo Smile

Przy okazji nie wiem kiedy, ale naprawili fps-y na pierścieniach lodowych, miałem normalnie w okolicach max 30 fps a często mniej, a teraz trzyma równo 60 jak wszędzie - miło.,
Odpowiedz
Dokładnie patent z ignorowaniem niepotrzebnych materiałów to jedna z lepszych rzeczy jakie zrobili Smile
Odpowiedz
Ktoś tam kiedyś pytał.

Jeśli jakiegoś materiału mamy maksimum , nie wchodzi on automatycznie na listę ignorowanych materiałów, nie znika z radaru. Nie trzeba się martwić czy się "odignoruje" z listy po tym jak już go nie będziemy mieli na maksimum.

Jest po prostu ignorowany przez limpety, tyle i tylko tyle.
Odpowiedz
Co kopać? Po co? To co na misje potrzebne? Wingowe misje kapać samemu? Czy bez misji i po prostu sprzedajecie? Jeśli tak to co?
Kilku z Was nadal kopie to podzielcie się co kopiecie i w sumie dlaczego? Biggrin
Odpowiedz
Ja kopanie traktuję bardziej jako terapię i po prostu zasysam jak leci Wink
Czasami biorę misję na konkretne minerały.
Ale jeżeli chodzi o czysty profit to tylko kopanie w zespole nastawione na painite. Samemu to tylko dla tych co po prostu to lubią, bo wydajność liczona w zysku/czas nie jest imponująca.
Odpowiedz
Kopię głównie 3xP, Painite, Platynę, Palladium. Dodatkowo Osmium, bo bywają na to misje (teraz troche urozmaicone są, ale przed poprzednim patchem jedynie osmium z mettalic ring był do wydobywania w misji). Jako, że lubię syntezować bronie kinetyczne zamiast latać co chwilę do stacji, to kopanie uważam za znakomity szybki sposób na uzbieranie materiałów na syntezę np mulicanonów. Iron nickel sulphur co chwilę przylatują z limpetami a i rzadsze materiały jak arsenic też się trafiają. Lodowe omijam, bo mają wkur..jące rozproszenie materiałów, nawet na moją 10 slotową rafinerię klasy 4. Za dużo surowców po kilka/kilkanaście %. Dodatkowo lodowe są brzydkie i kanciaste . Na metallic można i 50% Painite trafić na soczystej asteroidzie. Poza tym lubię brozowy kolor asteroidek metallic. Jak jeszcze dodatkowo ładna planeta albo mgławica na widoku...

Odpowiedz
Super, dzięki! Tak właśnie myślałem. Jeszcze swoje ulubione miejscówki byście polecili. Biggrin

Np. jaki RES pristine itp. jeśli combat mining, lub jaki inny na 3xP? Smile

Pewnie jednak poskładam tego t-10 wieczorem i potestuję.
Odpowiedz