Protest developerów aplikacji pomocniczych do Elite
(27.04.2017, 20:31 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(27.04.2017, 20:29 UTC)Xeonary napisał(a): Ale to co, jeśli ktoś się zadeklaruje że nie kupuje skórek bo mu się coś nie podoba w grze, to jest to powód do wydalanie? Tongue

Nie, jeśli ktoś się zadeklaruje że nie kupuje skórek bo mu się coś nie podoba w grze w ramach takiego zorganizowanej, masowej akcji, to dla mnie jest powód do wydalenia z grupy, bo nie tędy droga. To działanie na szkodę frakcji.

Biorąc jednak pod uwagę, brak sensownej identyfikacji frakcyjnej w grze; jeśli ktoś nie ma w banerze na forum FDev info, że jest z TWH, to raczej trudno go powiązać. Tym bardziej jeśli ktoś osobiście podpisuje się pod taką akcją (która zresztą tak czy siak ma chyba dość pro-społeczny wydźwięk) to nie przedstawia on poglądów frakcji. Pora na wniosek Biggrin, czy w takiej sytuacji wydalenie z TWH serio byłoby skutkiem działania na szkodę frakcji, czy Twojego osobistego uprzedzenia?
Wiem że ciężko jest rozmawiać z drugą stroną gdy ona ma większość atutów j zgadzam się że szantaż to nie jest dobra droga.
ok , szanuje Twój pkt widzenia - ja do tego trochę podchodzę jak do produktu na gwarancji ( w branży softwarowej , a takowej robię czesto bywa to nazywane software maintanace ,) w przypadku Elite kupujac kolejne DLC przedłużam sobie tą gwarancje.
Teoretycznie gra działa wiec jako konsument jej nie zwracam  ale tez kilka corowych funkcji nie działa (moim i innych graczy zdaniem) jak należy i niniejszym przestaje bonusować ich prace zakupem kolejnych skórek. Mam nadziej ze takie podejcie rózniez jest fair i zgodne z standardami konsumenckimi krajów UE+UK Smile
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Jeśli dążycie do dyskusji na ten temat, to od razu napiszę, że jej nie będzie.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

No własnie tutaj bym trochę polemizował , tzn powiem szczerze nie rozumiem toku tego myślenia.
Powiedzmy ze ja tez kocham Elite i poświeciłem jej wiele czasu i pieniędzy ale jednocześnie chce aby gra byla lepszym produktem niz dostarczony teraz, to w jaki sposób to szkodzi frakcji ?
Niechce tez tutaj wchodzic kto bardziej i wiecej  , kocha gre itp. jedynie chcialem zauwazyc ze droga tzw pasywnego przygladania sie Twórcom i jednoczesnie pewnym zakazom nei koniecznie przysłuzy sie grze i graczom.
Mógłbym Ci tutaj rzucić przykład z appki SteamVR gdzei w fazie bety wprowadzona inna metode SS - pare osób pochwaliło programiste a on zaczął przez kolejne bety brnąc w ta strone blurrowatego samplingu dopiero gdy mocno zaczołem zwracać uwagę na feler owego rozwiaznia w grach siedzących z tekstem na ich forum ( niestety nikt tego nie zauważył) a które mogło doprowadzić masowych zwrotów lub przesiadki na inne gogle to zaczeto rozwijać ten ficzer w właściwy sposób.
Konkluzji nie będzie , sam wiesz co i jak Smile
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

nieaktualne...
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Tzn. Wy możecie sobie dyskutować - ja nie zamierzam Smile
--

(27.04.2017, 20:07 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(27.04.2017, 20:00 UTC)Yata_PL napisał(a): fajnie ze sie dogadali , oni maja skuteczne narzędzie prostesu a my co najwyżej możemy nie grac... chociaż gdyby wszystkie największe frakcje dogadały sie ze w ramach protestu np. obowiazuje zakaz kupowania skórek i dodatków przez 1 miech , roztrąbić to na forum to kto wie Smile

Nasza frakcja w czymś takim na pewno nie brałaby udziału.

Lol, ja w takim razie powinienem wylecieć, bo żadnej skórki nie kupiłem Biggrin
(27.04.2017, 21:02 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Jeśli dążycie do dyskusji na ten temat, to od razu napiszę, że jej nie będzie.

Sądzę że nikt nie oczekuje że zorganizujemy taką akcje, co najwyżej nie zgadzamy się z Twoimi poglądami.

Mimo wszystko zawsze marzył mi się Community game design document, zrobiony i podpisany przez największe grupy graczy stanowiące najbardziej aktywne community. Wielostronicowy PDF, który opisuje co można poprawić, co chcielibyśmy zmienić, co dodać itp. Sądzę że taki dobrze przygotowany dokument, co do którego dogadałoby się 90% aktywnego community mógłby zwrócić uwagę Frontiera na pewne aspekty.
(27.04.2017, 21:09 UTC)Xeonary napisał(a):
(27.04.2017, 21:02 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Jeśli dążycie do dyskusji na ten temat, to od razu napiszę, że jej nie będzie.

Sądzę że nikt nie oczekuje że zorganizujemy taką akcje, co najwyżej nie zgadzamy się z Twoimi poglądami.

Mimo wszystko zawsze marzył mi się Community game design document, zrobiony i podpisany przez największe grupy graczy stanowiące najbardziej aktywne community. Wielostronicowy PDF, który opisuje co można poprawić, co chcielibyśmy zmienić, co dodać itp. Sądzę że taki dobrze przygotowany dokument, co do którego dogadałoby się 90% aktywnego community mógłby zwrócić uwagę Frontiera na pewne aspekty.

Nie zgadzać się jak najbardziej można, za poglądy nikt stąd nigdy nie wyleci Smile

A to, co napisałeś poniżej jest wg mnie tysiąckroć lepszą propozycją niż szantaż Tongue
--