TESO (darmowy dłuuuugi weekend)
(17.11.2016, 15:37 UTC)Haji-me napisał(a): Hmm może bym przetestował bo GW2 już mi się trochę nudzi. Ktoś mi wytłumaczy jak tam teraz wygląda sytuacja z kontami darmowymi i płatnymi? Co zyskuje płacąc? Jak jest z mikropłatnościami? Czy to są tylko kwestie kosmetyczne czy też może mają wpływ na rozgrywkę?

Nie ma darmowych i płatnych kont, to jest gra buy to play + płacisz za dlc, które wprowadzają nowe tereny, misje i dungeony. Mikropłatności to tylko i wyłącznie kwestie kosmetyczne, ewentualnie jakieś niewielkie boostery do XP dla nowych postaci nie wpływające na balans rozgrywki. Nie da się kupić legalnie waluty za prawdziwe pieniądze. Prawidłowo prowadzone i zbalansowane MMO.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Samotny tutorial zapowiada się na dość spory. Gra nie przypomina żadnego wcześniej odwiedzanego przeze mnie MMO. To bardziej Skyrim z opcją multiplayer. Dialogi, ciekawe historie. Super!
I chodzi na padzie jak złoto!
Odpowiedz
Chodzi na padzie, bo jest też wersja na Xboxa Smile natomiast w PvP nie będziesz miał szans z k+m Smile
Odpowiedz
(17.11.2016, 16:32 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a):
(17.11.2016, 15:37 UTC)Haji-me napisał(a): Hmm może bym przetestował bo GW2 już mi się trochę nudzi. Ktoś mi wytłumaczy jak tam teraz wygląda sytuacja z kontami darmowymi i płatnymi? Co zyskuje płacąc? Jak jest z mikropłatnościami? Czy to są tylko kwestie kosmetyczne czy też może mają wpływ na rozgrywkę?

Nie ma darmowych i płatnych kont, to jest gra buy to play + płacisz za dlc, które wprowadzają nowe tereny, misje i dungeony. Mikropłatności to tylko i wyłącznie kwestie kosmetyczne, ewentualnie jakieś niewielkie boostery do XP dla nowych postaci nie wpływające na balans rozgrywki. Nie da się kupić legalnie waluty za prawdziwe pieniądze. Prawidłowo prowadzone i zbalansowane MMO.

Z tego co znalazłem to można jeszcze miesięcznie opłacać za jakieś konto premium?? Ile jest tych DLC i czy powinienem je kupić? Czy da się zrobić łucznika walczącego z ukrycia - bo nie wiem czy Wy też tak mieliście ale ten obrazek opisuję w pełni każde moje podejście do Skyrima...

[Obrazek: nadgodziny-06-11-16-18_177n8.jpg]
Odpowiedz
Abonament daje ileść tam koron miesięcznie i dostęp do wszystkich DLC w cenie - nie wiem jak to się przekłada cenowo vs zakup Smile Na początku nic nie potrzebujesz, podstawowy świat jest duży.

Łucznik z ukryci jak najbardziej, jak w TES Smile
Odpowiedz
Pobiegałem z Robinusem i jest moc Smile Na razie wybieram skille na pałę Wink
Odpowiedz
A kim gracie? Mam nadziej że służycie jedynej prawej Cesarzowej Tamriel - Ayrenn i Pierwszemu Aldmerskiemu Dominium Biggrin
[Obrazek: 2760.png]
Odpowiedz
(17.11.2016, 22:25 UTC)Doom_days napisał(a): A kim gracie? Mam nadziej że służycie jedynej prawej Cesarzowej Tamriel - Ayrenn i Pierwszemu Aldmerskiemu Dominium Biggrin

Ależ oczywiście! Natomiast w realiach gry jest to jeszcze Królowa Ayrenn Smile
Odpowiedz
(17.11.2016, 22:31 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a):
(17.11.2016, 22:25 UTC)Doom_days napisał(a): A kim gracie? Mam nadziej że służycie jedynej prawej Cesarzowej Tamriel - Ayrenn i Pierwszemu Aldmerskiemu Dominium Biggrin

Ależ oczywiście! Natomiast w realiach gry jest to jeszcze Królowa Ayrenn Smile

I tu mam problem bo jak się zna lore to wie jak to się skończy. Przyjdzie jakiś dziad z Atmory i zostanie cesarzem.
[Obrazek: 2760.png]
Odpowiedz
Jako, że widzę tu kilku potencjalnych graczy, to pozwolę sobie popełnić mały poradniczek, który pomoże Wam uniknąć częstych błędów, wynikających z niewiedzy.

Zaczniemy od kilku kanałów na yt i stron www:
Dobra strona z buildami do levelowania, pvp i pve, z podziałem na role itd: klik
Kanał gościa skupionego na pvp (które w grze jest bardzo przyjemne): klik
Osobiście bazowałem na tych źródłach, pewnie jest jeszcze sporo więcej: klik

Teraz informacje ważne podczas kilku pierwszych godzin w grze:
- każda klasa, oprócz wyjątkowych dla siebie skilli ma też dostęp umiejętności ogólnych, zależnych od broni i zbroi.
- każda rasa i klasa może używać każdej broni i nosić każdą zbroje - chcesz rycerza chodzącego w lekkiej zbroi, używającego magicznej laski i łuku - just do it

NAJWAŻNIEJSZE!
Punkty doświadczenia zdobywają tylko te drzewa umiejętności z których umiejętności mamy na pasku!
Dlatego podstawową zasadą levelowania jest, żeby mieć co najmniej po jednej umiejętności z każdego z trzech drzewek klasowych i np. umiejętność z drzewka broni.
Kiedy odblokujecie możliwość posiadania drugiej broni i w związku z tym kolejny pasek, levelować będą umiejętności tylko z tego paska, który jest aktywny w momencie oddawania misji.

Do gry dostępne są bardzo przydatne addony: klik
Do wyboru do koloru, osobiście polecam Skyshards i Lorebooks, które zaznaczają na mapie lokacje tych rzeczy. (Lorebooki potrzebne są do levelowania umiejętności z drzewka gildii magów)

Osobiście właśnie ściągam grę i jutro na TSie chętnie odpowiem na jakiekolwiek pytania Smile
Odpowiedz