Dobra kierownica do PC
Dobra, to jeszcze takie pytanko, może ktoś akurat będzie wiedział... 

Na G29 jest kilka dodatkowych przycisków: +, -, jakieś pokrętło, Share, Option i jeszcze jeden z Logo PS

Na G920 tego nie ma. 

Ktoś może wie co i jak?  Huh
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Obstawiałbym, że tutaj jest odpowedź:
(14.07.2017, 12:22 UTC)Pueblo napisał(a): G29 i G920 to prawie to samo, roznica taka, ze ta pierwsza bedzie dzialala tez pod PS4, ta druga pod XONE.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(14.07.2017, 13:45 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Obstawiałbym, że tutaj jest odpowedź:
(14.07.2017, 12:22 UTC)Pueblo napisał(a): G29 i G920 to prawie to samo, roznica taka, ze ta pierwsza bedzie dzialala tez pod PS4, ta druga pod XONE.

Dlatego wlasnie.

G29 ma kilka wiecej przyciskow + ma 'obrotomierz' LED na kierownicy (czyli zapalaja sie LED w zaleznosci od rev).

Takie cus:

[Obrazek: VRxT5F3.jpg]
Odpowiedz
@Mathias żaden z w/w Logitechów nie da Ci takiej zabawy jak Thrustmaster T300 Biggrin
Osobiście miałem i G27 i T300 i naprawdę czuć między nimi różnicę i komfort zabawy. Moim skromnym zdaniem G29/G290 nie jest niczym wspaniałym ani wartym uwagi.
Nie masz kogoś w pobliżu kto by Ci mógł udostępnić tak abyś mógł "organoleptycznie" przetestować ?
Naprawdę poczytaj to forum o którym wspomniałem wcześniej tam masz opinie fachowców simracingu Biggrin
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Za późno. Zamówiłem G29 + gałkę.

W najgorszym wypadku zwrócę i wezmę T300 Smile
--

Odpowiedz
I to jest (ten zwrot) dobra koncepcja ... Biggrin
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Tak naprawdę to G29 jest ulepszonym okrojonym ( bo trzeba dokupić drążki ) bratem G27, może najpierw się pobawić poprzednim modelem G27, jeździłem na nim pod PS3 oraz jeszcze wtedy w LFS i sprawdzała się kapitalnie, nie posiada wskaźnika obrotów ale jak najbardziej genialna kierownica na pierwszy raz, jeśli masz flote zielonych to dawaj w G29, moim zdaniem jedna z lepszych kierownic i przyszłościowo podłączysz sobie pod PS4 Tongue G29 jest cichsza od G27 jeśli chodzi o łożyska......o dopiero doczytałem, że już zamówiłeś G29 Biggrin Jak coś odkupie jak się nie spodoba za 20% wartości Biggrin
[Obrazek: 17086.png]
Odpowiedz
Ja miałem od 6 lat Driving force gt i to była zdecydowanie moja ulubiona kierownica. Teraz mam g29 i polecam. T300 jest dokładnie na tym samym poziomie. Wiem, bo miałem, tylko się zaraz FFB skrzaczył, więc oddałem i zamieniłem na g29 i jestem mega zadowolony. Jeżeli chciałoby się kupić coś mocniejszego, to trzeba by inwestować w Fanateca, a to już dużo droższy sprzęt, przy czym odczucia w stosunku do ceny nie są według mnie warte takich pieniędzy. Chyba że ktoś ma kasy jak lodu.

Tak więc szanuje wybórWink
Odpowiedz
Dodam od siebie ze nabylem w sobote Thrustmastera T500RS , wczesniej przez 9 lat posiadałem ( wyjezdza dzis do nabywcy) Logitecha G25 który kosmetycznie różni sie od G27\G29

Recek porownawczych na YT sporo, moje wrazenia sa bardzo pozytywne , zeby nie powiedziec opad szczeny po pierwszych bardzo intensywnych 2 dniach.  W zasadzie logitechy to taka marketowa plastikowa zabawka. W T500  mamy pasek i prawdziwy mocny progresywny FFB i jest on w odczuciach bardzo zblizony do tego co mamy podczas jazdy w RL cars. T500 wazy ponad 16 kg i to naprawde czuc w lapach. Dodatkowo na rynku sa addony w postaci kilku kolek do podmianki do tej bazy , np Momo lub Ferrari F1 ( moj kolejny zakup) Pedaly tez sporo lepsze od logitecha , nie jest to co prawda poziom Clubsport v3  ale w tej cenie chyba nie ma lepszych.
Gram  glownie w Asseto Corsa w goglach. Kolega zapalony sim-racer nalezacy do f1liga ktory mnie odwiedzil po zakupie sprzetu zachwycony . Udalo sie wyrwac kiere za niecale 1300 zl jako egzemplarz powystawowy z DE. Kwota porownywalna do ceny G29.
Czekam na Project Cars 2 - staruje 22 wrzesnia , wstepne recenzje betowcow bardzo pochlebne po nie zbyt udany PC1. ( moim zdaniem za malo sima w simie ;-). )

(14.07.2017, 14:06 UTC)Dako napisał(a): @Mathias żaden z w/w Logitechów nie da Ci takiej zabawy jak Thrustmaster

" so true" , ale chyba trzeba przejsc ta droge samemu , logitechy maja lepszy marketing Smile
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Pierwszy test za mną! Krótki, bo dzisiaj późno wróciłem z pracy, ale jestem zachwycony! Project Cars dopiero teraz nabiera sensu Biggrin

Muszę to cholerstwo jeszcze ustawić pod siebie, martwe strefy, force feedback itp. itd., ale już czuję, że będzie mega wypas, szczególnie w VR.

2 minusy: 1) potrzebuję osobny stand na to, bo na biurku jest jednak niewygodnie i 2) duże toto, a ja nie mam za bardzo miejsca w pokoju... No ale to małe pikusie, ważne że odczucia z jazdy są świetne.

Do wykonania samej kierownicy nic nie mam, bardzo solidny kawałek roboty, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Drążek zmiany biegów z raczej tańszego plastiku, ale daje radę.

Nie mogę się już doczekać, kiedy będę mieć czas, żeby porządnie ogarnąć temat!
--

Odpowiedz