Wyprawa do Beagle Point, część I
(06.02.2017, 18:17 UTC)RybaPonadKilo napisał(a): Yarlam, podałbyś lokalizację tego obszaru bez gwiazd. Mam materiały wystarczające na 20xBasic FSD Injection, co daje 20 skoków o długości 41 LY. To trochę pomoże ominąć ten obszar?

Spójrz na Beagle Point, przesuń mapę o ok. 10k LY w prawo i to jest Twoje miejsce przeprawy Smile.

Albo użyj tej podpowiedzi https://www.edsm.net/en/galactic-routes/...Safe+Route

Jeżeli byś chciał dotrzeć tam jak najszybciej, używając jumponium to już byś musiał szukać informacji na forum elite w tematach z Distant Worlds Expedition. 20 skoków z jumponium to wbrew pozorom nie jest aż tak dużo - to tylko 10 w jedną stronę. Trzeba jeszcze wrócić Biggrin.

Tu jest fajny opis trasy, przy okazji zaliczając chyba najbardziej oddaloną mgławicę od Sol https://forums.frontier.co.uk/showthread...ew-in-blue

oraz Podar "This system is unique in several respects. Firstly, it contains a ringed Earth-Like World (P.o.d.a.r), secondly this world is blessed with 3 satellite moons, and thirdly its situated on the far edge of the Abyss, making it a possible oasis of life in an otherwise desolate region. Discovered in mid-3301, it is one of only a few ELWs so far located in the Galactic Outer Rim regions."

Akurat pasuje na Twój zasięg statku. Jeśli miałbym jeszcze kiedyś lecieć do Beagle Point to wybrałbym właśnie "Route 33". Widoki z tej mgławicy są super, a sam Podar to świetna lokalizacja i to tak daleko od domu Smile.
Odpowiedz
Dzięki za wszystkie rady. Nie sądziłem że dotarcie do Beagla będzie takie trudne, trzeba planować każdy pojedynczy skok, trzeba myśleć.
Odpowiedz
Cytat:Spójrz na Beagle Point, przesuń mapę o ok. 10k LY w prawo i to jest Twoje miejsce przeprawy Smile.

drobna pomyłka. chodzi chyba o 1k LY
Odpowiedz
(07.02.2017, 15:15 UTC)RybaPonadKilo napisał(a):
Cytat:Spójrz na Beagle Point, przesuń mapę o ok. 10k LY w prawo i to jest Twoje miejsce przeprawy Smile.

drobna pomyłka. chodzi chyba o 1k LY

To nie jest pomyłka - chcesz lecieć bezpiecznie to odbijasz o 10k LY w prawo. Dopiero tam zagęszczenie gwiazd jest większe i możesz wytyczać trasę na troszkę większe odległości (ok. 100-300LY). Poniżej masz mapkę jak ja leciałem. Czerwona linia to była bezpieczna trasa do BP, żółta to trasa powrotna. Widać wyraźnie, że chciałem sobie skrócić drogę po czym utknąłem, musiałem zawrócić i i tak wróciłem do bezpiecznego wariantu.

Dlatego podałem Ci krótszą trasę (Route 33) ale trzeba ją planować ręcznie, od systemu do sytemu. "The Abyss", jak się zwie ta część galaktyki, jest trudnym w przeprawie miejscem. Za to jest większa satysfakcja na końcu Smile.
Odpowiedz
Chyba wybiorę Route 33, lubię wyzwania Smile
Odpowiedz
Gdyby zabraklo ci paliwa to dzwon Smile
Odpowiedz
Wylądowałem na planecie i szukam materiałów do synstezy FSD Boost, Mam już 16xjumponium lvl 2
Odpowiedz
Pqmietaj ze jumponium 50% zwieksza zuzycie paliwa takze, najlepiej na mapie galaktyki zaznaczyc tylko scoopowalne gwiazdy i po nich skakac jesli to mozliwe zeby nie z reka na dnie pustego zbiornika Smile
Odpowiedz
Tak, wiem. Mam zaznaczone tylko scoopowalne gwiazdy w filtrach mapy galaktyki. Dla pewności tankuję też przy każdym skoku.
Odpowiedz
W takim razie

Pooooowwwwooodzenia pilocie o7 Smile
Odpowiedz