Wsparcie gry
Ja już sprezentowałem kilka Elit różnym ludziom. Calvarian dostał ode mnie DLC Horizons, tak samo Spike III i Sh444man.
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
(26.08.2016, 11:14 UTC)Myr0n napisał(a): Tirith ale w tym cała rzecz własnie (f2p = skala), najlepszym przykładem jest LOL, który żyje tylko z mikrotransakcji jak skiny
Różnica jest taka że ED sprzedało 1.7 mil kopii a gra regularnie może 20 k osób. W lola regularnie gra kilkadziesiąt milionów ludzi codziennie

Prawda. FD raczej nie przyciągnie dużej ilości nowych graczy. Więc jak chcą zarobić coś jeszcze to muszą wyciągnąc kase od tych co grają. Ja chętnie dam im zarobić jak dadzą jakieś fajne smaczki. Np 50 zł za nazwanie nowo odkrytej planety. Smile
Odpowiedz
Dla mnie logicznym krokiem na przód byłoby rozwiązanie z SC - subskrypcja dla ludzi, którzy chcą płacić. W zamian wszystkie obecne i wychodzące skórki w cenie i jakieś nowe bonusy.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Wiesz że taka decyzja czasami waży losy danej produkcji ? Wielu graczy jest przeciwnym zmianie z normalnego modelu Pay Onec Play Forever na F2P. Znam kilka takich produkcji które rok po przejściu na F2P upadły i się skonczyły. Ale co ciekawe wielu produkcjom zmiana modelu biznesowego przyniosła napływ nowych graczy. Jako ze Elite skupia starszych graczy to nie sądze aby przejscie na subskrypcję przyniosła więcej dobrego niż złego.
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Marzy mi się możliwość kupienia własnej skórki do swojego statku. Za takie coś dał bym kasę. Moja kuweta z husarskim lakierem... coś pięknego Smile
[Obrazek: 26492.png][Obrazek: coLdRBJ.png]

Amor patriae nostra lex
Odpowiedz
W 2.2 będą skórki do Corvetty i Cuttera Smile
― Homer, The Odyssey

Odpowiedz
te wszystkie skórki dostępne w sklepie, oprócz kilku, są tragiczne. Te flagi narodowe na statkach to jakiś chory pomysł Smile
Niech dadzą narzędzia do otwarcia tych plików to wtedy można będzie samemu modować, jak coś się spodoba to wezmą do sklepu.
Nie wiem dlaczego tego w ten sposób nie robią. Akurat skórkami w kilku grach się bawiłem, tutaj też można by coś fajnego zrobić...ale się nie da Sad
Odpowiedz
(26.08.2016, 13:09 UTC)Tom Pold77 napisał(a): te wszystkie skórki dostępne w sklepie, oprócz kilku, są tragiczne. Te flagi narodowe na statkach to jakiś chory pomysł Smile
Niech dadzą narzędzia do otwarcia tych plików to wtedy można będzie samemu modować, jak coś się spodoba to wezmą do sklepu.
Nie wiem dlaczego tego w ten sposób nie robią. Akurat skórkami w kilku grach się bawiłem, tutaj też można by coś fajnego zrobić...ale się nie da Sad

Jak zwykle kwestia gustu, ale masz rację społeczność graczy ma moc i mogli by wspomóc.
Odpowiedz
W War Thunder gracze sami zarabiają na swoich modelach samolotów i skórkach oprócz tego, że zarabia producent gry.
https://warthunder.com/en/news/3255-cdk-...hunder-en/

Odnośnie wspierania, to jestem za możliwością kupowania nowych, unikatowych modeli statków, skórki mnie nie interesują bo to jest kosmiczny symulator a nie Need For Speed.
Odpowiedz
(26.08.2016, 14:59 UTC)Vermill napisał(a): W War Thunder gracze sami zarabiają na swoich modelach samolotów i skórkach oprócz tego, że zarabia producent gry.
https://warthunder.com/en/news/3255-cdk-...hunder-en/

Odnośnie wspierania, to jestem za możliwością kupowania nowych, unikatowych modeli statków, skórki mnie nie interesują bo to jest kosmiczny symulator a nie Need For Speed.

Jeśli zrobią możliwość kupowania statków za PLN to... SHUT UP AND GIVE ME MY MONEY
Odpowiedz