Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PORADNIK Jak zdobyć Modified Embedded Firmware
Wiem że mogę dostać MEF ze skanowania i z misji, pytam się o jakieś konkrety na temat prawdopodobieństwa uzyskania tego w jeden i drugi sposób a zyskuje od Ciebie tylko "dużo większe" bez nawet próby podania jakichś konkretów, więc wygląda mi na wróżenie, sorry. 4 MEF dostałem z różnych misji, które robiłem przez mniej więcej 8 godzin, proszę konkret.
Odpowiedz
Oto konkret. Dane ze skanowania jednego Data Pointu. Podkreślam jednego!

4x MEF i inne Smile

[Obrazek: KibJ8cE.jpg]
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Zaorane ^^'
Odpowiedz
/me bierze popcorn
[Obrazek: coLdRBJ.png][Obrazek: 38390.png]

Odpowiedz
No i proszę, musiałem się trzy razy prosić, żeby padł jakiś konkret, twarda sztuka :o)
Odpowiedz
To tak przy okazji może kilka zdań na temat jak to robić, ja na przykład nie skanowałem, więc nie wiem, trzeba brać jakieś misje, czy wpada się i skanuje czy co? (w miare możliwości oczywiście konkretnie Wink )
Odpowiedz
Mam sześć sztuk z misji, ale misji zrobione duuuużo.... polonium zdobyłem w misjach 13szt.
Oczywiście, żadnego polonium nie przeoczyłem, a MEF pewnie poszło bokiem sporo... czyli "statystycznie", MEF występuje w misjach ze dwa razy częściej niż polonium.
Częstotliwość występowania polonium w misjach - nadal nieznana. Biggrin
Taka moja wróżba... Wink
Odpowiedz
(22.06.2016, 13:29 UTC)Baton napisał(a): To tak przy okazji może kilka zdań na temat jak to robić, ja na przykład nie skanowałem, więc nie wiem, trzeba brać jakieś misje, czy wpada się i skanuje czy co?  (w miare możliwości oczywiście konkretnie Wink )

Konkretnie to nie potrzebujesz na to misji. Lądujesz - skanujesz. Nic więcej. 

Inflitrujesz baze w SRV i skanujesz Data Pointy. Problemów nie powinieneś mieć, pod warunkiem że prawa jazdy nie znalazłeś w paczce chipsów.
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
(22.06.2016, 13:55 UTC)KofiPL napisał(a):
(22.06.2016, 13:29 UTC)Baton napisał(a): To tak przy okazji może kilka zdań na temat jak to robić, ja na przykład nie skanowałem, więc nie wiem, trzeba brać jakieś misje, czy wpada się i skanuje czy co?  (w miare możliwości oczywiście konkretnie Wink )

Konkretnie to nie potrzebujesz na to misji. Lądujesz - skanujesz. Nic więcej. 

Inflitrujesz baze w SRV i skanujesz Data Pointy. Problemów nie powinieneś mieć, pod warunkiem że prawa jazdy nie znalazłeś w paczce chipsów.

Chyba, że baza jest chroniona. Wtedy problemów trzeba unikać zygzakiem Smile
Odpowiedz

W bazach znajdują się Data Pointy - takie czerwone rury, które się wysuwają jak się zbliżysz (lol Biggrin). Ich ilość zależy od wielkości bazy  (widziałem od 3 do 5) i musisz zeskanować wszystkie w określonym czasie - dopiero wtedy dostajesz kilka sztuk danych. Przykładowo - podjeżdżasz do pierwszej antenki, skanujesz i pojawia się licznik np. 60 sekund oraz informacja, że jest to skan numer 1 z 5. Musisz w tym czasie znaleźć kolejną antenkę po czym dostajesz kolejne 60 sekund, które dodaje się do czasu, który Ci pozostał itd. Jak nie zdążysz to musisz zacząć od nowa. Kolejność jest dowolna. Czasu wydaje się niedużo ale nie miałem chyba nigdy problemu ze znalezieniem wszystkich Data Point. Robiłem to tylko w bazach + i ++.
Odpowiedz