System: Col 285 Sector DX-I b23-1 - ten co poprzednio
Księżyc: B 3 a Koordynacje: -16.00 : -94.25
Typ: Water Geysers(2/16)
Ten sam system tylko jeden księżyc dalej. 12 przelotów, ~50 minut, a odkryte metodą wizualną. Akurat skończyłem glide i prosto przede mną pojawiła się para, a dopiero po kilku sekundach wskoczył sygnał na radar. Miejsce może i byłoby fajne do fotografii bo dużo tych pierdolniczków, z których leci woda i dym i dookoła strome ściany. Tylko, że czynnych to znalazłem kilka i woda ledwie z nich plumkała. Może trzeba tu zajrzeć kiedy indziej.
A to w ramach nowego projektu - "Wulkanizm w każdym husarskim zakątku." Piękne pole gejzerów lawy. Dużo ich i dużo czynnych. Na prawdę warto zobaczyć, tym bardziej, że to rzut beretem od HRki. Przy okazji zdjęć sobie autko przygrzałem, na szczęście miałem na uwadze niedawną stratę K42X i w porę wróciłem.
A wśród tych kryształków jest Yttrium do syntezy.
(09.06.2017, 20:52 UTC)Baton napisał(a): Pyknięcie się nie sprawdziło, jestem właśnie na księżycu gdzie pyka na 20 km, a POI widzę do 43 km, szkoda, miło było coś wiedzieć :/
Jeżeli księżyc jest Lodowy to nic niezwykłego. Często tak mam [Pyknięcie w Ice]. A jak skalisty go trzeba będzie dojść dlaczego. W każdym razie lepiej w tę stronę niż odwrotnie (tyle, że mogłeś dłuższe loty robić).
ŻĄDAM porządnego poradnika, może być krótki, taka kompilacja - pyknięcia, taktyka szalonego węża(czy tak jakoś) - podajcie na tacy, tak aby lenie(takie jak ja) mogły po prostu polecieć i poszukać.
10.06.2017, 04:43 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.06.2017, 04:44 UTC przez Baton.)
Ja się nie podejmuje opisać, zostawię tu film z tym jak to działa w ślizgu (nie wiem skąd leniwy wonsz, coś co leci 2,5 km na sekundę to za cholere nie jest leniwe, polecam filmik o racer snakes - film ), natomiast zostawię to nagranie polowania sprzed kilku dni, 10 minut z życia łowcy gejzerów przyspieszone do trzech, końcowy moment zaczyna się około 2:20 jak ktoś się nie chce nudzić.
10.06.2017, 10:16 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.06.2017, 10:16 UTC przez Arnul.)
(10.06.2017, 04:43 UTC)Baton napisał(a): Ja się nie podejmuje opisać, zostawię tu film z tym jak to działa w ślizgu (nie wiem skąd leniwy wonsz, coś co leci 2,5 km na sekundę to za cholere nie jest leniwe, polecam filmik o racer snakes - film ), natomiast zostawię to nagranie polowania sprzed kilku dni, 10 minut z życia łowcy gejzerów przyspieszone do trzech, końcowy moment zaczyna się około 2:20 jak ktoś się nie chce nudzić.
Jakbyś leciał moją Anakondą z silnikami 4D i próbował "wycyrklować" nad kanion w Orbital Cruise to byś wiedział dlaczego "leniwy wonsz".
(10.06.2017, 03:34 UTC)GutenbergPL napisał(a): ŻĄDAM porządnego poradnika, może być krótki, taka kompilacja - pyknięcia, taktyka szalonego węża(czy tak jakoś) - podajcie na tacy, tak aby lenie(takie jak ja) mogły po prostu polecieć i poszukać.
Gratuluje i zazdroszczę odkryć.
Powoli płodzę, ale powoli bo na razie cały czas nabieram doświadczenia żeby pierdół nie opowiadać w poradniku. Bo w planach mam taki delikatnie większy poradnik niż tylko sam ślizg na wonsza, tak żeby zachęcić innych do przyłączenia się i opierniczenia wspólnie całej galaktyki z gejzerów.
@Baton - co z tym księżycem gdzie widziałeś POI przed pyknięciem? Ice czy Rocky?
Dziś miałem trochę śmiechu, też sobie spróbuj. Zleciałem nad dużą planetę (9000 promień) i stanąłem nad wielkim kraterem, to był potwór, który w środku miał ze 30 "małych" kraterów
Nic nie znalazłem, lecąc od powierzchni wszedłem w SC i na wysokości jakichś 9 km nastąpiło pyknięcie i wysokościomierz mi pokazał -900 metrów nieźle spękałem przez pół sekundy myśląc że mnie coś ciągnie do tyłu.
Po prostu ten krater był głębszy niż 10km i tak wyliczyło różnicę. Sądzę, że podobnie jest na wszystkich olbrzymach, ale nie zauważyłem, bo nigdy nie szukam. Samo przeszukanie tego jednego krateru by mi zajęło kilka godzin.
Też miałem takiego jednego, jeszcze jak byłem w okolicach Jowiszowego Ziemniaka. Cóż, będzie trzeba z tym żyć dopóki nie dowiemy się dlaczego tak jest. W każdym razie lepiej, że w tę stronę.
System: Synuefe XO-P c22-17
Księżyc: D 10 a Koordynacje: 7.60 : -3.40
Typ: Ammonia Magma(9/18)
No mam wreszcie na swoim koncie Ammonia Magma (brakuje mi jeszcze tylko do kolekcji jeszcze rzadszego Nitrogen Magma i ew. inne, których jeszcze nie odkryto). Znalezione w systemie, w którym są Ruiny obcych i kilka stanowisk Brain Trees. Ładna żółta para. Nie wiem czy to przez to, że Ammonia czy zależy od planety.