Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition.
Panie, Panowie, wracamy do pościgu Smile. Ostatnie wydarzenia i Wasze komentarze, za które dziękuję, bardzo mnie zmobilizowały. Tak bardzo, że w niedziele zrobiłem 10 000 LY, a dzień później 12 000 LY. Musicie mi wierzyć na słowo, że gdy mijałem szerokim łukiem miejsce ostatniego wypadku to pozdrawiałem je "fakulcem" przyklejonym do szyby kokpitu Wink

Zaktualizowałem moje poprzednie posty i wzbogaciłem je o mapy.

Plan podróży podzielony na kilka etapów. W miarę postępów będę dodawał nowe mapy. Skopiowane z głównego wątku na forum FD o Distant World Expedition i wszystkie creditsy należą się autorowi (mi nieznanemu) 
[Obrazek: 1zpirk7.jpg]

Dzisiejszą kartkę z dzienniczka chciałem zadedykować SELFIE. Tak, właśnie tak. Nie ma dobrej wycieczki bez kilku fotek zrobionych z "rąsi" prawda Wink? Przemierzając ponownie galaktykę postanowiłem zahaczyć o Cat's Paw Nebula. Tak, wiem, pisałem wcześniej o tym, że zrobię tylko jeden przystanek ale nie mogłem się powstrzymać. Na dużym zbliżeniu widać, że do selfie zrobiłem nawet dziubek Wink.

Ja i Cat's Paw Nebula

[Obrazek: IssugpR.jpg]

W miarę zbliżania się do centrum naszej galaktyki zaczyna się robić strasznie tłoczno. Komputer pokładowy wariuje, miewa problemy z wytyczeniem drogi na 500 lat świetlnych do przodu.

Takie tam w kosmosie...

[Obrazek: 74fgE9s.jpg]

Pierwszy planowy punkt wycieczki to przystanek nr. 9 - The Athaip Wisteria Nebula, system Athaip DW-N e6-3063. W samym jej środku znajduje się czarna dziura i jeśli popatrzeć na nią pod odpowiednim kątem, ma się wrażenie miksowania dwóch kolorowych światów - jeden jaśniejszy, kremowo-fioletowy, pełen gwiazd i drugi niebieski, bardziej pusty. Nie da się tego oddać na zdjęciach, więc uraczę Was kolejnym... SELFIE Biggrin

[Obrazek: OucYJX3.jpg]

Przystanek nr. 10 to The Ametyst Cloud w systemie Myriesly EC-B c27-381. Sensory mojego kosmicznego pancernika coś wykryły na jednej z planet. Okazało się, że w odległości ok. 20 000 lat świetlnych od ludzkich systemów, musiała się tu znajdować jakaś cywilizacja. Ciężko powiedzieć co to. Mi wyglądało na pozostałości jakiejś budowli, a może statku

[Obrazek: RO6zHSf.jpg]

A kawałek dalej spotkałem przerośniętą kinder-niespodziankę

[Obrazek: iIMVenO.jpg]

I tak oto upływa mi czas. Nie spotkałem jeszcze żywej duszy... thargoidów też nie... Jestem rzut beretem od Sagittariusa A*, więc następna relacja pojawi się niebawem. Było wcześniej trochę rozmowy na temat statków. Zdecydowałem się na taki oto build http://tiny.pl/g7mpj . Musiałem pójść na pewne kompromisy. Zależało mi na tym aby czuć się bezpiecznie podczas tak długiej wyprawy. Z aktualną pojemnością zbiorników paliwa mogę wykonać 6 skoków po 35 LY każdy. Z tego co się orientuję to aby dostać się do Beagle Point bez FSD boost potrzebny jest zasięg 34 LY. Do tego 4 SRV bo, biorąc pod uwagę jak łatwo nimi wylecieć w powietrze, wolałem się zabezpieczyć. Do tego musiało dojść zarządzanie energią, na wszystko prądu nie starcza oraz dla obniżenia spalania i temperatury. Podałem swój build czysto informacyjnie. Nie chciałbym aby ten temat zamienił się w dyskusję na temat statków, tym bardziej, że już nic w nim nie zmienię Smile. Na zakończenie progres

[Obrazek: qoPz9o2.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition. - przez AlbertMarstalker - 27.02.2016, 15:42 UTC
RE: Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition. - przez AlbertMarstalker - 28.02.2016, 06:57 UTC
RE: Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition. - przez Haji-me - 01.03.2016, 10:26 UTC