Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition.
Witam ponownie Smile.
Kontynuuję swoją podróż w stronę Sagitariusa A*. Z Lagoon Nebula skierowałem się do Trifid

[Obrazek: faOZp7z.jpg]

Później przyszła kolej na Eagle Nebula, w okolicach której znajdowała się czwarta baza DW. Postanowiłem trochę rozprostować kości i podriftować w SRV Smile. W tle widać jedno z najbardziej naćkanych skupisk gwiazd, niektóre oddalone są od siebie o mniej niż 1 LY.

[Obrazek: sQYZpaE.jpg]

Spakowałem zabawki i trzeba było przyspieszyć. Sektor NGC 6357 zaliczyłem dosłownie przelotem bo sama mgławica jest podobna do tego co już widziałem wcześniej...

[Obrazek: 1m6iT2r.jpg]

... i obrałem kurs na sektor BLAA HYPAI, miejsce szóstego przystanku DW.

Plan podróży podzielony na kilka etapów. W miarę postępów będę dodawał nowe mapy. Skopiowane z głównego wątku na forum FD o Distant World Expedition i wszystkie creditsy należą się autorowi (mi nieznanemu)
[Obrazek: 2w39v91.jpg]

Znajduje się tu mgławica, którą chyba nazywają Screaming Nebula, pewny nie jestem bo jest mało informacji na jej temat. W każdym bądź razie zaprezentowała się świetnie i każdemu polecam odwiedzenie jej, widoki są super. Napstrykałem fotek jak azjata na wakacjach. Zaciekawiło mnie to, że zbliżając się do centrum naszej galaktyki, samo tło zaczyna wyglądać jakby było pokryte kurzem lub piaskiem. Można to zaobserwować na następnym screenie, poniżej nebuli

[Obrazek: gITRCe7.jpg]

Nie chcę Was zasypywać ogromną ilością screenshotów (o ile ktoś to przegląda poza mną), więc wrzucę jeszcze tylko jednego. Lodowe pasy asteroid wg. mnie zawsze się dobrze prezentują Tongue

[Obrazek: KLD1VL3.jpg]

Pokręciłem się jeszcze trochę po okolicy i postanowiłem zakończyć ten etap i skupić się na dalszej podróży. Przebyty dystans to mniej więcej 15 000 LY, a w linii prostej

[Obrazek: CnHkGEL.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition. - przez Haji-me - 26.02.2016, 07:53 UTC
RE: Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition. - przez AlbertMarstalker - 27.02.2016, 15:42 UTC
RE: Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition. - przez AlbertMarstalker - 28.02.2016, 06:57 UTC