[DYSKUSJA] Space simy czy... Minecraft w kosmosie?
Taki temat pod dyskusję. Mamy teraz sporo nowych, kosmicznych gier. Elite, Space Engineers, NMS, niedługo Dual Universe i jeszcze parę innych (SC na razie nie liczę Wink ). 

Osobiście grałem w Elite (duuh!), SE i NMS. Niestety, tylko Elite jakoś mi podeszła, bo mam wrażenie, że te dwie pozostałe to nie space-sim, tylko gry survivalowo-craftowe, które po prostu mają otoczkę sci-fi. Osobiście nie lubię za bardzo tego typu gier i mimo tego, że wychodzą coraz to nowe kosmiczne gry, to jednak czuję się trochę zawiedziony, bo liczyłem na więcej przygód, latania statkami, handlu i eksploracji, a tymczasem co chwilę dostaję Minecrafta w kosmosie Sad I mam szczerą nadzieję, że Elite nie pójdzie tą drogą.

Ciągle czekam na jakiś tytuł inny od Elite, który będzie spełniał moje oczekiwania, ale na chwilę obecną, jak dla mnie, chyba tylko SC zapowiada się ciekawie. 

A jakie jest Wasze zdanie? Nie macie wrażenia, że te nowe gierki to wszystko na jedno kopyto - taki właśnie Minecraft w kosmosie, mniej lub bardziej zmodyfikowany - tylko ubrane w inną grafikę i otoczkę?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
[DYSKUSJA] Space simy czy... Minecraft w kosmosie? - przez Mathias Shallowgrave - 06.09.2017, 18:13 UTC