Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition.
Kolejny dzień nadszedł... udało mi się skontaktować z ludźmi z DW i mam nadzieję się z nimi w ciągu kilku dni spotkać. Plan mojej trasy będzie pewnie podobny do tego co wcześniej ustalili liderzy tej grupy. Rankiem postanowiłem ostatni raz odwiedzić naszą stację... pożegnać się i ruszyć w nieznane... no może coś tam znane bo już kilka osób tam było - aktualny kierunek to Sagittarius A*. 

Plan podróży podzielony na kilka etapów. W miarę postępów będę dodawał nowe mapy. Skopiowane z głównego wątku na forum FD o Distant World Expedition i wszystkie creditsy należą się autorowi (mi nieznanemu)
[Obrazek: 15oupp2.jpg]

[Obrazek: gKUTQHb.jpg]

W podróży towarzyszy mi Galnet radio dzięki czemu wciąż wiem co się dzieje w pobliżu domu Smile. Jako swój pierwszy punkt wybrałem Lagoon Nebula, był to drugi punkt zbiorczy na trasie głównej floty. Po drodze znalazłem bardzo dużo jeszcze przez nikogo nie odkrytych systemów. Głownie w zimniejszych rejonach karłów. Niestety mam sporo lat świetlnych do nadrobienia i mało co skanuje ale miło, że może gdzieś się moje imię pojawi.  Na miejscu powitały mnie widoczki podobne do tych w Plejadach.

[Obrazek: 4XEYlXL.png]

Pierwszy sukces już jest - nie zabiłem się po drodze Biggrin. Chociaż przez moją nieuwagę zdarzył się mały wypadek w pobliżu gwiazdy i 2% z kadłuba już spadło, więc jak mi tak dalej pójdzie to wrócę do domu w tempie ekspresowym. Anaconda nie bez powodu jest nazywana kosmiczną krową ale i tak cieszę się, że to ją właśnie wybrałem na tą wyprawę.

Aktualnie mój progres wygląda mniej więcej tak
[Obrazek: LgAM0Re.png]

Bez rewelacji ale mam nadzieję, że na następnych etapach pójdzie mi szybciej.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition. - przez Haji-me - 23.02.2016, 16:57 UTC
RE: Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition. - przez AlbertMarstalker - 27.02.2016, 15:42 UTC
RE: Dziennik pokładowy. Śladami Distant Worlds Expedition. - przez AlbertMarstalker - 28.02.2016, 06:57 UTC