19.02.2016, 13:08 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.02.2016, 13:09 UTC przez Haji-me.)
Scott Scale
Pisałem że cargo racki są jako wypełnienie slotów, które nie są mi potrzebne - i tak puste racki nic nie ważą i nie pobierają energii. Mogę je zastąpić AFMU bo też nic nie waża i przy PP 4A popracować nad zarządzaniem energią. AFMU można uzupełnić w syntezie, więc nie wiem czy aż tyle będzie potrzebne. Poszedłem na kompromis i wywaliłem 1 fuel tank. Wyszło coś takiego Andzia exploratorka. Przy pełnym baku - 6 skoków, max 34,52LY. Do tego 4 miejsca na łaziki, dobry fuel scoop i jeszcze kilka wolnych slotów na AFMU.
Nizm0
Miałem właśnie taki układ PP i PD w pierwszym buildzie. PD może uratować dupsko przy planetach z dużą grawitacją.
Tak poza tym byłem dzisiaj przetestować Andzie na Achenar 3 z przyciąganiem 6,73g. Układ taki sam jak podałem wcześniej czyli thrustery 6D i shield 5D. Masa ogólna statku była nawet większa bo miałem jeszcze ze sobą broń i shield boostery, które wyłączyłem aby odwzorować mój build na eksplorację. Z lądowaniem nie ma większych problemów, straciłem 1 pasek shielda, jeśli się stosować do ogólnie przyjętych zasad BHP na takich planetach - czyli lecimy jak samolot, a nie helikopter
. Ze startem było więcej problemów. Zapomniałem jak wielki jest to statek i za szybko podniosłem dziób do góry - efekt to strata tarcz i uszkodzenie kadłuba, które skończyło się na 41%. Doszły do tego te przesadzone efekty wizualne uszkodzeń, które pojawiają się w kabinie anacondy i trochę się wystraszyłem. Drugi start poszedł mi już lepiej. Używałem tylko silników do podnoszenia w pionie i dopiero w odległości 4 kilometrów zacząłem powoli podnosić dziób do góry i dodawać przyspieszenie w poziomie. Sam początek wyglądał tak, że Anaconda znowu zaczęła powoli tracić wysokość mimo pełnego ciągu - w tym momencie pomogło użycie boostera i szczęśliwie się udało.
Opis może trochę przydługi ale gdyby ktoś jeszcze się zastanawiał czy Anaconda daję radę na planetach z dużym przyciąganiem to może rozwieje wątpliwości.
Pisałem że cargo racki są jako wypełnienie slotów, które nie są mi potrzebne - i tak puste racki nic nie ważą i nie pobierają energii. Mogę je zastąpić AFMU bo też nic nie waża i przy PP 4A popracować nad zarządzaniem energią. AFMU można uzupełnić w syntezie, więc nie wiem czy aż tyle będzie potrzebne. Poszedłem na kompromis i wywaliłem 1 fuel tank. Wyszło coś takiego Andzia exploratorka. Przy pełnym baku - 6 skoków, max 34,52LY. Do tego 4 miejsca na łaziki, dobry fuel scoop i jeszcze kilka wolnych slotów na AFMU.
Nizm0
Miałem właśnie taki układ PP i PD w pierwszym buildzie. PD może uratować dupsko przy planetach z dużą grawitacją.
Tak poza tym byłem dzisiaj przetestować Andzie na Achenar 3 z przyciąganiem 6,73g. Układ taki sam jak podałem wcześniej czyli thrustery 6D i shield 5D. Masa ogólna statku była nawet większa bo miałem jeszcze ze sobą broń i shield boostery, które wyłączyłem aby odwzorować mój build na eksplorację. Z lądowaniem nie ma większych problemów, straciłem 1 pasek shielda, jeśli się stosować do ogólnie przyjętych zasad BHP na takich planetach - czyli lecimy jak samolot, a nie helikopter
. Ze startem było więcej problemów. Zapomniałem jak wielki jest to statek i za szybko podniosłem dziób do góry - efekt to strata tarcz i uszkodzenie kadłuba, które skończyło się na 41%. Doszły do tego te przesadzone efekty wizualne uszkodzeń, które pojawiają się w kabinie anacondy i trochę się wystraszyłem. Drugi start poszedł mi już lepiej. Używałem tylko silników do podnoszenia w pionie i dopiero w odległości 4 kilometrów zacząłem powoli podnosić dziób do góry i dodawać przyspieszenie w poziomie. Sam początek wyglądał tak, że Anaconda znowu zaczęła powoli tracić wysokość mimo pełnego ciągu - w tym momencie pomogło użycie boostera i szczęśliwie się udało.Opis może trochę przydługi ale gdyby ktoś jeszcze się zastanawiał czy Anaconda daję radę na planetach z dużym przyciąganiem to może rozwieje wątpliwości.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: JI3AjNJ.png]](http://i.imgur.com/JI3AjNJ.png)
![[Obrazek: TyMf4ZR.png]](https://i.imgur.com/TyMf4ZR.png)