05.04.2016, 00:11 UTC
::DATA 05 KWI 3302
::EOM
::SYSTEM OOCHODY ES-H D11-4
::LOKACJA GŁĘBOKA PRZESTRZEŃ
::JURYSDYKCJA BRAK
::ŚCIEŻKA AUDIO BRAK
::NOWY WPIS W DZIENNIKU CZARNE SŁOŃCA
Dzisiaj trafiłem na pas zimnych, pustych systemów, gdzie samotne karły szaleńczo wirowały dookoła własnych osi... I mi też zrobiło się jakoś zimno. Coś się zmieniło we wszechświecie. Może jakaś gwiazda zmieniła się w supernową? Może narodziła się nowa? Może gdzieś przestała istnieć rasa inteligentnych istot? A może po prostu gdzieś ktoś przestał kogoś kochać? Stało się coś dziwnego, czuję to całym sobą, skacząc od jednej zimnej gwiazdy do drugiej, martwy system za martwym systemem; martwota Przestrzeni, śmierć i spustoszenie. Nie ma tu nic godnego uwagi, tylko cisza, ciemność i pustka. I brak paliwa.
Znowu dopada mnie to dziwne uczucie. Tak jakby ktoś inny czasami wchodził w moją głowę. Ja chciałbym zobaczyć to wszystko raz jeszcze, raz jeszcze to wszystko... Skąd te słowa? Czarne słońca, miliony czarnych, zimnych słońc - cała moja droga jest nimi usłana. Zimne, martwe słońca wypełniają moją głowę i nie dają zapomnieć o tym, co kiedyś. O tym, co... Nie schodź teraz, Mathias, nie teraz, cholera, nie teraz, kiedy gotuje się krew w żyłach, a w głowie martwa pustka i zimne światło czarnych słońc.
Gdzie ja leciałem? Gdziekolwiek to było - nie, nie, nie, nie! Coś mnie pcha w stronę Serca i Duszy, coś każe mi wprowadzić nowe koordynaty w komputer pokładowy, później przechylić butelkę i czekać aż spłynie we mnie słodko-gorzkie zapomnienie, a czarne słońca powoli zamienią się w supernowe snów. I znowu śnię o nich.
Chodźcie do mnie. Chodźcie. Niech gra muzyka.
::EOM
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)