26.03.2016, 03:14 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.03.2016, 00:24 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
::DATA 24 MAR 3302
::EOM
::SYSTEM HR 8444
::LOKACJA MASKELYNE VISION
::JURYSDYKCJA THE WINGED HUSSARS (NIEZALEŻNA)
::ŚCIEŻKA AUDIO BRAK
::NOWY WPIS W DZIENNIKU POKONANY
Stało się. Przestrzeń mnie pokonała, kolejny raz. Ale zacznijmy od początku.
Znalazłem zjawiskową planetę, nad którą świeciły 3 gwiazdy. Postanowiłem to udokumentować, poleciałem więc zrobić kilka zdjęć. Przy podejściu postanowiłem odwrócić się przodem do słońca i... Następne co pamiętam, to kiedy wybudzali mnie po otwarciu kapsuły ratunkowej. Znalazł ją statek badawczy klasy Anaconda, należący do Sirius Corporation. Autopilot kapsuły miał obrany kurs na system macierzysty, czyli HR 8444, bo tak mam teraz wklepane w ID-chipa. Biorąc pod uwagę, że byłem prawie 7000 lat świetlych od HR, czekała mnie dłuuuga podróż. Miałem naprawdę duże szczęście, że Copernicus prowadził jakieś badania w pobliżu i wychwycił sygnał z mojej kapsuły.
Pierwsze, o co mnie zapytali, to jak do tego doszło. Dobre pytanie! Wyciągnąłem czarną skrzynkę i odtworzyłem nagranie. Zamieszczam je w tym dzienniku, ku przestrodze. Piloci! Latając z 4% integralności poszycia, zwracajcie baczną uwagę na wysokościomierz!
Oglądałem to chyba z piętnaście razy... Miałem naprawdę sporo szczęścia. Kapsuła odpaliła, udało się jej wylecieć na orbitę i obrać kurs na haerkę. No i później Sirius Corp. Cholernie dużo szczęścia.
Siedzę teraz w swojej kwaterze w Maskelyne Vision i głowa mi pęka od natłoku myśli... A wśród nich przebija się jedna: muszę wrócić. Serce i Dusza nadal mnie wzywają. Wiem, że jeśli teraz nie polecę, to nie zrobię tego już nigdy. A ja muszę to zrobić. Dla Anny. Dla Zuzki. Inaczej zjedzą mnie koszmary; zjedzą od środka i nie zostanie nic, oprócz pustej skorupy.
Nie mogę na to pozwolić.
::EOM
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)