Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Witam!
Jestem zupełnie nowy a właściwie jeszcze nie nowy bo nie posiadam samej gry. Wyjaśni mi ktoś różnice pomiędzy dostępnymi wersjami? Czy jest dostępne jakieś demo by przetestować wydajność sprzętu (mam słabiutką grafikę). Czy w samej grze są mikropłatności i jeśli tak to na ile mają wpływ na grę?

Pozdrawiam
Odpowiedz
Grę możesz mieć w wersji podstawowej albo z dodatkiem Horizon. Gra bez dodatku wg mnie mija się z celem. Dodaje wiele np lądowanie na planetach, inżynierów(do modyfikowania statków itp). Dema niestety nie ma. Mikropłatności są ale tylko wpływające na wygląd statków/komandora.
Odpowiedz
(21.02.2018, 08:15 UTC)Tirith_PL napisał(a): Grę możesz mieć w wersji podstawowej albo z dodatkiem Horizon. Gra bez dodatku wg mnie mija się z celem. Dodaje wiele np lądowanie na planetach, inżynierów(do modyfikowania statków itp). Dema niestety nie ma. Mikropłatności są ale tylko wpływające na wygląd statków/komandora.

A czy zdarzają się (i jak często) okazje zakupu gry z najnowszymi dodatkami taniej niż te39,99 funciaków? Widziałem linka do steamu do wersji podstawowej niby 75% taniej ale to już nieaktualne.
Odpowiedz
Tak, dość często są zniżki czy to na steamie czy na samym sklepie Frontiera, w zeszłym tygodniu była zniżka o chyba 50-60%. Więc następna będzie za kilka miesięcy ale są dość często. Mam wrażenie że przed każdym większym patchem są zniżki.

Osobiście uważam że dobrze jest kupić podstawkę zobaczyć jak gra wygląda pograć trochę, dopiero wtedy kupować Horizon, E : D nie jest dla każdego, więc jak gra się nie spodoba to nie wtopisz większych funduszy.
Odpowiedz
na święta podstawka przez długi czas była po 25 zł a Horizons za 50 z tego co pamiętam. Kup sobie podstawkę, polataj i jak potem kupisz dodatek to będziesz w szoku Smile
Odpowiedz
@tomol - to "demo" Elite jest niestety nielegalne, więc usunąłem linka.

@123tomek - nawet nie mając gry możesz pobrać launcher Elite i tam będzie darmowa opcja Combat Training. Możesz również kupić grę na Steam i chyba do 2 godzin możesz ją zwrócić, jeśli Ci się nie spodoba.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Ok takie pytanie czy da się jakoś używać komend głosowych "rozpoznawanie mowy" w windows 10  bez zmiany lokalizacji i języka całego windowsa ?
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
[Obrazek: 46vvVvg.png]
Odpowiedz
(22.02.2018, 19:53 UTC)Kadmilos napisał(a): Ok takie pytanie czy da się jakoś używać komend głosowych "rozpoznawanie mowy" w windows 10  bez zmiany lokalizacji i języka całego windowsa ?

Walczyłem z tym samym problemem ostatnio i podległem. Ostatecznie zainstalowałem angielski pakiet językowy.
Odpowiedz
Hej, mam zamiar w końcu kupić Anakonde i teraz pytanie czy taki Build będzie odpowiedni do misji pasażerskich/ ratowania osób z płonących stacji. Z czasem chciałbym go zamienić na taki build jedynie nie jestem przekonany co do uzbrojenia, nigdy nie latałem z turetami, zdadzą egzamin czy zamienić je na coś innego Smile
[Obrazek: AuxlBib.png]
Odpowiedz
Co do taksówki proponuję zmień trustery na A - w stacji latają duże szczątki i możliwe że będziesz musiał sporo manewrować i włóż osłony bo też są wybuchy w stacji i możesz mocno oberwać.
Odpowiedz