Które ze starych gier powinny zostać wydane ponownie?
A ja bardzo miło bym zagrał w "Eye of the Beholder" grałem na starej Amidze mojego ojca oraz w "UFO: Enemy Unknown" nie żaden Prequel, sequel, threequel, midquel, spin-off lecz odświeżoną i poprawioną klasyczną gierkę.

Przypomnieliście mi o wielu grach których od czasu dyskietek 3.5 nie widziałem i od pierwszego mojego napędu CD xD kiedy żonglowałem 6 płytami by zainstalować Baldura a instrukcje były jak książki Tolkiena.
Odpowiedz
Dune, moja pierwsza gra na Amidze Blush
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Miałem napisać o Dune ale kolega mnie ubiegł,więc Moonstone: A Hard Days Knight świetny RPG i multiplayer w jednym
                                                        [Obrazek: QtSCvGW.png]               

Odpowiedz
Niektóre już były wymienione, ale:
1. Ishar (i Crystals of Arborea)- chociaż są TES, czy Gothic, to czasami do teraz wracam Biggrin Fajnie by było zobaczyć odświeżoną wersję
2. Gunship 2000
3. Terminal Velocity (fajna zręcznościówka, do polatania w FPP)
4. Privateer (jakoś bardziej mi podszedł niż WC i jeszcze ta muzyka Biggrin )
5. Mega-lo-mania
I jeszcze kilka innych, o których też już wspominano, albo nie pamiętam tytułów, ale w odświeżone wersje powyższej piątki bym grał Biggrin
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz
Ja bym sobie pograł w Reunion. Lata temu, na Amidze u kuzyna, w to graliśmy ale była jakaś skopana wersja i nie dało się skończyć. Ilekroć znalazlłem jakąś wersję na dosboxa to też wywala. A tak fanie się zapowiadała.
Odpowiedz
Chyba do tej pory w żadnym symulatorze nie widziałem takiego zarządzania podległymi jednostkami jak w Gunship 2000 - swoja drogą na A 1200 była wersja z dużo lepsza grafiką niz na zwykłą Amigę np. 500
Odpowiedz
Nie zdążyłem wszystkiego przeczytać , więc w razie czego przepraszam za spam.

SKYRIM UHD + VR na PC !!!!

Już grałem dużo, szkoda że remaster na PC jest taki se, teraz zastanawiam się czy nie zagrać znów na NS , zakup PS4 z VR dla tej gry nie wchodzi w grę bo grafa słaba, ale fakt , że jest SKYRIM VR napawa mnie optymizmem iż będzie może na PC.
Odpowiedz
Reunion jest na company, ale to chyba nie do końca legalne źródło. I nie wiem czy nie ma tego błędu o którym piszesz.
A co do Gunshipa to jako ogromny maniak tej gry w czasach amigowania dementuje informację że wersja na A1200 miała lepsza grafikę. Jedyna inna wersja gry była na cd32 a różniła się Intrem i muzyką.
Chyba że mnie coś ominęło.
Odpowiedz
(30.12.2017, 20:51 UTC)DYoda napisał(a): Reunion jest na company, ale to chyba nie do końca legalne źródło. I nie wiem czy nie ma tego błędu o którym piszesz.
A co do Gunshipa to jako ogromny maniak tej gry w czasach amigowania dementuje informację że wersja na A1200 miała lepsza grafikę. Jedyna inna wersja gry była na cd32 a różniła  się Intrem i muzyką.
Chyba że mnie coś ominęło.

Już za stary jestem na alternatywne źródła Wink Co do Gunshipa to potwierdzam "demencję" Biggrin
Odpowiedz
na C64 całe godziny też spędzałem w "Lords of Midnight"....

rysowałem nawet własne mapy żeby to rozgryźć...
w to bym się chętnie znów pobawił   Thumbs_up
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz