[VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna
To wygląda interesująco Biggrin

--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
no problem jest - ja np. w naszym bugie nie daję rady raczej dłużej niż 20 minut Sad nie wiem czy się przyzwyczaję - wczoraj krótka jazda po Europie do gejzerów i z powrotem do statku  i już było mi niedobrze.
Niech szukają pomysłu w każdym razie
Odpowiedz
Mathias Shallowgrave napisał(a):To wygląda interesująco Biggrin

Ten fotelik roto vr to bardzo fajna sprawa, ale cena uwazam grubo przesadzona- 999$ za vr pack. Za te pieniadze mozna kupic nie najgorszy fotel xrocker, rowniez z wibracjami, dokupic usb huba a do obracania wykorzystac naped nóg. Biggrin
Odpowiedz
jesli ktos posiada kopie Payday 2 na steam, moze w opcjach zaznaczyc 'wersje beta' i sprobowac PD2 w VR.
Odpowiedz
Zapraszam chętnych na recenzję Elite dangerous w Virtual reality https://youtu.be/pWZTdq1DlyE
bawcie się dobrze!
Odpowiedz
dla wszystkich zainteresowanych, jutro rusza beta Oculus Dash. 

To moze byc 'game changer', jako ze bedzie mozna sobie zrobic overlay na dzialajacej aplikacji VR, czyli np przegladac sobie strony lecac po kubek od Hutton Truckers Smile

Tutaj, dluzsza wersja Wink

Z innych ciekawostek, w grudniu ma sie pojawic L.A. Noire VR, jak ktos nie mial z ta gra stycznosci, to w najwiekszym skrocie mozna to opisac jako detektyw w VR Wink

No i Fallout VR, soon Smile
Odpowiedz
no ja już wczoraj wszedłem w betę i też czekam na update.
Odpowiedz
Mam pytanie dla wszystkich posiadaczy normalnego VR (tzn. nie z komórki). Jak jest z ostrością tekstu w Elite? Ja mam właśnie po telefonie (riftcat), niby rozdzielczość duża, 1440 x 2560, ale nawet przy niej tekst jest kiepsko widoczny. Niby przeczytać się da, ale już w innych grach gdzie mamy trochę mniejszą czcionkę, to praktycznie nic nie widać. Podniesienie supersamplingu czy to w aplikacji vridge czy bezpośrednio w grze nic nie daje, a przynajmniej ja nic nie zauważyłem, czyli ograniczeniem jest wyświetlacz telefonu. Także jeżeli na prawidziwym VR nie jest dużo lepiej, to ja się w to nie bawię Smile
Odpowiedz
Hmm... ja na galaxy s6 marudzilem na jakosc tekstu a teraz jak uzywam dk2 to jestem zadowolony. Wydaje mi sie, ze to kwestia vridge i przesylania obrazu na telefon komorkowy, cos sie gubi po drodze. Jak mam Cie przekonac do kupna googli vr to w oculusie i rifcie mozesz sie wychylac na wszystkie strony co daje fajny efekt, w telefonie tego nie ma. To sie chyba nazywa room scale.
Odpowiedz
(31.12.2017, 01:21 UTC)Ulpian napisał(a): Mam pytanie dla wszystkich posiadaczy normalnego VR (tzn. nie z komórki). Jak jest z ostrością tekstu w Elite? 

Jest czytelny ale tak sobie, dużo lepiej jest w grach robionych typowo pod VR gdzie tekst jest zrobiony wyraźniej. Obecna generacja nie ma wystarczających możliwości, żeby było wyraźniej, w nadchodzącej będzie lepiej, ale ze względu na soczewki niekoniecznie dużo lepiej, nadal zapewne ostre będzie tylko to w co masz wycelowaną głowę, co mnie osobiście w Elicie przeszkadza, bo nie możesz rzucić kątem oka na pipsy, musisz przekręcić głowę w ich stronę, ekran o większej rozdzielczości niewiele tu zmieni więc zobaczymy.
Odpowiedz