Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
16.09.2017, 17:30 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.09.2017, 17:42 UTC przez Yata_PL.)
(27.08.2017, 11:37 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Kurczę, a liczyłem na to. No nic, poczekamy jak rozwinie się sytuacja, a jak nie, to może audio strapa łyknę.
Jakby kogos interesowalo to moj nowy headstrap z pogranicza DYI ma sie dobrze i spełnia swoja role - czyli odejmuje ucisk z twarzy
reklamowana funkcja przyłbicy działa tak sobie ale można przywyknąć , jest całkiem komfortowo ale jak ktos sobie ceni estetyke to nie polecam , produkt bardzo surowy w wyglądzie co widac na zdj.
fotki:
https://i.imgur.com/lYusC47.jpg i https://i.imgur.com/gsvNGL4.jpg oraz http://i.imgur.com/aSIE9zD.jpg
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
Jestem w szoku... Ja myślałem, że to co było na filmikach, to jakiś prototyp, na szybko wydrukowany na drukarce 3D, ale widzę, że to finalny produkt. Ze 30 funtów bym za to dał, ale za taką cenę... Ma-sa-kra. Te gąbki to chyba w Biedronce kupili, takie do mycia naczyń po 10 w paczce.
Za taką cenę, sorry hombre, ale to jest jakiś żart chyba... Może i spełnia swoją rolę, ale wygląda jak złożone w piwnicy na kolanie z losowych kawałków plastiku, które walały się po kątach, niż PRODUKT SKLEPOWY za 100-150 dolarów  (bo tyle chyba kosztuje?)
Reputacja:
115
Platforma:
16.09.2017, 21:37 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.09.2017, 21:50 UTC przez Yata_PL.)
(16.09.2017, 18:52 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Jestem w szoku... Ja myślałem, że to co było na filmikach, to jakiś prototyp, na szybko wydrukowany na drukarce 3D, ale widzę, że to finalny produkt. Ze 30 funtów bym za to dał, ale za taką cenę... Ma-sa-kra. Te gąbki to chyba w Biedronce kupili, takie do mycia naczyń po 10 w paczce.
Za taką cenę, sorry hombre, ale to jest jakiś żart chyba... Może i spełnia swoją rolę, ale wygląda jak złożone w piwnicy na kolanie z losowych kawałków plastiku, które walały się po kątach, niż PRODUKT SKLEPOWY za 100-150 dolarów (bo tyle chyba kosztuje?)
To nie produkt sklepowy ( zrobi tylko 1500 sztuk i koniec) tak wiec dobrze ze nie zamówiłeś, ja spodziewałem sie ze to tak bedzie wygladac bo to firma 1 osobowa ( nie licząc pracownikow czasowych) facet zakupil 5 drukarek 3d aby robić produkcje tego strapa, na Kiku obiecal ze bedzie produkt z formy /wypraski a potem zmienił zdanie, IMHO chyba sie przeliczył finasowo.
Kilka osob z kicka przytaknęło mu ze im nie przeszkadza tak surowy design i tak to sie skonczylo. Gabki tez mi sie wydawaly obskurne gdyby nie fakt ze juz wiem dlaczego sa takie a nie inne i wrzucenie ładniejszych cienkich wprowadziło by dyskomfort w miejscach głównego nacisku.
Dla mnie jednak najważniejszy jest komfort ( projekt konkurencji jednak ciage rozkłada sile ucisku na twarzy) , moge grac dluzsze sesje bez zdejmowania ustrojstwa i mam porządek z kablami.
Zeby byl o smieszniej masa osób go poganiało z produkcja i facet sie wkurzyl i podniósł cene z 95 na 200 $ co jest oczywistym żartem..
Kupuj Deluxa bo tyle to ja bym nie dal, a czasy oczekiwania tez dlugie
Liczba postów: 451
Liczba wątków: 9
Reputacja:
28
Platforma:
CMDR: Shamoth
Masakra, zrobiłby jeden prototyp, obrobił i z tego robić żywiczne odlewy ze zbrojeniem. Pianki z tego co pamiętam po kolorze są dobre bo nie są za miękkie i chyba w dodatku formują się pod wpływem ciepła. Co nie zmienia faktu że mógł je welurem obszyć żeby skóra lepiej oddychała.
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...
![[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]](https://forums.frontier.co.uk/image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040)
Reputacja:
115
Platforma:
17.09.2017, 16:37 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.09.2017, 16:38 UTC przez Yata_PL.)
(17.09.2017, 16:26 UTC)Shamoth napisał(a): Masakra, zrobiłby jeden prototyp, obrobił i z tego robić żywiczne odlewy ze zbrojeniem. Pianki z tego co pamiętam po kolorze są dobre bo nie są za miękkie i chyba w dodatku formują się pod wpływem ciepła. Co nie zmienia faktu że mógł je welurem obszyć żeby skóra lepiej oddychała.
sa obszyte welurem lub jakas podobna tkanina
Liczba postów: 451
Liczba wątków: 9
Reputacja:
28
Platforma:
CMDR: Shamoth
Sorry ale na fotkach to wygląda jak by miały tylko coś przyklejone. Obszywa się w koło żeby z czasem nie zrobiły się za szybko naleśniki bo obszycie trzyma geometrię pada także bokami.
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...
![[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]](https://forums.frontier.co.uk/image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040)
Reputacja:
115
Platforma:
(28.08.2017, 16:47 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Bardzo ciekawa informacja, czyżby VR jednak nie chwyciło?
juz nie trzeba spekulowac
Oficjalnie:
"Google nie kupiło całego HTC. Firma z Mountain View przejmuje jedynie część działu R&D o nazwie Powered by HTC, który obejmuje około 2 tysięcy pracowników. Dział ten odpowiada za stworzenie smartfonów z serii Google Pixel, które zaprezentowano rok temu."
Liczba postów: 816
Liczba wątków: 44
Reputacja:
147
Platforma:
CMDR: Dako
Całkiem entuzjastyczny artykuł po testach nowego zestawu HTC na targach CES http://www.pcgamer.com/the-vive-pro-vr-h...provement/
Ciekawe ile będzie kosztować?
11.01.2018, 17:07 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.01.2018, 17:11 UTC przez Baton.)
(11.01.2018, 16:31 UTC)Dako napisał(a): Całkiem entuzjastyczny artykuł po testach nowego zestawu HTC na targach CES http://www.pcgamer.com/the-vive-pro-vr-h...provement/
Ja jestem znacznie bardziej ciekaw jakie są wymagania, bo nie mam wątpliwości, że 1080ti nie wystarczy, żeby to szło na normalnych ustawieniach, więc jak zwykle trzeba będzie co najmniej drugie tyle wydać na grafikę.
Podoba mi się jak z każdym kolejnym modelem powtarzają "teraz w końcu tekst jest czytelny", teraz nadchodzi 4ta generacja VR ale ten slogan się nie zmienia
Reputacja:
115
Platforma:
11.01.2018, 19:59 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.01.2018, 20:07 UTC przez Yata_PL.)
(11.01.2018, 17:07 UTC)Baton napisał(a): (11.01.2018, 16:31 UTC)Dako napisał(a): Całkiem entuzjastyczny artykuł po testach nowego zestawu HTC na targach CES http://www.pcgamer.com/the-vive-pro-vr-h...provement/
Ja jestem znacznie bardziej ciekaw jakie są wymagania, bo nie mam wątpliwości, że 1080ti nie wystarczy, żeby to szło na normalnych ustawieniach, więc jak zwykle trzeba będzie co najmniej drugie tyle wydać na grafikę.
Podoba mi się jak z każdym kolejnym modelem powtarzają "teraz w końcu tekst jest czytelny", teraz nadchodzi 4ta generacja VR ale ten slogan się nie zmienia 
przesadzasz ja gram w Elite na takich ustwieniach :
w zasadzie poza shadows i kilkoma ustwieniami które nic nie wnosza w VR to reszta na ultra
inne gry na SS od 3.6 do 4.0
nawet jak nie zadziała optymalizacja o której cos tam przebakiwali na CES to wystarczy obnizyc SS np na 3.0
obraz będzie czytelniejszy bo to jednak display i optyka robi większa różnice niz podbicie SS a o tym najwyraźniej zapomniałes...
input res. Viva Pro lub Pimaxa 8k jest duzo ponizej zakreślonej wartosci - wiec to będzie spokojnie do obsłużenia na 1080Ti i GTX1080
|