Dobra, to jeszcze takie pytanko, może ktoś akurat będzie wiedział...
Na G29 jest kilka dodatkowych przycisków: +, -, jakieś pokrętło, Share, Option i jeszcze jeden z Logo PS
Na G920 tego nie ma.
Ktoś może wie co i jak?
Obstawiałbym, że tutaj jest odpowedź:
(14.07.2017, 12:22 UTC)Pueblo napisał(a): G29 i G920 to prawie to samo, roznica taka, ze ta pierwsza bedzie dzialala tez pod PS4, ta druga pod XONE.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Liczba postów: 922
Liczba wątków: 7
Reputacja:
106
Platforma:
CMDR: Pueblo
RSI Handle: Puebl0
14.07.2017, 14:03 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.07.2017, 14:04 UTC przez Pueblo.)
(14.07.2017, 13:45 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Obstawiałbym, że tutaj jest odpowedź:
(14.07.2017, 12:22 UTC)Pueblo napisał(a): G29 i G920 to prawie to samo, roznica taka, ze ta pierwsza bedzie dzialala tez pod PS4, ta druga pod XONE.
Dlatego wlasnie.
G29 ma kilka wiecej przyciskow + ma 'obrotomierz' LED na kierownicy (czyli zapalaja sie LED w zaleznosci od rev).
Takie cus:
Liczba postów: 816
Liczba wątków: 44
Reputacja:
147
Platforma:
CMDR: Dako
@Mathias żaden z w/w Logitechów nie da Ci takiej zabawy jak Thrustmaster T300 
Osobiście miałem i G27 i T300 i naprawdę czuć między nimi różnicę i komfort zabawy. Moim skromnym zdaniem G29/G290 nie jest niczym wspaniałym ani wartym uwagi.
Nie masz kogoś w pobliżu kto by Ci mógł udostępnić tak abyś mógł "organoleptycznie" przetestować ?
Naprawdę poczytaj to forum o którym wspomniałem wcześniej tam masz opinie fachowców simracingu
Za późno. Zamówiłem G29 + gałkę.
W najgorszym wypadku zwrócę i wezmę T300
Liczba postów: 816
Liczba wątków: 44
Reputacja:
147
Platforma:
CMDR: Dako
I to jest (ten zwrot) dobra koncepcja ...
Liczba postów: 101
Liczba wątków: 6
Reputacja:
12
Platforma:
CMDR: SimpleMe_PL
Tak naprawdę to G29 jest ulepszonym okrojonym ( bo trzeba dokupić drążki ) bratem G27, może najpierw się pobawić poprzednim modelem G27, jeździłem na nim pod PS3 oraz jeszcze wtedy w LFS i sprawdzała się kapitalnie, nie posiada wskaźnika obrotów ale jak najbardziej genialna kierownica na pierwszy raz, jeśli masz flote zielonych to dawaj w G29, moim zdaniem jedna z lepszych kierownic i przyszłościowo podłączysz sobie pod PS4  G29 jest cichsza od G27 jeśli chodzi o łożyska......o dopiero doczytałem, że już zamówiłeś G29  Jak coś odkupie jak się nie spodoba za 20% wartości
Liczba postów: 396
Liczba wątków: 11
Reputacja:
44
Platforma:
CMDR: Qciak
16.07.2017, 08:24 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.07.2017, 08:24 UTC przez QCIAK.)
Ja miałem od 6 lat Driving force gt i to była zdecydowanie moja ulubiona kierownica. Teraz mam g29 i polecam. T300 jest dokładnie na tym samym poziomie. Wiem, bo miałem, tylko się zaraz FFB skrzaczył, więc oddałem i zamieniłem na g29 i jestem mega zadowolony. Jeżeli chciałoby się kupić coś mocniejszego, to trzeba by inwestować w Fanateca, a to już dużo droższy sprzęt, przy czym odczucia w stosunku do ceny nie są według mnie warte takich pieniędzy. Chyba że ktoś ma kasy jak lodu.
Tak więc szanuje wybór
Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
16.07.2017, 22:46 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.07.2017, 07:24 UTC przez Yata_PL.)
Dodam od siebie ze nabylem w sobote Thrustmastera T500RS , wczesniej przez 9 lat posiadałem ( wyjezdza dzis do nabywcy) Logitecha G25 który kosmetycznie różni sie od G27\G29
Recek porownawczych na YT sporo, moje wrazenia sa bardzo pozytywne , zeby nie powiedziec opad szczeny po pierwszych bardzo intensywnych 2 dniach. W zasadzie logitechy to taka marketowa plastikowa zabawka. W T500 mamy pasek i prawdziwy mocny progresywny FFB i jest on w odczuciach bardzo zblizony do tego co mamy podczas jazdy w RL cars. T500 wazy ponad 16 kg i to naprawde czuc w lapach. Dodatkowo na rynku sa addony w postaci kilku kolek do podmianki do tej bazy , np Momo lub Ferrari F1 ( moj kolejny zakup) Pedaly tez sporo lepsze od logitecha , nie jest to co prawda poziom Clubsport v3 ale w tej cenie chyba nie ma lepszych.
Gram glownie w Asseto Corsa w goglach. Kolega zapalony sim-racer nalezacy do f1liga ktory mnie odwiedzil po zakupie sprzetu zachwycony . Udalo sie wyrwac kiere za niecale 1300 zl jako egzemplarz powystawowy z DE. Kwota porownywalna do ceny G29.
Czekam na Project Cars 2 - staruje 22 wrzesnia , wstepne recenzje betowcow bardzo pochlebne po nie zbyt udany PC1. ( moim zdaniem za malo sima w simie ;-). )
(14.07.2017, 14:06 UTC)Dako napisał(a): @Mathias żaden z w/w Logitechów nie da Ci takiej zabawy jak Thrustmaster
" so true" , ale chyba trzeba przejsc ta droge samemu , logitechy maja lepszy marketing
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
Pierwszy test za mną! Krótki, bo dzisiaj późno wróciłem z pracy, ale jestem zachwycony! Project Cars dopiero teraz nabiera sensu
Muszę to cholerstwo jeszcze ustawić pod siebie, martwe strefy, force feedback itp. itd., ale już czuję, że będzie mega wypas, szczególnie w VR.
2 minusy: 1) potrzebuję osobny stand na to, bo na biurku jest jednak niewygodnie i 2) duże toto, a ja nie mam za bardzo miejsca w pokoju... No ale to małe pikusie, ważne że odczucia z jazdy są świetne.
Do wykonania samej kierownicy nic nie mam, bardzo solidny kawałek roboty, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Drążek zmiany biegów z raczej tańszego plastiku, ale daje radę.
Nie mogę się już doczekać, kiedy będę mieć czas, żeby porządnie ogarnąć temat!
|