ED na E3 2017
A ja się jaram. Jak najbardziej czekam niecierpliwie na poprawki i usprawnienia, ale content z obcymi bardzo siada mi na wyobraźnie. Te krótkie klipy, do kupy z fragmentami z trailera z PS4 sugerują, że będziemy badać (a może infiltrować?) planetarne bazy albo jakieś ogromne wraki obcych a same ujęcia mają fajny horrorowy klimat. Szczerze, to życzyłbym sobie wprowadzenia typów CG na wzór rozbudowanych raidów, nie tylko wynagradzających czymś graczy (choćby tylko hajsem) i popychające historie do przodu. I nastawiam się zdecydowanie pozytywnie na (enigmatyczne, ale jednak!) sugestie Hetmana i Obsidian Anta, że jest na co czekać.

Z innej becczki, na E3 Thrustmaster pokazuje dedykowany HOTAS dla Xboxa:
https://www.instagram.com/p/BVScX8DFN95/

[edit]
Jeszcze apropo samego streamu. Podoba mi się taka forma prezentacji, choć wykonanie pozostawiło trochę do życzenia i niektórych rzeczy nie przemyśleli to jednak piona dla FDev. Mam nadzieję, że to powtórzą ale już lepiej dopięte i zorganizowane.
Kaz
Odpowiedz
A mnie zastanawia, czy thargoidzi zaatakują obrzeża bańki... bo my jesteśmy na obrzeżach. Niby nie w linii prostej od Plejad, ale niedaleko.
Chciałbym żeby rozwalali stacje, demolowani systemy... po prostu epicka skala dałaby dużo klimatu.
A może przejęcie stacji? Wychodzisz z superrejsu, a tu bach - stacja zieloniutka, wokoło wrogie myśliwce....

Jestem dobrej myśli - jeżeli to sensownie zrobią, to zabawa będzie przednia.
Odpowiedz
Mogli by zrobić Galactic War Status. Im większy tym więcej systemów przejętych przez Thargoidów. Taki globalny CG. Obcy przejmują stacje, systemy itp, a gracze muszą je odbijać ;P
Odpowiedz
(14.06.2017, 09:38 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(14.06.2017, 09:21 UTC)Robinus napisał(a): Ja nauczony doświadczeniem, po prostu nie oczekuję niczego szczególnego w "ułamkowym patchu - 2.4".
Poprawki, fixy, ulepszona mechanika, magazyn może wreszcie - najbardziej liczę na to.

Może zostanę już teraz miło zaskoczony, jednak nadzieje na coś konkretnego przekładam dopiero na wersję 3.0.

I nie można było tak od razu - merytorycznie, zamiast tego nic niewnoszącego do dyskusji posta?

Post był wprost odpowiedzią na Twoje pytanie z poprzedniego:

"Nadal myślicie, że 2.4 to będą jedynie cutscenki i CZ-ty z obcymi zamiast NPC-ów?"

Zwykle staram się nie wylewać żalów na forum. Zapytany jednak - odpowiadam.
Odpowiedz
(14.06.2017, 13:07 UTC)Robinus napisał(a):
(14.06.2017, 09:38 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): I nie można było tak od razu - merytorycznie, zamiast tego nic niewnoszącego do dyskusji posta?

Post był wprost odpowiedzią na Twoje pytanie z poprzedniego:

"Nadal myślicie, że 2.4 to będą jedynie cutscenki i CZ-ty z obcymi zamiast NPC-ów?"

Był bezsensownym narzekaniem zakamuflowanym jaki odpowiedź  Tongue
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(14.06.2017, 13:10 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(14.06.2017, 13:07 UTC)Robinus napisał(a): Post był wprost odpowiedzią na Twoje pytanie z poprzedniego:

Był bezsensownym narzekaniem zakamuflowanym jaki odpowiedź  Tongue

Kurde masz mnie Smile

Po prostu tak jak Ciebie denerwuje bezsensowne narzekanie, tak mnie nieco wkurzył Twój "hura-optymizm". Poczułem się sprowokowany Twoim pytaniem pod zdjęciami, które w "akcji" mogą się okazać takimi jak opisałem.

Nie było jednak moim zamiarem kogokolwiek, a szczególnie szefa - denerwować. Dlatego postarałem się o ten świetny fotomontaż i podkreśliłem żartobliwy ton wypowiedzi. 

Dziękuję za wyrozumiałość Biggrin
Odpowiedz
Proponuję za karę Robinusowi jak Kmicicowi bok żywym ogniem przypalać.
Odpowiedz
Rozumiem i rozumiem też, że moje nastawienie może być niezrozumiałe. To wynika z 2 rzeczy:

1) Życie nauczyło mnie cieszyć się tym, co mam i olewać rzeczy, na które nie mam wpływu. Stosuję tę zasaadę często i gęsto, i gdyby nie to, to dawno bym już zwariował albo marnie skończył, bo mimo młodego (?) wieku, życie mnie nie rozpieszczało... ani nie rozpieszcza. Sporo przeszedłem i kiedyś napiszę autobiografię Smile

2) Ja naprawdę widziałem świetne rzeczy, które dostaniemy w 2.4. To nie jest hura-optymizm, tylko opinia bazowana na fakcie, na tym, co faktycznie widziałem na własne oczy. Naprawdę BARDZO żałuję, że nie mogę się tym z Wami podzielić, no ale nie mogę. Tutaj po prostu musicie zaufać mi na słowo - czeka nas naprawdę jazda bez trzymanki, GENIALNE nowe lokacje i nowe wydarzenia.

Biorę też poprawkę na to, że widziałem zaledwie część z tego, co dostaniemy, więc będzie tego więcej. Ale to co widziałem naprawdę jest wykonane pierwsza klasa, wizualnie, dźwiękowo i funkcjonalnie.

I naprawdę nie ma powodu do złośliwego sarkazmu, który tak naprawdę nic nie wnosi do dyskusji, a tylko podnosi ciśnienie i prowadzi do takiej wymiany zdań, zamiast której moglibyśmy normalnie podyskutować jak ludzie.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
No dobra. Hetman widział, to ja wierzę.
Brooksowi nie, fdev nie, ale Matthiasowi tak.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(14.06.2017, 13:29 UTC)Robinus napisał(a): Nie było jednak moim zamiarem kogokolwiek, a szczególnie szefa - denerwować. Dlatego postarałem się o ten świetny fotomontaż i podkreśliłem żartobliwy ton wypowiedzi. 

Dziękuję za wyrozumiałość Biggrin

Stwierdzam ze marnujesz swój talent - co miesiąc powinieneś wygrywać w przedbiegach konkurs zdjęciowy Biggrin
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz