Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie
Tak coś jak Hetman pisze, szczegóły są w wątku na FF, ale nie chce mi się tego szukać, skoro nie używam i nie zachęcam.
Ctrl B jest używane głównie przez scenę PvP do wykrywania innych graczy Smile
Odpowiedz
System: Prae Flyuae YN-B d61
Księżyc: A 3 a a
Koordynacje: -13.68  :  146.10
Typ: Silicate Vapour Geysers  (3/6)
Tu miałem szczęście jak onegdaj Baton. Pierwszy wlot w kanion i po 10 sekundach kropka na radarze Smile

Odpowiedz
System: Prae Flyuae WB-D c112
Księżyc: A 2 c
Koordynacje: 8.55  :  177.09
Typ: Silicate Vapour Geysers (4/7)

A tutaj pierwsze odkrycie metodą wizualną. Właśnie skończyłem ślizg, a jeszcze mały kawałek kanionu pozostał nieodkryty. Spojrzałem w tamtym kierunku i dostrzegłem dymki. Nie rozumiem tylko jednego te i poprzednie wulkanizmy to Silicate Vapour Geysers a wyglądają zupełnie różnie.

Odpowiedz
System: Flyae Flyuae PK-A c29-188
Księżyc: 1 d
Koordynacje: -45.32  :  86.41
Typ: Silicate Vapour Geysers  (5/8)

Odkrycie metodą wizualną. Drugi kanion na tym księżycu. Akurat leciałem po nocnej stronie i po 1 minucie od zakończenia ślizgu zobaczyłem to iskrzenie.

Czekam na pozytywne rozpatrzenie zgłoszonego bug reportu (że nie mogę ponownie zeskanować ziemniaka) to skanuje z nudów na lewo i prawo.
Odpowiedz
To właśnie ciekawostka, że każdy z opisanych typów na mapie systemu ma jeszcze całkowicie różne odmiany, ale jeśli ktoś to będzie w stanie skatalogować i ogarnąć to Ty Arnul właśnie Smile

Ja przestałem tu wklejać swoje znaleziska bo się za dużo robi, może by zrobić jakiś husarski arkusz czy coś w tym stylu... Daje je wszstkie na FF tu , a jak coś fajnie wygląda u uważam, że nadaje się do Galactic Mapping Projest to daję do specjalnego wątku, który opisałem wcześniej.

Z bogiem RNG jest różnie, rano znalazłem 3 miejsca na 3 różnych planetach od razu prawie, a wieczorem latałem po bardzo małym księżycu dobrze ponad 2 godziny i nic :/
Odpowiedz
(04.06.2017, 05:42 UTC)Baton napisał(a): To właśnie ciekawostka, że każdy z opisanych typów na mapie systemu ma jeszcze całkowicie różne odmiany, ale jeśli ktoś to będzie w stanie skatalogować i ogarnąć to Ty Arnul właśnie Smile

Boję się, że to nie odmiany tylko bug. Bo np. do Silicate Vapour Geysers pasują mi te dymiące kominy, a te wytryski lawy to już tak średnio. Pisę to oczywiście jako wulkaniczny laik.

A daj Baton linka do do arkusza z gejzerami bo ja z tamtego tematu na FF to trafiłem tylko na jakś taki mały gdzie jest 144 wpisów i żadnego Twojego Smile
Odpowiedz
No, ten koleś z FF to robi takie arkusze, że się nie idzie połapać, teraz i tak są normalniejsze jak zacząłem marudzić kilka tygodni temu Smile Ja ostatnio to rzadko tam wpisuję, bo się zrobiła z tego druga praca, wpisuję tu, w wątu na FF z gejzerami, w wątku na FF o GMP, potem jeszcze do tego arkusza by trzeba, a kto obrobi zdjęcia itd. Jak znajdowałem jeden na tydzień to nie było problemu, jak znajduję cztery dziennie to już jest Smile

ichni arkusz jest tu https://madraptor86.wixsite.com/mwsog klikasz na enter, potem powiedzmy geysers i na dole ma "submit your site"
Odpowiedz
Arkusz tragiczny. W tym co podałeś to też niewiele jest.
------
System: Flyae Flyuae GC-B d14-65
Księżyc: 2 b
Koordynacje: 4.20  :  18.27
Typ: Silicate Vapour Geysers  (6/9)

Teraz tradycyjną metodą na leniwego wonsza. Pierwszy wytypowany kanion, ale przy trzecim przelocie nad nim. Bo coś mi był podejrzany :Smile
Zwracam uwagę, że fumarole stoją sobie nie na dnie rozpadliny tylko na płaskim (leciałem nad środkiem kanionu a kropka mignęła mi tylko na moment z boku radaru).

Generalnie z księżycami typu Rocky Body nie mam problemów. Kwestia dobrego wytypowania kanionu i dokładności. Trudniej z Ice Body bo tam to praktycznie same kaniony i traf właściwy.
Odpowiedz
Czemu warto posiedzieć na polu z gejzerami...

Bo powiedzmy na początku wygląda tak : Po 20 minutach wyglądało tak: A potem oglądnąłem film i teraz jak popatrzyłem to wygląda tak:

Sam nie wiem czy nie siedzieć, bo ta większa skała powoli się wyłania zza horyzontu, a mgławica idzie w dół i za 20 minut będzie super widok Smile
Odpowiedz
System: Prae Flyuae RD-G b41
Księżyc: 4 a
Koordynacje: 40.72  :  -12.23
Typ: Water Magma  (2/10)

Cały czas próbuję znaleźć jakieś różnice między Water Geysers a Water Magma bo wyglądają identycznie.

Odpowiedz