1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
A czy progi rang ekplot też podnieśli? Czy jest po starem i będzie łatwiej ?
Do Elite brakuje mi 25% Biggrin
Odpowiedz
Progów nie zmieniali afair tylko zmniejszyli przyrost % z misji turystycznych.
Odpowiedz
(13.04.2017, 05:01 UTC)Baton napisał(a):
(12.04.2017, 22:24 UTC)Yata_PL napisał(a): patrze na to pod kątem balansu - przegięte A ubija B. Dla gry w Open najlepiej jest jak "ról" jest mniej więcej po równo i przynoszą podobny zysk, a nawet jak większy zysk to przy wiekszym ryzku, takie pstryknie po planetach w bance to żadne ryzko.

OK, moim zdaniem znacznie przeceniasz to jak szybko zarobisz na tych planetach, mamy przykład Arnula który zrobił 8 baniek w półtorej godziny, na misjach na masakrę łatwo zrobię trzy razy tyle i jak tam jestem korwetą to ryzyko dla mnie jest żadne, a już nie mówię jak się jest w skrzydle.
Właśnie poprawili balans, bo ja dla dwudziestu milionów to musiałem eksplorować bity tydzień nie będąc przez samą grę specjalnie za to nagradzany, liczyła się tylko moja satysfakcja, teraz przynajmniej mam z tego i kasę.
Nie zgadzam się, że tylko ryzyko powinno być nagradzane, powinien być nagradzany wysiłek włożony w coś i tylko osobom, które tego naprawdę nie robiły wydaje się, że eksploracja jest banalna, spróbuj coś konkretnego znaleźć to pogadamy, może jakiś statek pokoleniowy? Smile

Batonie ja pisze o exploracji w bance a Ty jak zwykle piszesz o sobie (wypasiona vetta) . Gdybym zaczynal ta gre to byle statkiem z skanerem osiagam duze zyski skanujac nieodlegle WW , EL i gwiazdy WD i Neut. Osiagnolbym duzy zysk bez ryzyka i ruszania sie na prawdziwa exploracje w dodatku moja range Elite w exploracji wbijam w tydzien . Prawdziwa exploracja z znajdowaniem egzotyki poza banka powina byc wysoko opłacalna z tym sie moge zgodzic.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
To też nie jest tak, że jak ktoś poświęca czemuś czas to powinien być nagrodzony. Czas można również zmarnować.
Dopiero dokonanie czegoś nietrywialnego powinno być dobrze nagrodzone. Np nie samo latanie w eksploracji, tylko odkrycie czegoś, przywiezienie jakiejś wartości.

To samo się tyczy innych aktywności, jak jesteśmy nagradzani za coś super łatwego - wtedy mówimy o farmie.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(13.04.2017, 06:15 UTC)Kyokushin napisał(a): To też nie jest tak, że jak ktoś poświęca czemuś czas to powinien być nagrodzony. Czas można również zmarnować.
Dopiero dokonanie czegoś nietrywialnego powinno być dobrze nagrodzone. Np nie samo latanie w eksploracji, tylko odkrycie czegoś, przywiezienie jakiejś wartości.

..

No i właśnie w tym kierunku to rozwinęli. Zeskanowanie tylko gwiazdy, czy byle jakiego lodowego księżyca dalej niewiele daje. Ale już za odszukanie EL czy WW (najlepiej terraformowalnych) płacą konkretne pieniądze w okolicach miliona cr.
Odpowiedz
To ciekawe ile razy Elite bym już miał ?
No nic trzeba sie wybrać gdzieś niedaleko i dokończyć dzieła.
Odpowiedz
(13.04.2017, 06:12 UTC)Yata_PL napisał(a): Batonie ja pisze o exploracji w bance a Ty jak zwykle piszesz o sobie (wypasiona vetta) . Gdybym zaczynal ta gre to byle statkiem z skanerem osiagam duze zyski skanujac nieodlegle WW , EL i gwiazdy WD i Neut. Osiagnolbym duzy zysk bez ryzyka i ruszania sie na prawdziwa exploracje w dodatku moja range Elite w exploracji wbijam w tydzien .

OK, skoro jest generalnie mowa o tym jak to psuje grę dla nowego gracza który ją chce sobie zepsuć to nie mam zdania na ten temat, nie bardzo mnie obchodzą tacy ludzie, raczej mnie obchodzi to jak dla mnie gra działa.

Bardzo chętnie zobaczę jak w trzy wieczory robisz 200 milionów na eksploracji w bańce, skanując światy, bo tyle kosztuje jakaś tam typowa konda (choć mówiłeś, że może nawet lepszy statek, więc może 300?) Myślę, że mógłbyś poświęcić tyle czasu, żeby mi pokazać, że nie mam racji? Wchodzisz?

(zgadzam sie, że powinni znacząco podnieść wymagania na rangę Elite w eksploracji, bo teraz te 170 milionów to będzie kwestia kilkunastu dni, ale niech sobie o to walczą Ci których to dotyczy, ja już mam a jak i czy kto inny zrobił swoją to dla mnie nie ma znaczenia )
Odpowiedz
ED mnie potrrafi zaskoczyc. Przedwczoraj po sciagnieciu 2.3 moj customowy profil sterowania na Hotas X wzial i znikl, a wczoraj kiedy usiadlem do kompa z mysla o ustawianiu sterowania na nowo, to okazalo sie, ze moj profil jest i dziala bez problemu. 0.o?

Przy okazji pytanie - ma ktos jakas rozsadnie skonfigurowana obsluge galaxy map i camera suite na HotasX? Do tej pory mape obslugiwalem mysza, ale jest to mocno upierdliwe i nieprecyzyjne w VR i chcialbym wykorzystac do tego mojego joya. Ktos? Cos?
Odpowiedz
Co do kasy to faktycznie eksploracja była robiona za "darmo" i fajnie że to zmienili. Ale progi rang powinni podnieść. Jak zaczynałem grę w ED to te 3 x ELITE było celem samym w sobie a teraz ...
Odpowiedz
(13.04.2017, 06:58 UTC)Baton napisał(a):
(13.04.2017, 06:12 UTC)Yata_PL napisał(a): Batonie ja pisze o exploracji w bance a Ty jak zwykle piszesz o sobie (wypasiona vetta) . Gdybym zaczynal ta gre to byle statkiem z skanerem osiagam duze zyski skanujac nieodlegle WW , EL i gwiazdy WD i Neut. Osiagnolbym duzy zysk bez ryzyka i ruszania sie na prawdziwa exploracje w dodatku moja range Elite w exploracji wbijam w tydzien .

OK, skoro jest generalnie mowa o tym jak to psuje grę dla nowego gracza który ją chce sobie zepsuć to nie mam zdania na ten temat, nie bardzo mnie obchodzą tacy ludzie, raczej mnie obchodzi to jak dla mnie gra działa.

Bardzo chętnie zobaczę jak w trzy wieczory robisz 200 milionów na eksploracji w bańce, skanując światy, bo tyle kosztuje jakaś tam typowa konda (choć mówiłeś, że może nawet lepszy statek, więc może 300?) Myślę, że mógłbyś poświęcić tyle czasu, żeby mi pokazać, że nie mam racji? Wchodzisz?

(zgadzam sie, że powinni znacząco podnieść wymagania na rangę Elite w eksploracji, bo teraz te 170 milionów to będzie kwestia kilkunastu dni, ale niech sobie o to walczą Ci których to dotyczy, ja już mam a jak i czy kto inny zrobił swoją to dla mnie nie ma znaczenia )

Przepraszam, ale to nie tak jest. Łatwo się mówi - 3 dni i mam tyle i tyle kasy. Ok, ale zakładając, że już mam sprzęt, żeby ją zdobywać. Jak zaczynam z pustym portfelem, to nawet na ten słabszy skaner ciężko uzbierać, a co dopiero na advanced. A bez tego nie ma skanowania całych systemów i "słuchania" planet, czy bulgoczą i jak (BTW - dzięki Baton za nieocenione wskazówki, jak słuchać). To, że jest więcej kasy za interesujące ze względu na rozwój galaktyki planety, to właśnie dobrze, bo rzeczywiście do tej pory to były drobne w porównaniu z np. misjami na niszczenie generatora, które chyba nadal można brać hurtem, a nie po 3, jak masakrę. Za przelot do Kolonii uzbierałem mniej kredytów, niż za jedno posiedzenie na planecie (bez relogów, ale cały dzień siedziałem, aż uzbierało się). Tylko rzeczywiście - powinni zmienić kryteria do rang, bo jak ktoś wcześniej zdobył Elite w eksploracji, to teraz nowi powinni mieć tak samo trudno, a nie dużo łatwiej.
Odpowiedz