Mass Effect : Andromeda
(23.03.2017, 13:36 UTC)Robinus napisał(a): No nic więcej nie zrobię. Mam nadzieję, że mnie tylko postraszyli tym banem.

Instaluję ten barbarzyński angielski język. Plus w tym taki, że trochę się w nim podszkolę. 

Na szczęście to nie "Torment" albo jakaś inna "gra-książka". W Andromedzie powinienem dać radę, chociaż dla mnie to zawsze dodatkowy wysiłek umysłowy zamiast pełnego relaksu przy grze. No ale drugiej nie kupię przecież...

Ja bym ba twoim miejscu uzyl torrentow, masz przeciez legalnie kupiona gre i albo podmienil plik na originie albo gral z tej kopii.
Odpowiedz
Byłem dziś w Empiku i jest promocja za 179zł wersja pudełkowa na CD.
Odpowiedz
OK - korzystając z ruskiego poradnika udało mi się uzyskać... rosyjski Smile

https://forum.bioware.ru/profile/67180/

Analogicznie powinno udać się z polskim. Potrzebuję pliki z polskiej wersji:

1. pliki:
MassEffectAndromeda.exe
Mass Effect Andromeda\Data\Win32\loctext (katalog z małymi plikami lokalizacji)
Mass Effect Andromeda\Patch\Win32\loctext (katalog z małymi plikami lokalizacji)

To wszystko waży nieco ponad 140MB.

2. prawidłowy parametr rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BioWare\Mass Effect Andromeda
wartość "locale" - ja mam  en_US, Rosjanie ru_RU - jaki ma polska wersja?

Pomożecie?
Odpowiedz
Powinno być pl_PL z tego co wiem.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Nik? Nik nie pomoże?

Gdyby ktoś się zastanawiał nad legalnością całej operacji - oto informacja z oficjalnego forum EA: 
http://answers.ea.com/t5/Problemy-techni...208/page/3

"Nie zrażaj się proszę tak bardzo do "elektroników". Przecież zawsze istnieje opcja skopiowania polskich plików i nadpisania angielskich lub na odwrót. Trzeba tylko wiedzieć jak i przy tym wyłączyć aktualizacje gier Origin. 
Nie złamiesz przy tym regulaminu. Grę kupiłeś w swoim regionie. "

Proszę więc jeszcze raz o polskie pliki:

1. MassEffectAndromeda.exe
2. Mass Effect Andromeda\Data\Win32\loctext (katalog z małymi plikami lokalizacji)
3. Mass Effect Andromeda\Patch\Win32\loctext (katalog z małymi plikami lokalizacji)

znalazłem też katalogi z plikami "en". Sugeruje to również lokalizacyjną zawartość. Choć w zabiegu "zrosjanilizowania" nie były konieczne, na wszelki wypadek dobrze by je było porównać.
To tak na wszelki wypadek, żeby głowy nie zawracać kolejnymi prośbami. Pliki tu są niewielkie i podejrzewam, że zawierają dubbing:

4. Mass Effect Andromeda\Data\Win32\loc
5. Mass Effect Andromeda\Data\Win32\locfacefx

6. Mass Effect Andromeda\Patch\Win32\loc
7. Mass Effect Andromeda\Patch\Win32\locfacefx

Będę wdzięczny jak ktoś mógłby to umieścić na jakimś dysku w chmurze lub podesłać na maila...
Odpowiedz
Problem rozwiązany, a nowy post żeby powiedzieć, że Andromeda głowę urywa. Smile
Odpowiedz
Podobno niedługo płatny DLC wypuszczą, poprawiający animację postaci Biggrin
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
(24.03.2017, 17:56 UTC)Robinus napisał(a): Nik? Nik nie pomoże?

Gdyby ktoś się zastanawiał nad legalnością całej operacji - oto informacja z oficjalnego forum EA: 
http://answers.ea.com/t5/Problemy-techni...208/page/3

"Nie zrażaj się proszę tak bardzo do "elektroników". Przecież zawsze istnieje opcja skopiowania polskich plików i nadpisania angielskich lub na odwrót. Trzeba tylko wiedzieć jak i przy tym wyłączyć aktualizacje gier Origin. 
Nie złamiesz przy tym regulaminu. Grę kupiłeś w swoim regionie. "

Proszę więc jeszcze raz o polskie pliki:

1. MassEffectAndromeda.exe
2. Mass Effect Andromeda\Data\Win32\loctext (katalog z małymi plikami lokalizacji)
3. Mass Effect Andromeda\Patch\Win32\loctext (katalog z małymi plikami lokalizacji)

znalazłem też katalogi z plikami "en". Sugeruje to również lokalizacyjną zawartość. Choć w zabiegu "zrosjanilizowania" nie były konieczne, na wszelki wypadek dobrze by je było porównać.
To tak na wszelki wypadek, żeby głowy nie zawracać kolejnymi prośbami. Pliki tu są niewielkie i podejrzewam, że zawierają dubbing:

4. Mass Effect Andromeda\Data\Win32\loc
5. Mass Effect Andromeda\Data\Win32\locfacefx

6. Mass Effect Andromeda\Patch\Win32\loc
7. Mass Effect Andromeda\Patch\Win32\locfacefx

Będę wdzięczny jak ktoś mógłby to umieścić na jakimś dysku w chmurze lub podesłać na maila...

Też bym chętnie przyjął Wink chociaż ponoć polskie tłumaczenie ma dużo błędów..
[Obrazek: mwqa7tM.png]
Odpowiedz
Plik zamieniający angielską wersję w polską (napisy):

http://www100.zippyshare.com/v/2BP1lyWb/file.html

Ludzie z tego forum rozpracowują dalej różne inne warianty:
http://bsn.boards.net/thread/5113/playin...lTo=460578
Odpowiedz
Ma ktoś? Grał ktoś? Po recenzjach trochę mi spadł entuzjazm, ale jako fan ME bardzo bym chciał Andromedę sprawdzić. Pytanie tylko czy trzyma poziom poprzednich gier z serii czy można spokojnie poczekać na jakąś wersję GOTY bo szału nie ma Wink ?
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz