[VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift
Poniższa opinia jest moja i nie jest próbą dyskutowania z kimkolwiek na temat jego wrażeń o VR, bo po prostu ja nie mam pojęcia jak ktoś coś widzi i co go cieszy Smile

Rzeczy w które dłużej gram:

Climb (świetne jako gimnastyka, codziennie pół godzinki po powrocie z pracy)
Defence Grid 2 VR (grałem w normalną wersję i bardzo lubie - w VR wygląda magicznie)
Elite, w końcu dziś ustawiłem na tyle że wygląda bardzo dobrze i mam nadzieję, że będę więcej grał.

Reszta nawet jak jest świetna, to albo całą grę się przechodzi w 30 minut albo po 30 minutach się nudzi, więc ciężko mi polecać.
Nic co jest dostępne w tej chwili nie jest normalną pełną grą w moim pojęciu , bo w takie to ja gram 200, 500, 1000 godzin, w porównaniu z produkcjami VR, gdzie mówimy o maksymalnie kilku godzinach jak nie mniej.
Jest też aspekt wygody, ja w VR nie dam rady pograć 10 godzin pod rząd, co mi się zdarza z kompem nader często, niestety czuć, że się ma coś na głowie i oczy też się męczą.

Magia jest, więc trzeba czekać na nowe tytuły, trochę żałuję, że kupiłem teraz, trzeba było poczekać z rok czy dwa na następną wersję., która na pewno będzie lepsza i będzie dużo więcej programów.
Teraz mam porządną rozterkę, oddawać czy nie, z jednej strony jest magicznie, z drugiej obraz nieostry i brak dużego wyboru softu, mam jeszcze miesiąc na decyzję więc zobaczę Smile
Odpowiedz
(26.12.2016, 19:53 UTC)Baton napisał(a): Poniższa opinia jest moja i nie jest próbą dyskutowania z kimkolwiek na temat jego wrażeń o VR, bo po prostu ja nie mam pojęcia jak ktoś coś widzi i co go cieszy Smile

Rzeczy w które dłużej gram:

Climb (świetne jako gimnastyka, codziennie pół godzinki po powrocie z pracy)
Defence Grid 2 VR (grałem w normalną wersję i bardzo lubie - w VR wygląda magicznie)
Elite, w końcu dziś ustawiłem na tyle że wygląda bardzo dobrze i mam nadzieję, że będę więcej grał.

Reszta nawet jak jest świetna, to albo całą grę się przechodzi w 30 minut albo po 30 minutach się nudzi, więc ciężko mi polecać.
Nic co jest dostępne w tej chwili nie jest normalną pełną grą w moim pojęciu , bo w takie to ja gram 200, 500, 1000 godzin, w porównaniu z produkcjami VR, gdzie mówimy o maksymalnie kilku godzinach jak nie mniej.
Jest też aspekt wygody,  ja w VR nie dam rady pograć 10 godzin pod rząd, co mi się zdarza z kompem nader często, niestety czuć, że się ma coś na głowie i oczy też się męczą.

Magia jest, więc trzeba czekać na nowe tytuły, trochę żałuję, że kupiłem teraz, trzeba było poczekać z rok czy dwa na następną wersję., która na pewno będzie lepsza i będzie dużo więcej programów.
Teraz mam porządną rozterkę, oddawać czy nie, z jednej strony jest magicznie, z drugiej obraz nieostry i brak dużego wyboru softu, mam jeszcze miesiąc na decyzję więc zobaczę Smile

Nie będę polemizował jak widzisz i co ustawiłeś. Pozwolę sobie tylko na uwagę jaką zawsze czynie gdy ktoś optymistycznie pisze - poczekam rok lub 2 na lepsza wersje... Mam wrażenie ze to są pobożne życzenia bez realnych przesłanek. Sensowna poprawa to 4k na oko , 2k na oko mogę sobie samplować juz teraz jest lepiej ale najlepszy hardware nie wyrabia. Po stronie softwarowej ( api, gry, sterowniki ) jest tyle do zrobienia ze obstawiam iz obecna generacja przetrwa 4~5 lat zanim pojawia nowe zabawki od obecnych pionierów HMD i karty graficzne pozwalające ucignąć 2~4 razy wiecej obszaru do renderowania. A biorąc pod uwagę ze Elite pięknieje z roku na rok na zwyklym monitorze i jest coraz bardziej wymagające dla naszych piecyków to swoiste gonienie króliczka może potrwać jeszcze dłużej.
Dla mnie po zasmakowaniu sie w VR zwłaszcza w Elite i chwilowy powrót do latania z trybie obserwatora (monitor) jest swoista męczarnia dla oczu , duszy i serducha Smile
BTW Tez miałem zastrzeżenia co do komfortu ale poprawilem sobie to akcesorami i 4~5 h jest do wytrzymania.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
A ja tak jeszcze dodam, biorąc pod uwagę aspekt finansowy VR, to bym na pewno polecał poczekać na następną wersję, ta jest wybitnie dla forsiastych zapaleńców, którzy mogą wydać taką kasę na gadżet Smile
Ja trwam przy swoim poglądzie, że za 2 lata będą kolejne wersje, lepszy wyświetlacz, bardziej dopracowane kontrolery i będzie dużo dużo więcej porządnie zrobionego softu, zbierając to wszystko do kupy to jak ktoś się waha to zdecydowanie bym poczekał do końca 2017 z decyzją, nie sądzę, że się cokolwiek wygrywa kupując już teraz Smile

Z drugiej strony forsiaści zapaleńcy sami dobrze wiedzą na co chcą wydać kasę, więc im moje opinie niepotrzebne Smile

Odpaliliśmy z Goliatem QuiVR, zobaczenie drugiej osoby w pokoju, kiedy widzisz jak się rusza.. kolejny magiczny moment (ale po 10 minutach przestaliśmy grać, gra jeszcze niedorobiona - kwintesencja VR, na początku wielka magia a potem realia dopadają Smile )
Odpowiedz
[quote pid='51381' dateline='1482958127']

Odpaliliśmy z Goliatem QuiVR, zobaczenie drugiej osoby w pokoju, kiedy widzisz jak się rusza.. kolejny magiczny moment (ale po 10 minutach przestaliśmy grać, gra jeszcze niedorobiona - kwintesencja VR, na początku wielka magia a potem realia dopadają Smile )
[/quote]

Proponuje dobierac gry takie w które da sie grac Smile

Odpowiedz
(28.12.2016, 23:42 UTC)Yata_PL napisał(a): Proponuje dobierac gry takie w które da sie grac Smile

Jasne, proszę o polecenie czegoś z multi w takim razie w co będziemy mogli grać.
Odpowiedz
(29.12.2016, 09:53 UTC)Baton napisał(a):
(28.12.2016, 23:42 UTC)Yata_PL napisał(a): Proponuje dobierac gry takie w które da sie grac Smile

Jasne, proszę o polecenie czegoś z multi w takim razie w co będziemy mogli grać.

Już polecałem, aktualnie w przecenie - chętnie spróbuję: http://store.steampowered.com/app/517670

Jak coś, to dopiero jak choinkę rozbierzemy, bo na razie nie ma miejsca Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(29.12.2016, 10:08 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): [quote pid='51430' dateline='1483005190']
Już polecałem, aktualnie w przecenie - chętnie spróbuję: http://store.steampowered.com/app/517670

[/quote]

Zakupię :Smile To ja dodam Keep Talking and Nobody Dies. Spróbowaliśmy to z Goliatem i jest bardzo fajne, ale trzeba więcej osób do dobrej zabawy, tylko jedna musi mieć gogle VR i kopię gry, reszta pomaga rozbroić bombę oglądając manual jako pdf.
Odpowiedz
(29.12.2016, 10:18 UTC)Baton napisał(a):
(29.12.2016, 10:08 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(29.12.2016, 09:53 UTC)Yata_PL napisał(a): Już polecałem, aktualnie w przecenie - chętnie spróbuję: http://store.steampowered.com/app/517670

Zakupię :Smile To ja dodam Keep Talking and Nobody Dies. Spróbowaliśmy to z Goliatem i jest bardzo fajne, ale trzeba więcej osób do dobrej zabawy, tylko jedna musi mieć gogle VR i kopię gry, reszta pomaga rozbroić bombę oglądając manual jako pdf.

Generalnie Keep Talking jest też w wersji non-VR.
Ogólnie świetna gierka, sam jestem w jej posiadaniu, więc mogę się przyłączyć do zabawy.
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Odpowiedz
(29.12.2016, 10:18 UTC)Baton napisał(a):
(29.12.2016, 10:08 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): [quote pid='51430' dateline='1483005190']

[/quote]

chwilowo to jest za free
Pavlov 
https://www.youtube.com/watch?v=89jN4466OUw
Goliat i Ja posiadamy tez Battle Dome 
https://www.youtube.com/watch?v=tQRbEHHoICA
a przede wszystkim polecam do coopa
Onwarda
https://www.youtube.com/watch?v=iWQ0vl6VCjM
kto go kupil łapka w góre Smile

Odpowiedz
http://with.in/ - kolekcja świetnie zrobionych filmów 360 stopni - warto zobaczyć i świetna do demonstracji znajomym - darmowa.
Odpowiedz