Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
(06.12.2016, 19:19 UTC)Kyokushin napisał(a): Lubię tę grę. Fajny ten nowy dodatek.

Powoli już z biedy wychodzę, już mam farmę mordytu, tylko potrzebuję znaleźc kostkę konwergencji korvaxa, żeby odblokować 'smar'. Wtedy będę krezusem.

Dorobiłem trochę też handlując rezonatorami z lakoniarzami. Kupuje się tanio, sprzedaje u innego jak jest +100%

Update:
Jestę farmerę 4 rzędy po 10 sztuk, buduję drugie piętro Biggrin
[Obrazek: HKTMYrP.jpg]

Niemożliwe! Kyoku - pytanie za 100 punktów - czy to jest SURVIVAL MODE?

Przy okazji, Halo Games zatrudnia na nowe stanowiska: http://www.hellogames.org/2016/12/were-hiring/

Cieszę się, że pchają produkcję. Naprawdę po tak długim okresie hejtu myślałem, że pozbierają to co uciułali i zakopią się gdzieś w proceduralnej jaskini...

Tryb SURVIVAL dodał grze skrzydeł. Czasem na jednej planecie można godziny spędzić w poszukiwaniu surowców, chowając się w jaskiniach przed promieniowaniem, czekając na noc by ochronić się przed temperaturą, walcząc z drapieżnikami, zdobywając surowce do systemów podtrzymywania życia. A wszystko na piechotę bo plutonu jak na lekarstwo...

LUBIĘ TO Biggrin
Odpowiedz
Poczekam jeszcze pare patchy i jak będzie jakaś promocja to może...
Aż nasuwa się pytanie: nie można było tak od razu, bez kombinacji ?
Odpowiedz
(09.12.2016, 08:12 UTC)Robinus napisał(a):
(06.12.2016, 19:19 UTC)Kyokushin napisał(a): Lubię tę grę. Fajny ten nowy dodatek.

Powoli już z biedy wychodzę, już mam farmę mordytu, tylko potrzebuję znaleźc kostkę konwergencji korvaxa, żeby odblokować 'smar'. Wtedy będę krezusem.

Dorobiłem trochę też handlując rezonatorami z lakoniarzami. Kupuje się tanio, sprzedaje u innego jak jest +100%

Update:
Jestę farmerę 4 rzędy po 10 sztuk, buduję drugie piętro Biggrin
[Obrazek: HKTMYrP.jpg]

Niemożliwe! Kyoku - pytanie za 100 punktów - czy to jest SURVIVAL MODE?

Przy okazji, Halo Games zatrudnia na nowe stanowiska: http://www.hellogames.org/2016/12/were-hiring/

Cieszę się, że pchają produkcję. Naprawdę po tak długim okresie hejtu myślałem, że pozbierają to co uciułali i zakopią się gdzieś w proceduralnej jaskini...

Tryb SURVIVAL dodał grze skrzydeł. Czasem na jednej planecie można godziny spędzić w poszukiwaniu surowców, chowając się w jaskiniach przed promieniowaniem, czekając na noc by ochronić się przed temperaturą, walcząc z drapieżnikami, zdobywając surowce do systemów podtrzymywania życia. A wszystko na piechotę bo plutonu jak na lekarstwo...

LUBIĘ TO Biggrin

Nie survival, nie chciało mi się zaczynać od nowa. Rozbudowa plecaka i statków jest dobijająca.
Natomiast jakby dało się zrobić convert save z normal do survival to bylo by super.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Oooo to to! Ja zacząłem Survival mode Wygląda świetnie i teraz nie wyobrażam sobie gry w inny sposób. Szkoda mi jednak straconych godzin na normal mode, a od początku nie chce mi się zaczynać... Paragraf 22.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Czytam że są save editory. Może da się jakoś sklonować obecny save na survival...
Odpowiedz
Bardzo możliwe, jednak dojście do czegoś w Survivalu daje niesamowitą radochę.

Potem, jak już zdobędziemy tarcze, bronie, statek, bazę, survival nie będzie takim wyzwaniem.

Taki start od Sidewindera w NMS jest naprawdę fajny!
Odpowiedz
Wiem, ale ja jeszcze nie mam ani statku, ani broni, mam tylko farmę do kasy i plecak Biggrin Chciałbym kontynuować to co mam w trybie survival, żeby nie tracić przyjemności z gry, jednocześnie nie wywarzając otwartych już drzwi Smile
Odpowiedz
SAVE EDITOR:
https://nomansskymods.com/mods/no-mans-s...itor-beta/

Save'y z SURVIVALU, NORMAL i CREATIV są umieszczane w osobnych plikach (po 3 na tryb).

Dodatkowo pliki SAVE są zapisane tekstowo - może jest w nich napisany rodzaj gry "NORMAL" lub "SURVIVAL"

Po modyfikacji powyższym programem plik chociaż działa, dostaje krzaków. Ponowny Save z gry pomaga.

Może nawet nie trzeba używać Save Editora tylko skopiować plik z SAVE na odpowiedni (są ponumerowane jeśli pamiętam).

PS
Editora używałem w SUrvivalu właśnie. Jest jakiś BUG albo niedopatrzenie. Gdy zapiszemy grę w momencie, gdy kończy się nam "life support" - to kaplica.
Odradzamy się z tą samą ilością, i jak nie ma w pobliżu czym się uratować - wpadamy w pętlę śmierci...
Odpowiedz
BOUNTY HUNTING !

Natknąłem się niedawno w grze. Udało mi się zarobić 200.000 z pomocą statków ochrony systemowej.

Zanim się zorientowałem, że zamiast F12 wciskam F10 do screenshota jak w Elite - było po ptakach.

Ale znalazłem film kogoś innego:

Po dacie wnioskuję, że to dodatek z wcześniejszego patcha już. Ale też bardzo przyjemny.

W Survivalu te walki są ciężkie. Na razie, z tarczami tylko lekko rozbudowanymi, miałem problem ze zniszczeniem tych gagatków. Bez pomocy innych i sporego zapasu żelaza na odbudowę tarcz by się nie obeszło.

EDIT:

I całkiem przyjemna bitwa dwóch frakcji ("niebiescy" bronią a "czerwoni" atakują) z tak ogromnym frachtowcem, że nawet nie lądowałem pytać ile chce za jego wynajem, żeby się nie denerwować... Smile

[Obrazek: QLrKY35.jpg]

I bliżej:
Odpowiedz
Zrobiłem ścieżkę Atlasa. Trochę się rozczarowałem. No ale nic, lubię tę grę. Trochę się już nasyciłem budowaniem baz, mam nadzieję że wyjdą nowe dodatki i kiedyś dorzucą ten multiplayer. Mimo złego początku kibicuję tej grze.
Odpowiedz