Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PORADNIK Zostań Przemytnikiem
(03.04.2016, 23:39 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Shadowban polega na tym, że jesteś wrzucony na specjalny serwer wraz z innymi cheaterami - nie ma tam nikogo innego, to raz. Dwa - Wasze akcje nie mają tam żadnego wpływu na galaktykę, BGS pozostaje niezmienny niezależnie od tego co robisz Smile

Taka kolonia karna Smile

Nawet nie wiedziałem, że FD wprowadził coś takiego Smile.
Odpowiedz
Ja staram się zdropić do stacji od strony doku (od strony planety pod kątem 45st do płąszczyzny orbity stacji) po wejściu 1 boost prośba o dokowanie 4 km od stacji wyciągam podwozie. Profilaktycznie można wrzucić SR kilka KM od stacji. Jeszcze nie byłem zeskanowany, ale też nie miałem przypadku żeby policja wychodziła za mną z SC.
Odpowiedz
1. SR nie działa na skany policyjne - Kyoku testował.
2. Skaner policyjny ma zasięg 1,5 km
3. Dwa statki bardzo dobrze nadają się do szmuglu ASP i Cobra Mk III.
4. Chuff warto mieć, by rzucić konfetti jak nas wyciągnie pirat. Prawdziwym zagrożeniem dla ASPa jest Piracki Clipper, zakłada masslocka i ciężko mu się ucieka.
5. Heat sink warto mieć, gdy czasami wyrzuci nas przy planecie podczas tankowania lub gdy tankujemy i coś nas wyciągnie.
5. Latam w ustawieniu 4 pipsy w silniki i 2 pipsy w tarcze - bez broni, jestem szmuglerem, nie rzezimieszkiem.
6. Misji naziemnych nie biorę, szkoda czasu, za dużo zabawy.
7. Biorąc misje w Robigo, jak zapełni się wam ładownia, możecie sprzedać niewolników i dalej dobierać zadania. Po rozwiezieniu wszystkich niewolników, lecicie na stacje w okolicy i kupujcie następną partię, po czym dokańczacie rozwożenie. Obecny rekord na jednym kółku należy do Shinzo (200 milionów), mój rekord to 165 milionów - obydwoje mamy elity handlowe i wybieramy zadania przede wszystkim dla elity - średnia misja to: 10 slave, nagroda 5 milionów, czas ok. 12h. 
8. Wylot i przeskok do najbliższego systemu z Robigo robimy w Solo/Grupie. Potem, przechodzimy na Open - jest znacznie mniej interdykcji ze strony Policji.
9. Jak już polecę, to średnio zabieram z Robigo 40-50 misji - są to przynajmniej 3 pełne ładownie.
Odpowiedz
Krutek, a czy jest jakiś inny schemat dostępności misji na stacji oprócz rotacji Open-Group-Solo? W ogóle co jaki czas stacja odświeża misje do wzięcia?
Odpowiedz
(06.04.2016, 08:17 UTC)Krutek napisał(a): 8. Wylot i przeskok do najbliższego systemu z Robigo robimy w Solo/Grupie. Potem, przechodzimy na Open - jest znacznie mniej interdykcji ze strony Policji.

O dobra rada - nie wiedziałem, że to może mieć wpływ na patrole.

Ja używam podobnego buildu http://coriolis.io/outfit/asp/05A5A5A4D4...20Smuggler
Mogę nie pamiętać już dobrze bo ze 2 miesiące nie widziałem swojego Aspa ale chciałem wymaksować ładowność. Nie zatrzymuję się nigdzie aby tankować, jedynie przelotem jak się ustawiam tyłem do słońca oczekując cooldown FSD. Z tymi bakami paliwa i minimalnym dotankowaniem "przy okazji" bez problemu docierałem do pierwszej stacji. Jeśli sprzedamy niewolników i polecimy na pusto to można sobie darować Fuel Scoop i dać kolejny Cargo Rack aby wykupić większy ładunek i rzadziej wracać po niewolników. Kilka razy zdarzyło mi się, że śledząca mnie policja dosłownie mnie taranowała wyskakując za mną z supercruise. Do tego kilka razy boostując do wlotu stacji i próbując przerwać skanowanie, lądowałem na tylnej ścianie. Dobre shieldy i 4 pipsy w nich się przydają Smile.
Odpowiedz
(06.04.2016, 08:37 UTC)Haji-me napisał(a):
(06.04.2016, 08:17 UTC)Krutek napisał(a): 8. Wylot i przeskok do najbliższego systemu z Robigo robimy w Solo/Grupie. Potem, przechodzimy na Open - jest znacznie mniej interdykcji ze strony Policji.

O dobra rada - nie wiedziałem, że to może mieć wpływ na patrole.

Ja używam podobnego buildu http://coriolis.io/outfit/asp/05A5A5A4D4...20Smuggler
Mogę nie pamiętać już dobrze bo ze 2 miesiące nie widziałem swojego Aspa ale chciałem wymaksować ładowność. Nie zatrzymuję się nigdzie aby tankować, jedynie przelotem jak się ustawiam tyłem do słońca oczekując cooldown FSD. Z tymi bakami paliwa i minimalnym dotankowaniem "przy okazji" bez problemu docierałem do pierwszej stacji. Jeśli sprzedamy niewolników i polecimy na pusto to można sobie darować Fuel Scoop i dać kolejny Cargo Rack aby wykupić większy ładunek i rzadziej wracać po niewolników. Kilka razy zdarzyło mi się, że śledząca mnie policja dosłownie mnie taranowała wyskakując za mną z supercruise. Do tego kilka razy boostując do wlotu stacji i próbując przerwać skanowanie, lądowałem na tylnej ścianie. Dobre shieldy i 4 pipsy w nich się przydają Smile.

Zapakowanie 5C Fuel Tank zabiera Ci 32 ładowni - to kupa kasy. lepiej co skok na bieżąco tankować i patrzeć, czy nie pojawia się czerwony napis o zbliżającej się kontroli interdykcji. Wtedy warto odlecieć do gwiazdy, dać się wyciągnąć i uciec na buście po czym skoczyć do kolejnego systemu. 

Jeżeli policja wyciąga nas z SC do skanu, nie ma żadnego zagrożenia, pod warunkiem żelaznej zasady, interdykcja poddana, 4 pipsy w silniki i uciekamy od razu na bust. Zagrożenie pojawia się w chwili, gdy wyciąga nas pirat po czym doskakuje policja zaczynając nas skanować.
Odpowiedz
Mi się to sprawdzało. Im dłużej jest się w supercruise tym większe zagrożenie. Zawsze manewrowałem tak, żeby być tyłkiem do słońca i żeby NPC będący za mną w pościgu wypadali z SC z powodu wpadania w orbitę słońca. Im mniej interdykcji tym mniej czasu stracimy, a w tym przypadku wyjątkowo sprawdza się powiedzenie, że czas to piniądz Wink. Będąc odwróconym od słońca Fuel Scoop ledwo co zbiera, więc szkoda mi czasu na tankownie. Każdy ma swój sposób - ważne żeby działał Smile.
Odpowiedz
Z zasad Krutka zrobiłbym dekalog i dopisał:
10. W prawym panelu wyłączamy "Raportowanie przestępstw przeciwko nam" - zapewnia nam to, że po wyciągnięciu przez pirata nie pojawi się na gridzie policja (:
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Dołączyłem wątek to poradnika o szmuglerce - wszystkie informacje będą w jednym miejscu Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Podobno jak się leci bokiem do słońca to NPC wpadają w słońce.

https://youtu.be/y7P8p8YcxUY
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości