Distant Worlds II
lądowanie na planecie 3g ----- 21% kadluba i lekko peknieta szyba, wracam do nebuli Biggrin
Odpowiedz
(17.01.2019, 12:12 UTC)PoProstuTyli napisał(a): lądowanie na planecie 3g ----- 21% kadluba i lekko peknieta szyba, wracam do nebuli Biggrin

To już drugi raz chyba nie? Biggrin

Na planetach z dużym przyciąganiem ląduj bardziej jak samolotem niż helikopterem. Nie używaj thrusterów "w dół". Ustaw małą prędkość i pochylaj lekko dziób w dół jakbyś podchodził do lądowania odrzutowcem i powoli się zbliżaj do planety. Kiedy jesteś już tuż nad samą powierzchnią zatrzymaj się, daj 4 pipsy w tarcze, wysuń podwozie. Nadal nie używaj thrusterów w dół do lądowania. Lepiej dosłownie na ułamek sekundy wyłączyć Flight Assist. Ewentualnie można się na chwile przekrzywić na bok, tylko nie za wiele. Siniki boczne słabiej działają i też powinno Cię delikatnie zbliżyć do powierzchni planety.

Obserwuj pasek po po prawej stronie na kokpicie wskazujący za prędkość zbliżania się do planety oraz odległość do niej. Jeżeli coś poszło nie tak i widzisz, że nie uda Ci się wyhamować, to zawsze najlepszym sposobem jest skierowanie dziobu do góry i użycie boosta.
Odpowiedz
(17.01.2019, 12:48 UTC)Haji-me napisał(a):
(17.01.2019, 12:12 UTC)PoProstuTyli napisał(a): lądowanie na planecie 3g ----- 21% kadluba i lekko peknieta szyba, wracam do nebuli Biggrin

To już drugi raz chyba nie? Biggrin

Na planetach z dużym przyciąganiem ląduj bardziej jak samolotem niż helikopterem. Nie używaj thrusterów "w dół". Ustaw małą prędkość i pochylaj lekko dziób w dół jakbyś podchodził do lądowania odrzutowcem i powoli się zbliżaj do planety. Kiedy jesteś już tuż nad samą powierzchnią zatrzymaj się, daj 4 pipsy w tarcze, wysuń podwozie. Nadal nie używaj thrusterów w dół do lądowania. Lepiej dosłownie na ułamek sekundy wyłączyć Flight Assist. Ewentualnie można się na chwile przekrzywić na bok, tylko nie za wiele. Siniki boczne słabiej działają i też powinno Cię delikatnie zbliżyć do powierzchni planety.

Obserwuj pasek po po prawej stronie na kokpicie wskazujący za prędkość zbliżania się do planety oraz odległość do niej. Jeżeli coś poszło nie tak i widzisz, że nie uda Ci się wyhamować, to zawsze najlepszym sposobem jest skierowanie dziobu do góry i użycie boosta.

Tak to drugi raz ale ten aż mnie przeraził, 2,89G lądowałem dobrze ten wskaźnik po prawej był na tak jakby 0, ale właśnie tak jak napisałeś użyłem dopalacza w dół i nagle na maxa czerwony hehe bogatszy o nowe doświadczenia Biggrin Cool Biggrin

Czy szyba po pęknięciu się naprawia ? dziwne to o.0 jakiś błąd ? Huh
Odpowiedz
Ja jestem w połowie drogi do pierwszego celu. Miałem 2 dni przerwy i teraz nadrabiam. Statek naprawiony, jest dobrze.
Odpowiedz
Takie meh to CG, liczyłem na wysadzanie asteroid a tu taka lipa. Chyba czeka mnie tydzień eksploracji.
Odpowiedz
Hull sie naprawi moduly naprawisz ale szyby nie. Lec do najblizszej bazy jakiejkolwiek by w pelni sie naprawic
Odpowiedz
Będąc na fleetcomm'ie dziś:
[Harry Potter]: everyone to open play please, PG is broken I repeat PG is broken

Zatem i tutaj trzeba uważać ;>
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
(17.01.2019, 19:23 UTC)[Cornholio] napisał(a): Będąc na fleetcomm'ie dziś:
[Harry Potter]: everyone to open play please, PG is broken I repeat PG is broken

Coś się stało, bo ja lecę w tej grupie?
Odpowiedz
(17.01.2019, 19:50 UTC)Samotnix napisał(a):
(17.01.2019, 19:23 UTC)[Cornholio] napisał(a): Będąc na fleetcomm'ie dziś:

Coś się stało, bo ja lecę w tej grupie?

Grieferzy podpuszczają gracze do wchodzenia na open, w wiadomym celu Biggrin

Ja sobie lecę zwiedzić hawking gap bo ten community goal mnie nie jara. 10k Ly w jedną stronę Wink
Odpowiedz
Pana Pottera i jego braci z SDC wszyscy polecaja omijac tak mniej wiecej o 1000LY. Generalni ich styl gry bywa uciazliwy.
Odpowiedz