Ankieta: Jak w skali 1-10 oceniasz Betę Chapter 4?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 4 (Patch 3.3 aka Q4) - BETA 30.10
(20.11.2018, 16:05 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Seba. Tak przy okazji- rozumiem że ty jestes alfą i omegą i zwykłe latanie w grze jest poniżej twoich oczekiwań, ale nie sugeruj że ci co wożą rybe sie nudzą i narzekają na gre..Ja tam sie dobrze bawie podczas misji cargo Smile

Nie zrozum mnie źle, ale gram w Elite już dosyć długo- myślę, że dłużej i relatywnie więcej od Ciebie, więc miałem więcej czasu by się znudzić. Większość inżynierów wymaksowałem, gdy jeszcze podnosiło się surowce 1:1  a nie jak teraz 3:1 i przed obniżeniem wymagań na odblokowanie . Rangę na Korwettę wymęczyłem  w czasach gdy szło to jak krew z nosa, nie tak łatwo jak teraz.  Żeby uciułać na piewszą Anakondę, handlowałem wożąc Pythonem towar od stacji do stacji  w czasach, gdy strony typu EDDB były w powijakach, a do Husarii jeszcze nie należałem. I nie były to akcje takie jak teraz, że za kilkaset ton towaru przytulasz kilkadziesiąt milionów Kredytów. Przy dobrej trasie Pythonem za wożenie Imperial Slaves zarabiało się kilkaset tysięcy za kurs. Wobec powyższego wydaje mi się, że grindu w Elite doświadczyłem aż nadto.  Osiągnąłem taki punkt, że coraz trudniej mi  znaleźć sobie jakiś cel  w grze i do niego dążyć. Statki mam wszystkie,  Bojowe Elite, Handlowe Elite, Eksploracyjne Elite. Kredytów mam tyle , że nie stanowią już ani pokusy ani zachęty do latania.  Na początku przygody wszystko było zajmujące i ciekawe, każde lądowanie, każda interdykcja itd. Z czasem jednak powtarzane w kółko aktywności tracą na atrakcyjności i stają się coraz bardziej pospolite i nudne. Od czasu do czasu fajnie jest coś przewieźć Cutterem ale niektórzy potrzebują więcej urozmaicenia i nie każdy spełni się jako kierowca kosmicznego TIRa. Smile
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Przypomnijcie mi proszę kiedy beta będzie zakończona?
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Kod:
27.11 - koniec Bety

Pierwszy post.
[Obrazek: 89334.png]
Odpowiedz
Patch z inwazją w Maia już ponoć na serwerze, można odpalać Betę
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
BETA 4 PATCH NOTES

Kilka perełek z bugfixów i usprawnień:

Background Sim
  • Na stronie Squadronów dodano wskaźnik dla systemu z najwyższym współczynnikiem Happiness
Comms
  • Podniesiono głośność background chatter w Conflict Zonach
Exploration
  • Poziom niebezpieczeństwa dla USS jest teraz wyświetlany podczas zoomu w trybie FSS
  • Na mapie systemowej widać teraz od razu czy planeta jest zmapowana, czy nie
Mamba
  • Lepsza wydajność cieplna (podobna do tej, którą ma FDL)
Mining
  • Dodana informację o typie znaleziska w motherlode po skanie prospectorem
  • Do asteroid z motherlode dodano wartościowe materiały, żeby zwiększyć wartość znaleziska
  • Większy zasób pocisków dla nowych narzędzi górniczych
Stellar Forge
  • Poprawiono orbitę ziemskiego Księżyca
--

Odpowiedz
Oto wartość jednego z nowych surowców z motherlode w Beta 4 Smile

[Obrazek: 359320_20181121225535_1.png]
--

Odpowiedz
Co to jest motherlode? Sorry ale nie kojarzę tego wyrażenia :>

Odpowiedz
To jest jackpot, ten ze środka asteroidy, którą się wybucha Biggrin
--

Odpowiedz
Na gorąco z górniczego ringu:
No jak na razie odwiedziłem dwa hot-spoty. W jednym ani razu nie znalazłem tego co ma w nazwie, w drugim miałem więcej szczęscia i w pół godzinki wydłubałem z jackpotów 30t Serendibite (jeden z nowych materiałów). Co zauważyłem. Więcej cząsteczek jackpotowych wypada luzem ze zdetonowanej asteroidy (8-10) dodatkowo można jeszcze z surface wydłubać 6-8 dodatkowych cząsteczek. W sumie przy dobrej detonacji zebrałem ok 12 ton z jednej asteroidy z jackpotem Serendibite (po 221k za tonę - matematykę zostawiam wam). Co zauważyłem dodatkowo (trzeba potwierdzić) to to, że w asteroidzie z Material Content High faktycznie wypada więcej cząsteczek metal, sulphur, chromium itp (średnio 8 szt), z "Material Content Medium" ok 2-3 cząsteczek. Jest lepiej, choć liczyłem też na poprawę subsurface minining, gdyż nie opłaca się tego robić zupełnie. Raz, że trzeba nacelować dziurę, dwa, że trzeba wygrać minigierkę z wwiercaniem a efekt jest taki, że wypada zawsze jedna cząsteczka materiału (np Silwer). No ale sumarycznie jest lepiej.

Odpowiedz
Mamba - jakiś nowy statek?
Odpowiedz