Ankieta: Jak w skali 1-10 oceniasz Betę Chapter 4?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 4 (Patch 3.3 aka Q4) - BETA 30.10
Dodatkowe info - z tego co mówili na streamie, jedyną różnicą jest to, że w CZ nie można wybrać strony, po której się walczy - zawsze bronimy ludzkości Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Zobaczycie, że znajdą się ksenofile, które pomimo tego będą strzelać do ludzi Tongue
Odpowiedz
(16.11.2018, 11:08 UTC)Ulpian napisał(a): Zobaczycie, że znajdą się ksenofile, które pomimo tego będą strzelać do ludzi Tongue

Oczywiście że tak. Jest zorganizowana grupa, nazywają się bodajże The Hive, która już to robi Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Powiem szczerze - nic nowego, nic ciekawego Sad
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
W sumie fajnie że w tą stronę też myślą. Biggrin
[Obrazek: 89334.png]
Odpowiedz
Nie lubię tego opcjonalnego kontentu, zrobionego tak żeby broń boże kogoś nie urazić.
Te thargoidy powinny graczy dojeżdżać, rozwalać, rebuye im robić, demolować inzynierów, grasować tam gdzie gracz lata bo mu zalezy na czymś, powinno się albo im uciekać, albo na nie polować.

A takie wpadanie w CZy czy przejmowanie przez Thargoidów systemów, z ktorymi najpierw graczy nie związano... niech sobie fdev samo w to gra.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(16.11.2018, 18:59 UTC)Kyokushin napisał(a): Nie lubię tego opcjonalnego kontentu, zrobionego tak żeby broń boże kogoś nie urazić.
Te thargoidy powinny graczy dojeżdżać, rozwalać, rebuye im robić, demolować inzynierów, grasować tam gdzie gracz lata bo mu zalezy na czymś, powinno się albo im uciekać, albo na nie polować.

A takie wpadanie w CZy czy przejmowanie przez Thargoidów systemów, z ktorymi najpierw graczy nie związano... niech sobie fdev samo w to gra.

Wygląda na to, że nie będziemy mieli wyjścia, gdy przyjdzie bronić naszych własnych systemów. Swoją drogą jestem ciekaw jak oni to rozwiążą... kilka Meduz w jednym miejscu, każda wypuści Thargon swarma,  będą lecieć  rebuye jak nigdy...Smile. Dysproporcja między statkami Thargoidów a naszymi jest tak wielka, iż cała mechanika walki z nimi opiera się na niedoskonałości AI która woli zająć się myśliwcem i pozwolić nam na oddalenie się i uzupełnienie zapasów, syntezę amunicji, odzyskanie osłon itd. O ile da sie Korwetą czy Anakondą "przytankować" w  walce z Cyklopem, o tyle z Bazyliszkiem czy Meduzą jest to po prostu niewykonalne. O Hydrze nawet nie wspominam.  Gdy tych statków będzie kilka w jednej instancji dotychczasowe sposoby mogą się nie sprawdzać.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Różnica w grze polega na tym, że teraz mamy stany, głównie dotyczące walki, w których nie wiemy, jaki jest rezultat naszych działań częściej, niż raz na dobę. Jeżeli zmieni się system prowadzenia wojen w CZ (informacje na bieżąco o stanie walk), to może się to też analogicznie prezentować przy stanie Thargoid Invasion. I bardzo dobrze - teraz była taka sytuacja, że zostało podane, który system jest pod ostrzałem Thargoidów, ale absolutnie nie było wiadomo, czy dojdzie do ataku na stację czy nie. Teraz, dzięki nowym zasadom z CZ jest szansa, że to będzie bardziej przejrzyste. Oczywiście, będą malkontenci, że nie mozna walczyć po stronie Thargoidów, ale ja sądzę, że będzie - przecież jeżeli The Hive nie będzie pozwalało graczom robić wystarczająco dużego progresu w CZ, to do inwazji dojdzie - szczęśliwie będzie monitoring, który pozwoli na większą mobilizację, a nie walenie na ślepo, jak to ma miejsce teraz.
Odpowiedz
(16.11.2018, 21:28 UTC)Pajk napisał(a): przecież jeżeli The Hive nie będzie pozwalało graczom robić wystarczająco dużego progresu w CZ, to do inwazji dojdzie - szczęśliwie będzie monitoring, który pozwoli na większą mobilizację, a nie walenie na ślepo, jak to ma miejsce teraz.

Otóż nie. Tryb grupa i solo. Dzień dobry i do widzenia Sad
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
No właśnie nie. Jeżeli gracze będą latali w open, to Hive ma szanse ich zatrzymać. Dla mnie rozwiązaniem tego kłopotu jest nie naliczanie zdobytych CB w PG i solo w tym przypadku (nie wiem, jak to się będzie miało do bitew w Civil War i War, ale też byłbym za takim samym rozwiązaniem). Ale co w takim razie z konsolami?
Wiem, że teraz jest kulawo - my latamy z "otwartą przyłbicą", tu nam Niemce kopią w PG - mam takiego jednego w znajomych - od dawna się nie skalał grą w open. Moim zdaniem Frontier idzie w tym kierunku - wprowadzenie systemu online do CZ to jest dla mnie preludium do właśnie takich zmian. Zobaczymy, czy się nie mylę.
Odpowiedz