Ankieta: Jak w skali 1-10 oceniasz Betę Chapter 4?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 4 (Patch 3.3 aka Q4) - BETA 30.10
Ja kopałem zaledwie 20 minut i to co opisałem, to tylko pierwsze wrażenia. Jeżeli jest tak, jak piszecie, to rzeczywiście lipa i sztuka dla sztuki Sad

Na pewno jeszcze pokopię, więc zobaczymy co jest grane. Warto taki feedback opisywać na forum FDEV, póki jeszcze Beta jest we wczesnej fazie, żeby mieli czas na poprawki.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(08.11.2018, 10:05 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ja kopałem zaledwie 20 minut i to co opisałem, to tylko pierwsze wrażenia. Jeżeli jest tak, jak piszecie, to rzeczywiście lipa i sztuka dla sztuki Sad

Na pewno jeszcze pokopię, więc zobaczymy co jest grane. Warto taki feedback opisywać na forum FDEV, póki jeszcze Beta jest we wczesnej fazie, żeby mieli czas na poprawki.

Z tego, co widzę w tym wątku odczucia innych graczy są podobne do moich. Poruszone są tam  w większości problemy o których pisałem.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
No dobra mam juz wbita elitke w explo, troche kosmosa zwiedzilem, tradera tyz mam elitke plus pare miliardow na koncie rangi w imp i federal zrobione i co dla takich jest? A chetnie bym wydal i troszke sie postarał za czyms super duper. Jak na razie to wszystko dla ludzi mniej lub bardziej poczatkujacych
Odpowiedz
(08.11.2018, 02:44 UTC)SEBA312 napisał(a): A ja wrzucę kilka łyżek dziegciu, jak zwykle  Tongue

.....

Z przykrością, ale muszę się zgodzić z całym tym wpisem SEBA312. Mechanika fajna, jest co robić, asteroidy spektakularnie wybuchają, ale co z tego skoro nie idzie za tym jakiś konkretny zysk (czy finansowy czy ze zdobycia jakiegoś specjalnego towaru itp.). Moja historia wydobywania jest niemal identyczna z tą SEBY312.
Wyposażenie:
- trzeba dodać 1 nowy skaner plus 2 nowe bronie górnicze. Plus standardowa reszta górnicza;
- postanowiłem zapolować na Low Temperature Diamonds. Pierwsza trudność to trafienie na LTD Hotspot. Szukałem go już od kilku dni i znalazłem tylko jeden i to niedaleko HRki!
- Okazało się, że w Hotspocie LTD można znaleźć wszystko poza LTD !!!!
- Nowy skaner fajny, ale co z tego jak podświetla skałki z dużą zawartością np: wody (jeeee). Smile
- Myślałem, że ze skanera dowiem się też, które to są te duże asteroidy, które można wysadzać, ale nie (albo nie wiem jak to rozpoznawać). Pozostało mi więc strzelanie na lewo i prawo limpetami. Przez 2 godziny poszukiwań znalazłem 3 duże asteroidy. Dwa pierwsze zepsułem bo dopiero uczyłem się wysadzać. Z trzecim poszło łatwo. Wybuch super, ale po rozłupaniu okazało się, że z tych skałek co powstały sobie mogę znów wykopać wodę i inne badziewie (jeeee). Nie było ani LTD (przypominam, że cały czas działałem w okolicy Low Temperature Diamonds Hotspot), ani żadnej innej nagrody. Nic.
- Podobnie z tymi złożami podskórnymi czy jak je tam nazwać. 2 godziny skanowania w lokacji określonej jako Low Temperature Hotspot i trafiłem na 1 asteroid (jeden) na którym były 2 takie pypcie z LTD.

Podsumowując:
Mechanika fajna, zajmująca, ale kompletnie brak nagrody za wysiłek! Dziś spróbuję odlecieć jeszcze od bańki na kilkaset LY i tam znaleźć LTD Hotspot. Może im dalej od bańki tym złoża lepsze. Może.
Odpowiedz
Z tego co czytałem na forum FDEV, to jest mnóstwo wątków z bardzo podobnymi zarzutami - no ale po to jest właśnie beta Smile

Z innej beczki: przypominam, że dziś jest stream, na którym zaprezentują 2 nowe statki. I żeby rozwiać wątpliwości - tak, to będą 2 statki, o których już większość z nas wie, że są w grze. Może jest ktoś, kto nie chce spoilerów, więc nie będę mówił jakie. 

Natomiast FDEV potwierdziło, że w Elite będą dwa nowe statki, a nie dwa nowe oprócz tych, które już widzieliśmy - tak że proszę się nie spodziewać nie wiadomo czego. 

Aczkolwiek jakaś mała część mnie ma cichą nadzieję, że oprócz statków czeka nas jakaś niespodzianka, np. nowy SRV. Jeżeli tak będzie - wybaczam im wyrzucenie lotniskówców Biggrin

Jeżeli nie - będę trochę zawiedziony i odejmę kolejny punkt od oceny tego patcha Tongue

Tak czy siak, stream jest o 20:00 czasu PL i można go obejrzeć tutaj: https://gaming.youtube.com/elitedangerous
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
[quote pid='110625' dateline='1541673273']
No dobra mam juz wbita elitke w explo, troche kosmosa zwiedzilem, tradera tyz mam elitke plus pare miliardow na koncie rangi w imp i federal zrobione i co dla takich jest? A chetnie bym wydal i troszke sie postarał za czyms super duper. Jak na razie to wszystko dla ludzi mniej lub bardziej poczatkujacych
[/quote]

Game Over?
Account reset?

CQC elite?

Sondę do badań planet z atmosferą i batyskaf proszę.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Usser zawsze możesz zostać pierwsza osobą która zabije Meduze w Sidku solo. Biggrin
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
[Obrazek: 46vvVvg.png]
Odpowiedz
Jakoś przegapiłem mambę - ale mnie jara ten statek! Wygląd - ładniejszy fdl, lepsze i lepiej ułożone hardpointy, TEN WYGLĄD! Jeśli wahałem się czy odpalać elite to teraz już jestem kupiony Biggrin Jest ten statek na becie?

A no i super wygląda Tongue
Odpowiedz
(08.11.2018, 21:23 UTC)Calvarian napisał(a): Jakoś przegapiłem mambę - ale mnie jara ten statek! Wygląd - ładniejszy fdl, lepsze i lepiej ułożone hardpointy, TEN WYGLĄD! Jeśli wahałem się czy odpalać elite to teraz już jestem kupiony Biggrin Jest ten statek na becie?

A no i super wygląda Tongue

Będzie jakoś w przyszłym tygodniu bodaj.
Odpowiedz
BOOM!!!!!

Efekty oraz grywalność jest fajna ale tak jak poprzednicy zwrócili już na to uwagę że ED musi trochę popracować nad zrównoważenie poświęconego czasu = zarobek.

[Obrazek: Screenshot_1016.bmp]

[Obrazek: Screenshot_1018.bmp]

[Obrazek: Screenshot_1019.bmp]

[Obrazek: Screenshot_1020.bmp]
[Obrazek: odznaki-1.jpg]
Odpowiedz