[VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie
(07.11.2018, 15:56 UTC)Diox napisał(a): Aha. Czyli nie tylko znaleziska geologiczne ale i planety trafiają do kodexu? Dlaczego tylko niektóre? Tak ta lewa podziałka. Podczas mapowania są na niej symbole planety? Jakaś skala?

Chyba wszystkie, a nie niektóre. Luknij na video na 22:53 - tam z lewej strony masz kategorie i od razu podaną liczbę swoich odkryć. 

Na te symbole nawet nie zwróciłem uwagi szczerze mówiąc, tak że nie mam pojęcia... Może chodzi o jakąś optymalną odległość od planety w stosunku do jej grawitacji - tak żeby zoptymalizować mapping?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
widziałem co prawda wcześniej na stream ale fajnie pokazałeś w praktyce o co chodzi, dzięki!
Odpowiedz
Dzięki. Kawał dobrej roboty. No i teraz wszystko wiem Smile
Odpowiedz
czekam na cos podobnego z gornictwa, po 20 minutach prob i bledow ciagle nie moge zrobic kaboom , nawet zajrzalem ponownie do streama i nie wim czy cos nie przeoczylem w bindach czy moze bug ale nie wlacza mi sie te 3 kolorowy analyzer w panelu info (takie schodki pokazujace czy rozsadzi skale)
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(10.11.2018, 00:46 UTC)Yata_PL napisał(a): czekam na cos podobnego z gornictwa, po 20 minutach prob i bledow ciagle nie moge zrobic kaboom , nawet zajrzalem ponownie do streama i nie wim czy cos nie przeoczylem w bindach czy moze bug ale nie wlacza mi sie te 3 kolorowy analyzer w panelu info (takie schodki pokazujace czy rozsadzi skale)

Jak tylko znajdę czas to zrobię. 

HUD i UI u mnie działały poprawnie. Celownik za to jest skaszaniony i np. po zamontowaniu rakiet na te boczne hardpointy w Anacondzie, trafiały one zupełnie gdzie indziej, niż wskazywał celownik.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(10.11.2018, 00:46 UTC)Yata_PL napisał(a): czekam na cos podobnego z gornictwa, po 20 minutach prob i bledow ciagle nie moge zrobic kaboom , nawet zajrzalem ponownie do streama i nie wim czy cos nie przeoczylem w bindach czy moze bug ale nie wlacza mi sie te 3 kolorowy analyzer w panelu info (takie schodki pokazujace czy rozsadzi skale)

A znalazłeś dobre dziurki i masz odpowiedni "pistolero"? Pytam, bo te do wysadzania całych asteroid są dosyć rzadkie Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Oglądnąłem filmik. Faktycznie wygląda to bardzo ciekawie. Natomiast zauważyłem że nowe możliwości chapter 4 wymagają zaangażowania większej niż dotychczas ilości przycisków na kontrolerze. I tutaj mam problem. Posiadam T Flight Hotas X Thrustmaster. Czy ma ktoś pomysł na nowe mapowanie dla nowych możliwości chapter 4 ?  Mam do dyspozycji tylko 12 przycisków. Nie wiem z czego muszę rezygnować.
Odpowiedz
(14.11.2018, 09:15 UTC)bpaul napisał(a): Oglądnąłem filmik. Faktycznie wygląda to bardzo ciekawie. Natomiast zauważyłem że nowe możliwości chapter 4 wymagają zaangażowania większej niż dotychczas ilości przycisków na kontrolerze. I tutaj mam problem. Posiadam T Flight Hotas X Thrustmaster. Czy ma ktoś pomysł na nowe mapowanie dla nowych możliwości chapter 4 ?  Mam do dyspozycji tylko 12 przycisków. Nie wiem z czego muszę rezygnować.

Mam ten sam joy. Do tej pory korzystalem z lekko zmodyfikowanego Crab setup v6.00. Na razie roboczo FSS podpielem pod pada, ale ktos juz pisal ze dodali nowe bindy w sekcji DSS. Czekam wlasnie na ostatnia czesc Bety i cos bede myslal. Chetnie sie wymienie pomyslami. Ale tez mozesz zobaczyc czy Frontier juz nie proponuje jakichs rozwiazan. Ten joystick ma w Elitce swoje predefinjowane ustawienia. Tam gdzie ustawiasz klawisze na gorze jest taka rozwijana lista i tam mozesz wybrac.
Odpowiedz
Może coś takiego? https://edrefcard.info/binds/hhpdko

[Obrazek: hhpdko-hotasx.jpg]
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
(14.11.2018, 09:15 UTC)bpaul napisał(a): Oglądnąłem filmik. Faktycznie wygląda to bardzo ciekawie. Natomiast zauważyłem że nowe możliwości chapter 4 wymagają zaangażowania większej niż dotychczas ilości przycisków na kontrolerze. I tutaj mam problem. Posiadam T Flight Hotas X Thrustmaster. Czy ma ktoś pomysł na nowe mapowanie dla nowych możliwości chapter 4 ?  Mam do dyspozycji tylko 12 przycisków. Nie wiem z czego muszę rezygnować.

Zrób sobie z któregoś klawisza na przepustnicy tzw. "Modifier", czyli po ludzku, coś na wzór "Shifta" z klawiatury. Zwiększysz sobie znacznie ilość kombinacji na kontrolerze (wg wzoru:  Joy1 = akcja01; Joy1+Modifier = akcja02; itd...).

Modifier'ów możesz ustawić oczywiście więcej. Dla przykładu: masz 12 przycisków, dwa z nich "poświęcasz" na modyfikatory, czyli masz 10 przycisków akcji i 2 modyfikatory, 10 + (10+Modifier01) + (10+Modifier02) = 30 kombinacji. Czysty zysk  Biggrin

Polecam stronkę: https://edrefcard.info/ Jest tam od groma gotowych mapowań wszelakiej maści kontrolerów, które można zastosować, dostosować pod siebie, etc. Ponadto możesz na podstawie swojego własnego mapowania stworzyć plik graficzny obrazujący co gdzie i z czym...
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz