Ankieta: Jak w skali 1-10 oceniasz Betę Chapter 4?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 4 (Patch 3.3 aka Q4) - BETA 30.10
Yata ale wlasnie czemu sie nie bawic w ulamki jak w statkach eksploracyjnych o te ulamki sie walczy. Zeby zejsc w Heat Sinku o 1 tone to jest 5 stopni inzyniera. Magazynowanie materialow to juz taka totalna ekstrawagancja jesli chodzi o mase.
Mam nadzieje ze gornictwo tez zyska kilka soczystych zmian i wszyscy bedziemy zadowoleni. Jednak nie przypominam sobie zeby mi limpetow zbraklo gdy cos kapalem, raczej mialem problem w druga strone i nagle sie okazywalo ze brakuje mi miejsca w cargo, bo limpety za wolno zurzywam.
Ja po cichu licze ze nie skasuja tych nieskonczonych sond. Mysle ze takie rozwiazanie podyktowane jest tym ze pilosci bez Horizons praktycznie wylaczeni by byli z jakiejkolwiek dalszej wyprawy.
Odpowiedz
(19.10.2018, 19:12 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Yata ale wlasnie czemu sie nie bawic w ulamki jak w statkach eksploracyjnych o te ulamki sie walczy. Zeby zejsc w Heat Sinku o 1 tone to jest 5 stopni inzyniera. Magazynowanie materialow to juz taka totalna ekstrawagancja jesli chodzi o mase.
Mam nadzieje ze gornictwo tez zyska kilka soczystych zmian i wszyscy bedziemy zadowoleni. Jednak nie przypominam sobie zeby mi limpetow zbraklo gdy cos kapalem, raczej mialem problem w druga strone i nagle sie okazywalo ze brakuje mi miejsca w cargo, bo limpety za wolno zurzywam.
Ja po cichu licze ze nie skasuja tych nieskonczonych sond. Mysle ze takie rozwiazanie podyktowane jest tym ze pilosci bez Horizons praktycznie wylaczeni by byli z jakiejkolwiek dalszej wyprawy.

Piloci bez Horizons mogą sobie nakopać w asteroidach Smile

Mi się nie podoba pomysł z czymkolwiek nieskończonym. Wszystko inne ma w grze "amunicję". Tak, powiem to - moja immersja! Nie mówię, żeby od razu zmuszać każdego do uzupełniania sond co dwa skoki, ale jakiś kompromis - niech tych sond będzie i 1000 w magazynie, a do stworzenia 100 niech będzie potrzeba niewielką ilość materiałów, ale niech one się w końcu kiedyś skończą. 

W Elite i tak jest już masa nieścisłości i nie mającej nic wspólnego z science-fiction magii. Mam nadzieję, że devsi zmienią zdanie i jednak te sondy będą skończone.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Tak, też ta nieskończoność mi nie pasuje. Odrobinę byle czego, co łatwo znaleźć i na dużo wystarcza.

Albo niech chociaż napiszą że z paliwa one się syntezują w jakiś niespotykanie wizjonerski sposób.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
To ja sie sklaniam do pomyslu Kyokushin'a. Bedzie imersja a nie bedzie kolejnego nudnego obowiazku. Znaczy ilosci 100 za kilka sztul zelaza i niklu to jeszcze mysle by miescilo sie i w mojej definicji imersji, ale jesli by to sie mialo zblizac do obecnego "przepisu" na limpety to podziekuje.
Co do kopania to raz zabralem ze soba laser i to byl jeszcze bardziej zbedny modul niz male AFMU
Odpowiedz
(19.10.2018, 19:12 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Yata ale wlasnie czemu sie nie bawic w ulamki jak w statkach eksploracyjnych o te ulamki sie walczy. Zeby zejsc w Heat Sinku o 1 tone to jest 5 stopni inzyniera. Magazynowanie materialow to juz taka totalna ekstrawagancja jesli chodzi o mase.

to proste mozna zalozyc ze te  moduly waza 50 kg x2 = 0.1 tony , dlatego tutaj jakos moj poglad na mase statku nie jest zabuzony

Ciesze sie ze inni tym razem maja podobny poglad na nieskonczone sondy  i nie tlumacza mi tego Lorem Smile
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(19.10.2018, 12:03 UTC)Yautja napisał(a): No dobra, ładne te "god rays", ale światło nie potrzebuje przypadkiem jakiegoś ośrodka, żeby tak wyglądać? W rzeczywistości widzimy je, bo światło rozprasza się na różnych zawieszonych w powietrzu drobinkach. Na żadnych rzeczywistych zdjęciach z kosmosu nie widziałem takiego efektu.

(19.10.2018, 12:08 UTC)ryczypior napisał(a): @Yautja tu właśnie wprowadzili coś w rodzaju pyłu/mgły w przestrzeni między asteroidami. To nie jest chyba aż tak nieprawdopodobne biorąc pod uwagę, że niektóre mikrometeoroidy mogą mieć wielkość ziarenek talku

Coś podobnego istnieje nazywa się np. światło zodiakalne.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Światło_zodiakalne

W grze jak zwykle nieco przesadzono. Pytanie o gęstość aby zauważyć taki efekt potrzebujemy dużej ilości materii której raczej nie ma w pasach asteroid, pierścieniach itd. Pozatym taki efekt  ujawniałby się w dużej odległości.
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
dzisiejszy livestream mimo ze duzo nie pokazali to tez mi sie podobal, dlugo czekalem na VA i interakcje z NPC, imersja level up !
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Podsumowanie streamu: BGS i nowe scneariusze - rozpiska PL: https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=4781
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Ciekawe jak będzie wyglądało bronienie megashipów przed graczami z trybu solo Wink
Ile soli się wylało ze dwa cykle PP temu, jak Duvalczycy przejęli blokowany przez federalnych od Winters system, bo wozili materiały w solo i grupach obchodząc blokadę.
Odpowiedz
Ktos to juz zglaszal (bodajze @Pichonek). Glupota. Trybu solo sie nikt nie pozbedzie bo fdev stracilby mase ludzi z konsol a szkoda. Nawet z perspektywy stratega fajnie wygladalby wywiad czy mieszanie komus w bigosie tylko na open bo dodaloby to duzo smaczku do tej martwej galaktyki. Bez ogrodek - wyjdzie albo nie wyjdzie. To ozywiloby „stosunko dyplomatyczne” Wink
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz