Ankieta: Jak oceniasz Chatper 2 w skali od 1-10?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 2 - 19/07 (patch 3.1.3)
Oj tam, Frontier to nie jest jakis wielki gracz na rynku, zasoby maja ograniczone. Prawdopowobnie zdali sobie sprawe ze ED to nie jest kopalnia pieniedzy, bo to jednak specyficzny tytul (ale to tez zaleta), w porownianiu do wszelakiej masci gier arcadowych, FPSow itd. Pocisneli wiec to co im moze przyniesc kase, dinozaury ktore tez mialy premiere razem z filmem. Kase zarobia wieksz mniejsza ale jednak. A to co nam zaserwowali w postaci tych dodatkow to czas na przeczekanie, zrobili pijar ze cos sie dzieje, rozciagnali to w czasie i mamy to co mamy (za darmo). Ja bym sie teraz modlil zeby teraz we Frontierze podjeli decyzje ze warto nadal investowac w ED i zrobili platny dodatek. Prawdopodobnie teraz sie zastanawaiaja i obysmy dostali marketingowa papke jak to nie bedzie cudownie w nastepnych dodatkach. Bo jak wyskocza z jakims innym tytulem to klapa.
Odpowiedz
(11.07.2018, 19:31 UTC)Ulpian napisał(a): Ale co to za głupie gadanie

Nie uważam się za głupiego.

Cytat:, że skoro mało obiecali, to nie można wymagać i nisko oceniać? Jak na następny patch zapowiedzą jeden statek i go dodadzą to co, dacie dychę bo spełnili oczekiwania w 100%? Oceniam co realnie dostaliśmy, a dostaliśmy dwa statki, w tym jeden to lekko zmieniony wariant już istniejącego.

Móc można, nigdy nie powiedziałem, że nie. Jedyne, co powiedziałem to to, że ocena bazowana na oczekiwaniach A, podczas kiedy dostaliśmy B, które było zapowiedziane, jest niesprawiedliwe.

Mało obiecali w środku roku, bo dużo obiecali na początek i na koniec. Bądźmy realni, Frontier nie ma na tyle zasobów, żeby wydać 4 patche kalibru Chapter 1.

Śmiem twierdzić, że głupim jest właśnie takie gadanie, że dali mało w stosunku do oczekiwań, skoro od samego początku było wiadomo, że dostaniemy mało. Jeśli ktoś czuje się zawiedziony, to jest to tylko i wyłącznie jego wina, że nie zaznajomił się z tym, co zostało zapowiedziane i oczekiwał nie wiadomo czego.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Nigdzie nie napisałem, że jesteś głupi, także nie rób z siebie ofiary.

Owszem mało obiecali, ale to nie zmienia faktu, że patch jest mizerny, typowy zapychacz i równie dobrze mogloby go nie być. Dlatego moim zdaniem zasługuje na niską ocenę. Znam plan wydawniczy (o ile można tak to nazwać, powinniśmy jednak wiedzieć nieco więcej i z większym wyprzedzeniem). I właśnie BARDZO dużo oczekuję od Q4, zwłaszcza od systemu gildii - dla mnie to |być albo nie być" tej gry.
Odpowiedz
Dałem 5 bo to co obiecali zrobili choć oczywiście chciało by się więcej Smile

Z niecierpliwością czekam na Q4 i mam nadzieję że będzie to duża zmiana.

Nie liczę na to że będzie tam jakaś namiastka Space legs lub inne wytryski ale fajna była by na przykład możliwość zakładania własnych outpost z możliwością rozwoju handlu na nich lub jako górnicza baza wypadowa. Mogli pomyśleć też o możliwości zatrudniania kierowców do naszych tirów stojących na parkingu bezużytecznie. Oczywiście jest już możliwość zatrudnienia pilota ale po cholerę mam go zatrudniać i płacić mu za wożenie się ze mną Smile 

Offtop
Fajne porównanie trzech wielkich tytułów Elite Dangerous vs No Man's Sky vs Star Citizen.

[Obrazek: odznaki-1.jpg]
Odpowiedz
Dziś oceniłem, 5
To co nam obiecano, to tyle nam dano.
Nie mniej, nie więcej.
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
2, tylko i wyłącznie za Kraita. Kopiuj-wklej interakcję z instalacjami pominę milczeniem.

Uśmiałem się czytając post SP-GGX, no ale każdy może mieć marzenia Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Tak żeby być do końca szczerym i uczciwym, to rozczarowani powinniśmy być w momencie zapowiedzenia Beyond. Ja byłem. Q4 zapowiada się dobrze, ale cała reszta to drobnica. Najbardziej interesują mnie Szwadrony i to jak rozwiną się interakcje pomiędzy graczami.

Ogólnie rozczarowujące jest to w jakiej stagnacji znajduje się Elite. Kilka lat temu sprzedano części z nas Life time expansion passa z całym konceptem rozwoju Elite na lata. Obecnie mam szczere wrażenie Ci co kupili ten pakiet w chwili obecnej nic z tego nie mają i to się nie zmieni jeśli ED nie wyjdzie ze stagnacji.
Odpowiedz
Oj tam, oj tam. Ja cały czas odkrywam coś nowego. Np. dopiero teraz zabrałem się z PP i już widzę, że to fajna zabawa będzie razem z innymi fajnymi ludźmi. Inżynierów mam wszystkich odblokowanych. Wielkiej trójki w moim tempie to jeszcze dłuuugo się nie dorobię, do Guardiansów nie wiem kiedy zajrzę. A jak zostanie zreformowane górnictwo, to chyba z pierścieni nie będę wylatywał. Mnie się Elite cały czas podoba Smile 10! Tongue
Odpowiedz
19/07

Patch 3.1.3: https://forums.frontier.co.uk/showthread...date-3-1-3
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
ehh... znowu??? Kurde od nowa bede musial wklepywac zmiany w graphics.xml Sad Wiem jest ten nadrzedny plik w ustawieniach, ale jego edfx za to czysci Wink
Odpowiedz