Ankieta: Jak oceniasz Chatper 2 w skali od 1-10?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 2 - 19/07 (patch 3.1.3)
Dałem 4 przede wszystkim dlatego aby dać sobie przestrzeń do bycia zadowolonym i pozytywnie zaskoczonym po q4.
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
(10.07.2018, 20:55 UTC)Gerciowski napisał(a): Widoczność z kokpitu kapitalna, prowadzi się bajecznie, cud miód... No i to pewnie tylko moje subiektywne wrażenie ale sposób wymodelowania i oteksturowania tego statku jest bardzo na + w stosunku do porzednich. A, ponoć z FSD boosterem od Guardianów można uzyskać przyzwoity skok wiec nie jest źle.

co do oteksturowani zgoda, widocznosc z kokpitu na dzialka G3 bezcenne - glownie dla tych cech go mam ale manewruje sie nim tak sobie, z srednich combat shipow wypada tylko lepiej od pytona
FAS > Chieftain> FDL=KRAIT> Python . Skok z FsD Boosterem mi wyszedl przyzwoicie okolo 33Ly z wymaksownym wyposazeniem pod walke PVE. Zabieram sie za Chalengera.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Update 3.1.2 >> https://forums.frontier.co.uk/showthread...date-3-1-2
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
1, cytując pewną nauczycielkę "Pała. Siadaj".

Już wyjaśniam, dwa statki to nie content, oprócz tego kilka poprawek, Guardian'owe moduły(kolejny filler, dmuchamy balon). BARDZO SŁABO.

Coraz bliższy jestem opinii że deweloperzy położyli lachę na grze. Gdzie Space Legs, Gdzie Atmo-Planety, Gdzie Historia....nie tylko grindem człowiek żyje, a wiem coś o tym ponad 1tys godzin 8 statków full inżynierka. Brak SPACE LEGS wybaczę, technologia(choć model commandera isnieje) itd, ATMO Wybaczę, model lotu, optymalizcja itd... ALE HISTORIA!!... mają takie możliwości narracyjne, skryptowe, dźwiękowe... ZMARNOWANY potencjał.

Podejrzewam że Q3 będzie podobnie, nowy FILLER(dmuchanie balonu) do grindowania, żadnej treści(historia osobista).

Oczekuję na Q4 może to coś zmieni. Wielkie nadzieje, DUŻE oczekiwania. Jak spartolą to będzie kaplica, unistall, nara, za rok może dwa schodami w stronę grindu Tongue.
Odpowiedz
(11.07.2018, 16:00 UTC)Gladehorn napisał(a): 1, cytując pewną nauczycielkę "Pała. Siadaj".

Już wyjaśniam, dwa statki to nie content, oprócz tego kilka poprawek, Guardian'owe moduły(kolejny filler, dmuchamy balon). BARDZO SŁABO.

Coraz bliższy jestem opinii że deweloperzy położyli lachę na grze. Gdzie Space Legs, Gdzie Atmo-Planety, Gdzie Historia....nie tylko grindem człowiek żyje, a wiem coś o tym ponad 1tys godzin 8 statków full inżynierka.

Podejrzewam że Q3 będzie podobnie, nowy FILLER(dmuchanie balonu) do grindowania, żadnej treści(historia osobista).

Oczekuję na Q4 może to coś zmieni. Wielkie nadzieje, duże oczekiwania.

To raczej wina Twoich nadmuchanych oczekiwań, bo FDEV bardzo jasno przedstawił, co będzie w Q2 i Q3 Wink

I jak to statki to nie content? To co to jest, jak nie content?

Widzę tutaj sporo ocen bazujących właśnie na własnych oczekiwaniach, zamiast na tym, co faktycznie zostało zapowiedziane. 

Ja oceniłem na 6, bo dostaliśmy dokładnie to, co było zapowiedziane - czyli mały content patch:
 - nowe statki
 - nowe bronie
 - nowe miejscówki
 - nowy typ misji 
 - nowy gameplay

Punkty ujemne poszły za brak połączenia nowych elementów ze starymi (np. mamy interakcje z instalacjami czy możliwość ratowania escape podów z uszkodzonych megashipów, ale nie ma misji z tym powiązanych etc.). 

Natomiast dawanie niskiej oceny, bo oczekiwaliśmy A, a dostaliśmy B, podczas, kiedy developer zapowiedział, że dostaniemy właśnie B uważam za niesprawiedliwe i nieobiektywne Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Zgodzę się z tym, że dostaliśmy to co mieliśmy dostać.
Problem polega na tym, że elite raczej nie jest na chwile obecną w stanie, który pozwala developerom na podjecie decyzji "no, to 9 miesięcy z małym contentem i po tym wypuścimy coś co MOŻE być dobre". A to jest strategia, którą przyjęło FDEV. I to frustruje ludzi.
Odpowiedz
(11.07.2018, 16:17 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): To raczej wina Twoich nadmuchanych oczekiwań, bo FDEV bardzo jasno przedstawił, co będzie w Q2 i Q3 Wink

I jak to statki to nie content? To co to jest, jak nie content?

Widzę tutaj sporo ocen bazujących właśnie na własnych oczekiwaniach, zamiast na tym, co faktycznie zostało zapowiedziane. 

Ja oceniłem na 6, bo dostaliśmy dokładnie to, co było zapowiedziane - czyli mały content patch:
 - nowe statki
 - nowe bronie
 - nowe miejscówki
 - nowy typ misji 
 - nowy gameplay

Punkty ujemne poszły za brak połączenia nowych elementów ze starymi (np. mamy interakcje z instalacjami czy możliwość ratowania escape podów z uszkodzonych megashipów, ale nie ma misji z tym powiązanych etc.). 

Natomiast dawanie niskiej oceny, bo oczekiwaliśmy A, a dostaliśmy B, podczas, kiedy developer zapowiedział, że dostaniemy właśnie B uważam za niesprawiedliwe i nieobiektywne Smile

Dużo prawdy jest w twych słowach, jednak ile można czekać na TO COŚ. Wcześniej zrobiłem przerwę na rok. Po roku powróciłem i cały kontent(statki, moduły, interakcje) zrobiłem w dwa tygodnie, krótko, długo, subiektywne.

Prawdą jest że dali co obiecali ale czy poprzeczka nie jest postawiona za nisko. z drugiej strony to żółw wygrał.

Natomiast odnosząc się do samego słowa Content, faktycznie każdy rozumie je inaczej i odnosząc się do wspomnianych
 - nowe statki -> dla mnie statki to nie kontent lecz wypełniacz, czy mając milion statków gra będzie bogata, dla mnie nie, czy mając milion mechanik gameplayowych, gdzie każda jest inna, gra będzie bogata, O TAK. Dla mnie w całej grze mogłoby być 12 statków i to by wystarczyło.

Niech każdy zada sobie pytanie iloma statkami lata. Ja latam 4, no pięcioma. co znaczy że 4 pozostałe stają i nic nie robią.

- nowe bronie -> zwiększyli tylko wielkość, ok dodali jeden/dwa typy, jednak to samo co statki, choć część zmienia na pewno gameplay(guardian)
 - nowe miejscówki -> o tak więcej tego proszę. oskryptować i będzie git
 - nowy typ misji...wingowe misje, nic specialnego ale jak wyżej...rozwijać dawać więcej możliwości interakcji z graczami.
 - nowy gameplay... dodali tylko interakcje ze stacjami...czy zrobiło to na mnie wrażenie...nie...czy chce żeby było to bardziej rozwinięte i bardziej głębokie O TAK...więcej tego proszę.

Ogólnie ja widzę to tak...POTENCJAŁ, POTENCJAŁ, POTENCJAŁ  itd

Oczywiście trzeba jak zawsze podkreślić że wszystko jest subiektywne.

Beyond był bombowy sam to przyznam, DUŻO zmian...dlatego tak oczekuję na to że Q4 będzie podobny i też pewnie już te oczekiwania zaczynają rosnąc do niewyobrażalnych rozmiarów. Jednak te dwa patche nie zrobią na mnie wrażenia bo jak na razie nie mają czym.
Odpowiedz
Inna sprawa to ile kto wydal kasy na ED w ostatnim czasie? Poprostu zawartosc dopasowana do zarobkow. Raczej atmosfera i inksze wieksze bajery to raczej platny dodatek, zeby kasa sie zgadzala.
Odpowiedz
Granie w Elite Bez horizons jest jak dla czymś w tym momencie nie do pojęcia, to co horizons wprowadził zmieniło całkowicie grę, i nie mówię tu tylko o lądowaniu na planecie. Nic tylko czekać na przecenę. Napewno warto kupić JEŻELI spodobało nam się to co było w podstawce. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć że jeśli byłby dodatek który tak bardzo fundamentalnie zmieni rozgrywkę jak zrobił to horizon to bez zastanowienia bym go kupił. Jednak gdyby to byłby taki np Beyond to bym olał, na szczęście mają trochę rozumu i Beyond wchodzi w skład Horizons(już widzę ten hate na forum- Beyond płatne).
Odpowiedz
Ale co to za głupie gadanie, że skoro mało obiecali, to nie można wymagać i nisko oceniać? Jak na następny patch zapowiedzą jeden statek i go dodadzą to co, dacie dychę bo spełnili oczekiwania w 100%? Oceniam co realnie dostaliśmy, a dostaliśmy dwa statki, w tym jeden to lekko zmieniony wariant już istniejącego.
Odpowiedz