Ankieta: Jak oceniasz Chatper 2 w skali od 1-10?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 2 - 19/07 (patch 3.1.3)
[quote pid='104126' dateline='1530203910']

EDIT2: Krait nie dorównuje pytonowi w roli statku do przewozu towarów/pasażerów - jako koparka też nie za bardzo. Jest szybszy i ma większą siłę ognia, niż pyton. A miał być wielozadaniowy. Skok będzie miał lepszy. To może być następca ziemniaka.
[/quote]

A w czym niby ta większą siłą ognia się objawia? Układ broni taki sam, power distributor taki sam i elektrownia też taka sama. Shield factor mniejszy I armor mniejszy.  Największy atut to możliwość zamontowania hangaru dla myśliwca. Poza powyższym, oprócz  szybkości i pewnie zwrotności dziadek Python  w roli statku muktipurpose dziarsko łoi zadek świerzakowi Kraitowi. Zresztą w moim odczuciu najlepsze statki od dawna już są w grze i te nowo dodane jakoś szczególnie nie błyszczą. Alliance nadal nie mają statku mogącego równać się z wielką trójką. Type 10 poza kozackim wyglądem na każdym polu ustępuje niewiele droższej Anakondzie. Krait też raczej Pythona nie wysiuda z tronu. Ot ciekawostka. Kupię polatam  i wstawię do hangaru żeby dotrzymywał towarzystwa innym mniej funkcjonalnym statkom.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Gdzie fizycznie można kupić FSD Booster do zamontowania na statku? U tech brokera w EZ Aquarii/Magnus Gateway kupiłem projekt i gra zaproponowała przeniesienie mnie do Outfitting celem zakupu wyposażenia i montażu. No i kupa. W Outfitting w Magnus Geteway nie mogę znaleźć tego ustrojstwa. To jakieś inne podmenu czy po prostu tam go nie ma?

(do Shinrarta Dezhra/Jameson Memorial nie mam wstępu by sprawdzić. Ten układ wymaga rangi imperialnej?)
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
(29.06.2018, 04:55 UTC)Conrdd napisał(a): Gdzie fizycznie można kupić FSD Booster do zamontowania na statku? U tech brokera w EZ Aquarii/Magnus Gateway kupiłem projekt i gra zaproponowała przeniesienie mnie do Outfitting celem zakupu wyposażenia i montażu. No i kupa. W Outfitting w Magnus Geteway nie mogę znaleźć tego ustrojstwa. To jakieś inne podmenu czy po prostu tam go nie ma?

(do Shinrarta Dezhra/Jameson Memorial nie mam wstępu by sprawdzić. Ten układ wymaga rangi imperialnej?)

W optional internals wchodzisz do sklepu. W prawym górnym rogu jest ikona FSD Boosters tak samo jak np beam lasers czy shield generators.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
(29.06.2018, 04:45 UTC)SEBA312 napisał(a): [quote pid='104126' dateline='1530203910']

EDIT2: Krait nie dorównuje pytonowi w roli statku do przewozu towarów/pasażerów - jako koparka też nie za bardzo. Jest szybszy i ma większą siłę ognia, niż pyton. A miał być wielozadaniowy. Skok będzie miał lepszy. To może być następca ziemniaka.

A w czym niby ta większą siłą ognia się objawia? Układ broni taki sam, power distributor taki sam i elektrownia też taka sama. Shield factor mniejszy I armor mniejszy.  Największy atut to możliwość zamontowania hangaru dla myśliwca. Poza powyższym, oprócz  szybkości i pewnie zwrotności dziadek Python  w roli statku muktipurpose dziarsko łoi zadek świerzakowi Kraitowi. Zresztą w moim odczuciu najlepsze statki od dawna już są w grze i te nowo dodane jakoś szczególnie nie błyszczą. Alliance nadal nie mają statku mogącego równać się z wielką trójką. Type 10 poza kozackim wyglądem na każdym polu ustępuje niewiele droższej Anakondzie. Krait też raczej Pythona nie wysiuda z tronu. Ot ciekawostka. Kupię polatam  i wstawię do hangaru żeby dotrzymywał towarzystwa innym mniej funkcjonalnym statkom.
[/quote]

W całości się Seba z Tobą zgadzam ,ale jako, że nie mam Pythona to przyda się do misji na małe lądowiska
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
(28.06.2018, 19:03 UTC)Baton napisał(a): Lepiej Pajk napisz czy jest Słodki Batonik w końcu Smile

Nadal nie ma.

Z tą siłą ognia rzeczywiście pomieszałem, dopiero, jak wstawiłem dane w swoją tabelkę, to się okazało, że jednak nieprawda.
Odpowiedz
Zrobiłem Kraita na ekslporację, zinżynierowałem FSD na maxa z efektem eksperymentalnym, i niestety tylko 45 ly. Może coś się zwiększy jakbym zinźynierował sensory i inne takie na lightweigthed, ale i tak do 50 raczej nie dojdzie. Jedyna nadzieja w FSD booster, ile to dodaje?
Odpowiedz
Ten najwiekszy daje 10,5 LY tylko jeszcze nie oagarniam jak to z paliwem bo mam powiekszone zbiorniki w kondzie. Chyba wieczorem do testow odpale EDDiscovery bo ono podaje zuzycie paliwa na skok tylko mi strasznie zamula kompa.
Z inzynierow chyba najwiecej mozesz zyskac na sensorach bo tam sie daje -80% masy bodaj wyciagnac.
Odpowiedz
Zużycie paliwa z FSD booster chyba było określane na +10%, założyłem do Kraita i ze stokowym zbiornikiem spokojnie to działa (znaczy zużycie mniejsze niż w Diamondback Explorer). Jak będzie z łazikiem skakał na około 50ly, to bardzo ciekawy statek. Dla mnie nie zastąpi Aspa bo jednak te kawałki kadłuba po bokach zasłaniają widok przy rozglądaniu, słabszy jest też widok na dół, ale jak ktoś tego nie potrzebuje, to całkiem ciekawa odmiana do eksploracji.
Odpowiedz
Wlasnie sciagam AspX i wyciagam moduly z kondy. Zrobie na szybko takiego FrankiKraita i zobacze ile skacze. Widok w porownaniu z konda to i tak bajka Biggrin

No dobra na szybko zlozylem cos TAKIEGO mam nadzieje ze cos zobaczycie bo jeszcze Coriolis i EDS nie maja Kraita w zestawieniach. Wieczorem zrobie jakies testy czy to wogole wyleci ze stacji, ale na razie nie przekreslam tego projektu.
Aha widze ze EDSM nie uwzglednia Guardnian FSD Booster w skoku. Teraz skacze na pelnym zbiorniku 57,43
Odpowiedz
(29.06.2018, 09:17 UTC)Kuba Wolf napisał(a): No dobra na szybko zlozylem cos TAKIEGO mam nadzieje ze cos zobaczycie bo jeszcze Coriolis i EDS nie maja Kraita w zestawieniach. 

Można tu https://beta.coriolis.edcd.io
Odpowiedz