05.02.2016, 13:11 UTC
(05.02.2016, 12:45 UTC)Quarion napisał(a): Ciekawe kto się bawi w DDOSy na nasze forum? :-/
Coyote

A poważnie, jeśli faktycznie był atak, to raczej ogólnie na serwery Masternetu, a nie konkretnie nasze

(05.02.2016, 12:54 UTC)szarik napisał(a): @Mathias to są usługi współdzielone, więc przyczyn może być wiele... sprawdź, czy czasem jakieś limity nie są przekraczane w ramach konta, zwykle forum mocno mielą bazą danych... choć z drugiej strony wątpię byśmy generowali jakieś większe obciążenie, przy takiej niewielkiej ilości osób i wątków... nie ma sensu domagać się zwrotu kosztów (choć jak sądzę jakby się uprzeć to Adrian raczej zwróci kasę Klientowi dla choćby dobrego PR i zadowolenia Klienta)...
...za przyzwoity hosting trzeba zwykle zapłacić 300 zł rocznie... @Mathias zagadaj na PRV - w razie czego mogę ze swojej strony jakieś zasoby przeznaczyć na cele społeczności Husarów (moja firma świadczy usługi serwerowe m.in. dla banków) lub doradzić nad wybrem innego dostawcy i pomóc w migracji - wogóle jak coś potrzebne jest w związku z aplikacjami webowymi, programowaniem itp. to proszę pisać do mnie na PRV.
Szarik, wielkie dzięki za info. Szczerze mówiąc nie chce mi się bawić w zwracanie kasy itd. - wysłałem to raczej w ramach, hmm... "straszaka", że tak powiem.
Zobaczymy jak będzie do końca umowy, jeśli te przerwy dalej będą tak nagminne i częste, to w przyszłym roku pomyślimy nad zmianą providera. Dzięki za ofertę w każdym razie, doceniam! Jakby co, to na pewno zwrócę się do Ciebie po poradę, bo nie znam się na hostingach w Polsce, a na forach i grupach dyskusyjnych to wiadomo, co drugi wpis sponsorowany

Masternet wybrałem, bo kiedyś już korzystałem z ich usług i byłem zadowolony - ale to było z 5, 6 lat temu.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)