Przekonajcie mnie do Open Play
Niesamowite, napisałeś 11 punktów i tylko jeden jest prawdą: 2 Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
(11.01.2018, 09:40 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Niesamowite, napisałeś 11 punktów i tylko jeden jest prawdą: 2 Biggrin
Yautja nieco przesadził ale z kolei jak Tobie zdarzyło się z jego listy tylko to jedno to gratuluję szczęścia....
Nie wiem po jakich mrocznych norach galaktyki Wy latacie, ale tak, podczas ponad 1000h gry zdarzył mi się tylko punkt 2 i oczywiście problemy z instancjami, ale nie wrzuciło mnie to nigdy do jakieś krwiożerczej instacji pełnej socjopatów chcących mnie zamordować. No i raz rozsmarowałem Kofiemu cuttera cutterem we wlocie do stacji Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
(11.01.2018, 09:23 UTC)Yautja napisał(a): Open jest super:
1. Są dłuższe loadingi i częstsze crashe gry
2. W małych stacjach trzeba czekać w kolejce do dokowania
3. W dużych stacjach ktoś w Biełudze, Korwecie albo Cutterze może Cię rozsmarować po kopercie jak będzie wylatywał na dopalaczu i nawet nie zauważy
4. W samej stacji i przed nią jest sporo chętnych do testowania na Tobie swoich nowych buildów
5. Trzeba podejmować wielokrotne próby dotarcia do inżynierów, bo pkt. 4
6. Jak Ci się zawiesi gra, system albo połączenie z Internetem w momencie gdy ktoś Cię widzi, to zostaniesz zgłoszony do Frontiera i dostaniesz bana za "combat-logging"
7. Wracasz z dalekiej eksploracji do Bańki? Ktoś życzliwy z pewnością to zauważy i Cię odstrzeli
8. Lecisz wyładowany towarem powolnym transportowcem? Ktoś życzliwy z pewnością to zauważy i Cię odstrzeli
9. Lecisz z urobkiem jeszcze wolniejszym górnikiem? Ktoś życzliwy z pewnością to zauważy i Cię odstrzeli
10. Chcesz trochę postrzelać statkiem do PvE na CZ lub RES? Ktoś życzliwy...
11. Przez problemy z instancjami i tak nie znajdziesz tych graczy, z którymi chcesz latać, ale Ci którzy chcą Cię rozwalić znajdą Cię na pewno...

O czymś zapomniałem? A, Open jest super! Biggrin

1. Tylko jeśli trafisz do systemu z dużą ilością graczy. 
2. Patrz 1.
3. To samo może spotkać Cię w Solo (NPC)
4. W której stacji konkretnie? Jest ich setki tysięcy. Jeszcze mi się to nie zdarzyło.
5. Czasami się zdarza. 
6. Bzdura z tym banowaniem. To się musi dziać cały czas i notorycznie, aby dostać bana.
7. Jeszcze mi się nie zdarzyło. A jeśli się boisz - wystarczy poprosić kolegów o eskortę (>> https://www.youtube.com/watch?v=65Dz7c7iZhc)
8, 9, 10. Akurat coś takiego zdarza się bardzo rzadko i tylko w popularnych systemach (np. tam, gdzie odbywa się CG)
11. Od dłuższego już czasu problemy z instancjami występują bardzo rzadko (nie licząc multi crew).

Tongue
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Oczywiście, mój post był takim małym żarcikiem i mam nadzieję, że nikt nie wziął go na poważnie Tongue
Sam latam praktycznie wyłącznie w open, bo miłe spotkania zdarzają się częściej niż te niemiłe, a nawet przy niemiłym fajniej się zmierzyć z żywym przeciwnikiem, a nie z botem.
Faktem jest jednak, że żaden z wymienionych punktów nie jest wyssany z palca i zdarzyły mi się wszystkie poza banem Tongue Trzeba mieć tę świadomość, że może zdarzyć się "wyrzucenie naturalnej jedynki na k100" i nie ma co płakać wtedy Tongue
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Yautja napisał(a):Open jest super:
1. Są dłuższe loadingi i częstsze crashe gry
2. W małych stacjach trzeba czekać w kolejce do dokowania
3. W dużych stacjach ktoś w Biełudze, Korwecie albo Cutterze może Cię rozsmarować po kopercie jak będzie wylatywał na dopalaczu i nawet nie zauważy
4. W samej stacji i przed nią jest sporo chętnych do testowania na Tobie swoich nowych buildów
5. Trzeba podejmować wielokrotne próby dotarcia do inżynierów, bo pkt. 4
6. Jak Ci się zawiesi gra, system albo połączenie z Internetem w momencie gdy ktoś Cię widzi, to zostaniesz zgłoszony do Frontiera i dostaniesz bana za "combat-logging"
7. Wracasz z dalekiej eksploracji do Bańki? Ktoś życzliwy z pewnością to zauważy i Cię odstrzeli
8. Lecisz wyładowany towarem powolnym transportowcem? Ktoś życzliwy z pewnością to zauważy i Cię odstrzeli
9. Lecisz z urobkiem jeszcze wolniejszym górnikiem? Ktoś życzliwy z pewnością to zauważy i Cię odstrzeli
10. Chcesz trochę postrzelać statkiem do PvE na CZ lub RES? Ktoś życzliwy...
11. Przez problemy z instancjami i tak nie znajdziesz tych graczy, z którymi chcesz latać, ale Ci którzy chcą Cię rozwalić znajdą Cię na pewno...

O czymś zapomniałem? A, Open jest super! Biggrin

A to ja dostalem laske na urodziny bo jestem zrzedliwym dziadem Biggrin
(12.01.2018, 07:26 UTC)Pienias napisał(a): A to ja dostalem laske na urodziny bo jestem zrzedliwym dziadem Biggrin

Czyli w tym roku na Lavecon nie będę Cię już musiał o 5 rano przynosić do pokoju, sam z pomocą laski dokuśtykasz??? Coool!
Baton napisał(a):
Pienias napisał(a):A to ja dostalem laske na urodziny bo jestem zrzedliwym dziadem Biggrin

Czyli w tym roku na Lavecon nie będę Cię już musiał o 5 rano przynosić do pokoju, sam z pomocą laski dokuśtykasz??? Coool!

Juz uwierze, ze mnie nosiles Tongue  co najwyzej zaganiales jak barana na polu Biggrin
Widzę, że temat się wyczerpał. Maroks nie odpisuje, więc pewnie nie jest już zainteresowany tematem - albo go przekonaliśmy Tongue

Zamykam wątek. Wątek do dyskusji o SOG jest gdzieś zakopany na forum i zgodnie z tym co ustaliliśmy kiedyś, zainteresowanych dalszą dyskusją odsyłam tam.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).