![]() |
|
Przekonajcie mnie do Open Play - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Przekonajcie mnie do Open Play (/showthread.php?tid=4035) |
Przekonajcie mnie do Open Play - Maroks - 10.01.2018 Mam taką małą prośbę. Spróbujcie mnie przekonać do grania na Open Play. Od kiedy przeczytałem poradnik "Jak nie dać się zabić" dostałem fobii. Boję się latać, bo myślę, że grieferzy przylecą do mnie specjalnie po to by zniszczyć dorobek mojego życia- Mojego kochanego Diamondback Explorera. W sumie to tak jakby bać się wyjść z domu, tylko dlatego bo boisz się, że cię napadną. Mimo to, nadal mam pietra. Podajcie jakieś inne argumenty, które mnie przekonają. RE: Przekonajcie mnie do Open Play - Calvarian - 10.01.2018 Jak przeczytałeś poradnik to nie dasz się zabić Niespodzianka: nikt po ciebie nie przyleci, chyba, że masz ogromne szczęście albo pchasz się wieczorami do systemów z inżynierami lub CG. RE: Przekonajcie mnie do Open Play - Mathias Shallowgrave - 10.01.2018 Open jest bezpieczne. Mordercy siedzą głównie w miejscach, gdzie coś się obecnie dzieje - systemach z Community Goals, Plejady, systemy Inżynierów etc. - gdziekolwiek jest duże nagromadzenie graczy. Tak że śmiało możesz latać w Open i jeśli będziesz unikał tych systemów, to nic Ci nie grozi. Mówię to z 3-letniego doświadczenia w lataniu niemal wyłącznie w Open
RE: Przekonajcie mnie do Open Play - zieluk - 10.01.2018 Nie zapominaj tylko o żelaznej zasadzie, żeby mieć pieniądze na ew. wykup statku. Ja też latam praktycznie cały czas w open. Dodatkowa zaleta: widać gdzie są znajomi. RE: Przekonajcie mnie do Open Play - Maroks - 10.01.2018 A tak z ciekawości: Przy HR-8444 są zakapiory? Trochę sobie poulepszam FSD, kupię podstawowe moduły do eksploracji i chyba pozwiedzam trochę wasze układy. W sumie nic się chyba tam nie dzieje, ale na pewno ktoś od was trudni się piractwem. RE: Przekonajcie mnie do Open Play - MarcinW - 10.01.2018 (10.01.2018, 13:56 UTC)Maroks napisał(a): A tak z ciekawości: Przy HR-8444 są zakapiory? Trochę sobie poulepszam FSD, kupię podstawowe moduły do eksploracji i chyba pozwiedzam trochę wasze układy. W sumie nic się chyba tam nie dzieje, ale na pewno ktoś od was trudni się piractwem. Ja tez na początku trochę bałem się open, ale przekonałem się że wcale nie jest tak źle. Obecnie latam głównie w okolicach HR-8444 i SOL i puki co nic złego mi się nie stało. Nawet podczas lotu do systemu Maia nikt mnie nie nękał oprócz kilku NPC. Nie wiem na ile to kwestia szczęścia ale faktycznie obawiać się można głównie w systemach gdzie jest dużo graczy. Oczywiście zawsze mam odłożoną kasę na wykup (i to tak razy 10). RE: Przekonajcie mnie do Open Play - BADDOG1978 - 10.01.2018 W husarskich systemach czuje się na tyle bezpiecznie że wszystkie moje statki, które nie mają walczyć są pozbawione osłon. I nie pamiętam aby mnie ktokolwiek tutaj zaatakował. Więc śmiało wal w open. RE: Przekonajcie mnie do Open Play - MUSKETEER - 10.01.2018 Maroks.. jak nie lecisz do systemow startowych np. LHS 3447 i Eravate... albo systemow w ktorych jest Community Goal albo palace sie stacje(oznaczony na mapie grubym kolkiem na zolto i czerwono).. albo garstki systemow gdzie urzeduja inzynierowie...to szanse na spotkanie innego gracza sa bardzo male w Open. Latajac w okolicach HR 8444 to tylko w zasadzie spotkasz graczy TWH, bo jak jakis obcy gracz sie w naszych systemach pojawia to az specjalne posty sie na forum pojawiaja takie to wydarzenie
RE: Przekonajcie mnie do Open Play - Maroks - 10.01.2018 Mówisz? To chyba muszę się przenieść. Tak ze 60LY od startowych systemów, aby zredukować szanse na spotkanie z grieferem do minimum. RE: Przekonajcie mnie do Open Play - MUSKETEER - 10.01.2018 Wiesz... jak latasz w systemach gdzie nie ma ludzi to mozesz rownie dobrze latac w Solo, bo roznicy to Ci nie zrobi ![]() Open jest jak chcesz grac z innymi. Ja nie gram 100% w Open, bo czasami naprawde nie mam ochoty nikogo widziec, szczegolnie jak robie cos nudnego gdzie czesto odchodze od klawiatury np. jezdzenie SRV i zbieranie materialow, siedzenie w SC w poszukiwaniu High Grade USS'ow.. wtedy jak jestem w Solo to moge isc afk bez problemu, czy ogladac telewizje. |