T.Flight Hotas X od Thrustmaster
Krótkie pytanie: wie ktoś jak to ustrojstwo skonfigurować pod ED: Horizons? Jak próbuję sobie poustawiać co i jak, to przesunięcie joy'a w bok, koliduje z dwoma dużymi przyciskami na przodzie przepustnicy... Wzajemnie się wykluczają...
[Obrazek: 80730.png]

Odpowiedz
(07.09.2017, 16:14 UTC)SvartRavn napisał(a): Krótkie pytanie: wie ktoś jak to ustrojstwo skonfigurować pod ED: Horizons? Jak próbuję sobie poustawiać co i jak, to przesunięcie joy'a w bok, koliduje z dwoma dużymi przyciskami na przodzie przepustnicy... Wzajemnie się wykluczają...

A w opcjach nie ma domyślnych ustawień dla tego joya? Kiedyś były.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(07.09.2017, 16:37 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(07.09.2017, 16:14 UTC)SvartRavn napisał(a): Krótkie pytanie: wie ktoś jak to ustrojstwo skonfigurować pod ED: Horizons? Jak próbuję sobie poustawiać co i jak, to przesunięcie joy'a w bok, koliduje z dwoma dużymi przyciskami na przodzie przepustnicy... Wzajemnie się wykluczają...

A w opcjach nie ma domyślnych ustawień dla tego joya? Kiedyś były.

Jako, że nie wolno mi użyć słowa, które ciśnie mnie się na palce... Chromolę ustawienia domyślne, bo dzięki nim straciłem dzisiaj 250k kredytów Tongue  Rodzima stacja rozniosła mnie na strzępy, bo zacząłem przypadkowo naparzać z laserów... 

A co do wykluczania się, ponoć jest opcja przestawienia się na 4 i 5-osiową konfigurację, niestety, jestem zbyt tępy, by tego dokonać/HOTAS nie chce działać w 5-osiowym trybie...

Sytuacja wydaje się być częściowo uratowana. Jakimś cudem przestawiłem Joy'a na tryb 5-osiowy i wtedy przyciski się nie wykluczają Smile Pojawił się inny problem Biggrin Co to jest "throttle axis"? Biggrin

Odpowiedz
Ja od początku używam gotowego setup'a https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=178834 . Po 1,5 roku użytkowania właściwie nic tam nie zmieniłem. Jedyne co trzeba teraz dodać to ustawienia dla kamery zewnętrznej.

Masz tam wszystko opisane, gdzie skopiować pliki itd. Wydrukuj sobie te obrazki z opisanymi przyciskami. Ja się tak uczyłem ustawień.
Odpowiedz
(07.09.2017, 17:26 UTC)Haji-me napisał(a): Ja od początku używam gotowego setup'a https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=178834 . Po 1,5 roku użytkowania właściwie nic tam nie zmieniłem. Jedyne co trzeba teraz dodać to ustawienia dla kamery zewnętrznej.

Masz tam wszystko opisane, gdzie skopiować pliki itd. Wydrukuj sobie te obrazki z opisanymi przyciskami. Ja się tak uczyłem ustawień.

Wielkie dzięki, Przyjacielu Smile Jutro sobie to na spokojnie ogarnę, a póki co masz + ode mnie Smile

EDIT: Pobrałem config, wgrałem ustawienia w opcjach i do tego momentu panowała ekscytacja, po odpaleniu gry, okazało się, że joy kompletnie na nic nie reaguje... Nie wiem czy ja coś schrzaniłem, czy konfiguracja kontrolera przerasta moje umiejętności...

Odpowiedz
Problem zdaje się, jest rozwiązany, dostałem plik konfiguracyjny od kolegi, który gra na tym samym kontrolerze i wszystko działa póki co Biggrin Dziękuję wszystkim za pomoc Wink

Odpowiedz
(07.09.2017, 17:08 UTC)SvartRavn napisał(a): A co do wykluczania się, ponoć jest opcja przestawienia się na 4 i 5-osiową konfigurację, niestety, jestem zbyt tępy, by tego dokonać/HOTAS nie chce działać w 5-osiowym trybie...

Mały przycisk u podstawy przepustnicy z rysunkiem domku.
Zielony - 5 osiowy,
Czerwony - 4 osiowy, przydatny kiedy masz do kompletu orczyk (pedały) w tedy można zablokować ruddler (śróbką) żeby się kij nie kręcił.
Odpowiedz
@SvartRavn  Tutaj też znajdziesz kilka gotowych konfiguracji  Smile
[Obrazek: sz37R8A.png]
Odpowiedz
Dzięki panowie Smile Póki co mam config'a od kumpla i jeszcze go do końca nie ogarnąłem ale dobrze będzie mieć jakieś wyjście awaryjne Smile

Odpowiedz